Konu: Ruhsatlı silah alımı ve Silah Ruhsatı  (Okunma sayısı 641 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 17.07.2020 17:05
Ruhsat sistemi olabilir ama sadece colt geçerli olursa , ruhsatın verildiği adamsa ünlü yada zengin olanlara verilmesi daha iyi olabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 27.07.2020 15:32
Ruhsat sistemi olabilir ama sadece colt geçerli olursa , ruhsatın verildiği adamsa ünlü yada zengin olanlara verilmesi daha iyi olabilir.

Arkadaş yazacağıma benzer şeyi yazmış,oyuncu "Vice'ın Elitlerinde" veya gerçekten çok mal varlıklı zengin ise yada ünlü ise,sadece colt ile sınırlandırılarak kendini koruma amaçlı ruhsatlı silah alabilmeli,günümüzde gerçek hayatta da durum bu şekildedir,kuyumcu,arıcılık belgesi olanlar,iş adamları vb. Taşıma ruhsatı alabiliyor. Suistimal edilmesi önlenebildiği taktirde çok çok güzel olucaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 27.07.2020 19:43
Gerekli bir sistem, çok kapsamlı olması gerekli. Susitamili çok olur fakat cidden gerekli olduğunu düşünüyorum,  karşımdaki adam bana bıçak vb çektiğind savunmasız kaçıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 27.07.2020 20:24
Sivil kişilerin gereksinimleri karşıladığı taktirde silah lisanlı alabilmelerini sağlayan bir sistem güzel olurdu. Ayda bir yenilemesi ve taşıma mı yoksa sadece bulundurma mı hakkı olduğunu farklı belgeler belirler. Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 28.07.2020 12:03
Çok istediğim konulardan bir tanesi. Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 29.07.2020 21:20
Bu sistem oyuna şu şekilde entegre edilebilir;

Ruhsat alım işini gerçek hayata uygun şekilde uyarlayabilirsek ASGH ve de PD için rol çıkartabilecek bir çatı olur ruhsatlı silah alımı. Bunun nedeni; silahı nasıl gerçek hayatta alırken sağlık raporudur gibi işlerle uğraşıp emniyete belirli bir harç parası veriyorsak sistemin aynısını oyuna uyarlayabiliriz. Yukarıdaki birkaç konuya baktığımda; illegal oyuncular tarafından suistimal üzerinde durmuş bir çok kişi. Legal karakterlerin zaten illegal roller yapması yasak. Sistemsel bir birliğe sahip olmayan oyuncunun bu silah sisteminden yararlanabilmesi taraftarıyım fakat sistem şu şekilde işlemeli;

Legal karaktere sahip kişi, ancak-ve-ancak sadece karşısındaki kişi ona silah çekip ateş açtıktan sonra silahına davranabilecek;

Legal karaktere sahip kişi, karşısındaki bıçaklı bir kişiye aradaki mesafe göz önüne alınarak (10-20 MT) dahilinde koşarak kendisine gelmekte olan kişiye ateş açabilecek;

Legal karaktere sahip kişi, yumruk ile kendisine saldırmakta olan kişiye karşın silahını kullanamayacak.

Legal karaktere sahip kişi, yukarıdaki üç kural ile uyumlu olacak şekilde rollerini sürdürürse, ve de silahıyla ateş açtıktan sonra durumu anlatmak üzere silahının kullanılmasına mutakiben 9-1-1'e silahını kullandığına dair bildiri geçerek süreci legal olarak ilerletebilirse, sistemin keyfine doyum olmaz. Yani buradan tam olarak şu sonuç çıkarılıyor; sadece legal karaktere sahip oyuncular, kendilerine karşın bir ateş aldıktan sonra silahına davranıp savunma yanlısı olabilir. Aksi taktirde olabilecek her türlü silah kullanımı durumunda kişinin silahına ve ruhsatına el koyularak bir daha ruhsat sahibi olmaması sağlanır, üstüne bir de ceza kanununda geçen süre boyunca öldürmeye teşebbüs olabilir ceza verilir.

Silahın alınması konusunda; ASGH ve PD'den gerekli izin ve raporlarını sağlayan kişi Ammu Nation'dan sadece belirli model silahları alabilir; Desert-Eagle gibi güçlü bir silahın self-defense olarak alınması komik olacaktır o yüzden bu silah hem taşınabilmesi hem de 9MM öldürme potansiyeli düşük silah olan Colt-45 olabilir. Kişi raporlarını alır, silahını teslim alarak PD'ye gider ve sisteme silahın kaydı işlenerek karaktere ait silah ruhsatı çıkarılır.
Hatta biraz daha realite olması açısından sadece belirli sayıda aylık olarak atıyorum 30-50 mermi alabilir gibi.

Ana karakteri illegal birliğe dahil olan kişiler sistemden alt karakteri dahi olsa asla faydalanamaz ve böylece işlem çözülmüş olur.
« Son Düzenleme: 29.07.2020 21:28 homohominilupus »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 30.07.2020 11:17
Sivil kişilerin gereksinimleri karşıladığı taktirde silah lisanlı alabilmelerini sağlayan bir sistem güzel olurdu. Ayda bir yenilemesi ve taşıma mı yoksa sadece bulundurma mı hakkı olduğunu farklı belgeler belirler. Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 30.07.2020 15:52
Yönetimin onayladığı legal birliğin güvenlik vb. rollerini yapan kişilere yönetim tarafından silah verilebilir. Ruhsatlı olarak. Diğer seçenekler suistimale açık gibi duruyor.
Bence de bundan ibaret.  :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 14.08.2020 16:55
Olmaz, Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 27.08.2020 21:14
Legal roller için gerekli olduğunu düşünüyorum. Örneğin tehlikeli bir bölgede yaşayan siviller,dükkan sahipleri veya güvenlik rolü yapanlar. Bu liste uzatılabilir. PD ve ASGH aracılığıyla bazı belgeler elde edilerek ruhsatlı silah sahibi olunabilir diye düşünüyorum. Destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok