Konu: [01.07.2020 - Birden Fazla Kişi] Birden Fazla Kural İhlali [Ağırlıklı DM]  (Okunma sayısı 743 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.07.2020 20:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @berkcankayarr @Recoltt @vecolt @qLouiseAQ @lyromidess

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @warg7 @suspectre @mhisky

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.07.2020 - 20:13

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM, METAGAMİNG, MULTIACCOUNT, Birlik Kural İhlali.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar. Öncelikle arkadaşların sunucuyu sadece DM amaçlı oynadığı fotoğraflarda net bir şekilde gözüküyor. Arkadaşların bu tarz hareketlerinden aşırı rahatsız olduğumuzu söyleyebilirim. Oynama zevki diye bir şey bırakmıyorlar. Rol anlayışlarının sadece DM olması bizi fazlasıyla üzüyor. 20:00 civarında, Marquee Pub'da otururken SMS geliyor. SMS üzerine kasabaya gidiyorum, SMS'de silahlı kişilerin kasabaya saldırdığını söylüyor Aram karakteri. Bu esnada bir motorcu birliği ile savaş içerisindeyken, onların bastığını düşünerek kasabaya ilerliyorum. Yolumda giderken tanımadığım iki karakter, Metagaming ihlali ile önümü kesiyor. Benim OOC olarak Ermeni birliğinde olduğumu bildikleri için. Dur diye başlıyor, ardından kendisinin kim olduğunu sorduğumda şimdi kendimi tanıtacağım diyip araçtan inip tüfeğiyle bana ateş açıyor. Kişiler ile hiçbir şekilde rol geçmişim yok. Kişiler silah ile birilerini vurmak için saçma sapan iş yapıyorlar. Beni Pakrad Kasparov'un yanında görseniz eyvallah, bir şey demeyeceğim. Fakat hiçbir şekilde görmediğinize rağmen bu tarz bir saçma rol yapmanız benim zevkimi kırıyor. Ardından ufak bir kaçıştan sonra iki yada üç araç arkama takılıyor. Camdan kafasını sarkıtıp Uzi silahı ile aracımı tarıyor. Lovato'ların yaptığı bir şey, DM yapmak için oynuyorlar. Aracım yediği mermiler sonucunda hasarlanıyor, araçlar etrafımı sıkıştırıyor, araçtan inip tüfekleriyle beni vuruyorlar. Lovato ailesi ile hiçbir şekilde rol geçmişimin bulunmamasına rağmen Metagaming ihlali ile beni vuruyorlar. Üstüne araca almaya çalışıyorlar, PM üzerinden Berkcan arkadaşımıza DM ihlali yaptıklarını söylediğimde ise, arkadaş beni kucakladığına rağmen geri bırakıyor. Yaptıkları hatanın farkındalar, kasıtlı olarak yapılmış birkaç ihlal. Hans Lovato karakterinin eski forum hesabı, @Recolt. Arkadaşın diğer hesabı Hileye Göz Yummaktan banlandı. Kendisi bizim birlikteydi, bu yüzden iyi biliyorum. Onun dışında Hans Lovato karakteri hatırladığım kadarıyla bu hafta yada önceki hafta içerisinde @Allen tarafından DM sebebiyle banlanmıştı. Banı tekrar açılmış, arkadaşlar DM atmayı çok sevdiğinden ihlallere devam ediyorlar.
Alıntı
CEZA KAYITLARI
 [26/06/2020, 21:16] Hans_Lovato adlı karakter Javier_Alvarez admin tarafından DM sebebi ile yasaklandı.
Bu fotoğraflar neticesinde herkesi tanıyorlar ya, Montgomery'den geçen herkese ateş falan ediyorlar sanırım. Bir kere dahi olsun Ermeniler ile görmediğiniz adamları düşürüyorsunuz. Tamamen DM. Başka bir şey açıklama gereği duymuyorum. Her şey açık ve net. Umarım gereken yapılır, oyun zevki bırakmıyorsunuz. Banın açıldıktan bir süre sonra bu tarz DM atman saçma. Gerekenin yapılacağından şüphem yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

-

Ek açıklamalar(varsa): Bu arkadaşlar yüzünden gram zevk kalmadı, zevk bozmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Teşekkür ederiz, birçok kez banlandığınıza rağmen bu tarz hareketlere devam etmeniz bizi üzüyor.

[/div]
« Son Düzenleme: 01.07.2020 21:01 BatuhanC »

#1 - 01.07.2020 20:57
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 01.07.2020 21:03
Şahitligimi onaylıyorum. Sivil olup birligim olmadığı halde bana da ateş açılıp, hurta düştüm.

#3 - 01.07.2020 21:07
Ek olarak şunu eklemek isterim ki; arkadaşların herhangi bir birliği bulunmuyor. DM yaptıklarını daha çok kesinleştiriyor. Kurallarda bunun hakkında bir yazının bulunduğunu hatırlıyorum. Bu hafta içerisinde Hans Lovato karakterine yaptığı DM videosu yüzünden de şikayet açmıştım. Şikayeti görünce videoyu geri silmiş, yönetim tarafından kanıt istenirse eski şikayetim incelenebilir. Yaptığı ihlaller fazlasıyla çok.

#4 - 01.07.2020 21:38
1 saat içerisinde, hepimiz savunmamızı yapacağız.

#5 - 01.07.2020 21:58
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=83531.0
Hans Lovato karakterine bu hafta içerisinde açtığım Platform kuralları ihlali şikayeti. Yasaklandığından sonra konuyu arşive taşımıştık. Konu incelenmedi bu sebep ile, bakılırsa sevinirim. Videoyu kaldırmış, ban yediğini gördükten sonra silmiştim. Fakat ekran görüntülerinde nasıl bir video olduğunu gayet net anlayabilirsiniz.

#6 - 01.07.2020 22:18
Bir savaşı üç şikayet ile tamamlıyorsunuz, her neyse. Savunmamı alıntılayarak aynı şekilde yapıcam.

#7 - 01.07.2020 22:21
Saçma şikayetlere başlamışız, gerekli savunmayı yaparız.

@Allen 'in @Recoltt 'a yazdığı yazıyı atıyorum buraya.

Alıntı
Selam,

Video içeriğinde uygunsuz davranışlar ve içeriklere yer verildiği için DM olarak yasaklandınız. Bununla beraber video yorumlarında yapmış olduğunuz cevap ve yorumlar baz alınarak bunun zarar verici bir DM videosu olduğunu düşündük. Ayrıca Ermeni ya da diğer birliklere sıkmama gibi yasak getirilmedi, böyle bir açıklamamız da yönetim olarak yok. Son 2-3 gündür yaşadığınız ve yarattığınız rol ortamları DM'ye sürüklendiği ve ateş etme sebepleri ufak sebepler olduğundan dolayı DM'ye yansıdığı konusunda 1-2 oyuncuyu uyardık, tekrarında yasaklanacağını söyledik.

Buna siz de dahilseniz kuralları yeniden okuyup silahlı çatışma rollerine o şekilde dahil olmanız gerekiyor.

DM savunmasına gelirsek, biz size hiç bir yerde sıkmıyorken, hatta ben @gariban ile hep rol çevirirken/çevirmeye çalışırken dost olmaya çalıştım. Daha sonra bir açılışta @bakhtiyar gelip konuşmak istediğini söyledi, konuşurken arkamızdan ermeniler gelip bizi vurdu. Bunun haberi oldu, polisler geldi. @Hopswell ve @WALLORAN  bu konuya şahit olabilir. Her neyse biz de RK süremizin dolmasını bekledik, RK süremiz dolunca bunun karşılığını verdik.

Savunmam bu kadardır, siz sıkınca bir şey olmayıp biz sıkınca DM'ye giriyorsa, bu biraz saçma olabilir. İyi roller, iyi forumlar.

#8 - 01.07.2020 22:24
Saçma şikayetlere başlamışız, gerekli savunmayı yaparız.

@Allen 'in @Recoltt 'a yazdığı yazıyı atıyorum buraya.

Alıntı
Selam,

Video içeriğinde uygunsuz davranışlar ve içeriklere yer verildiği için DM olarak yasaklandınız. Bununla beraber video yorumlarında yapmış olduğunuz cevap ve yorumlar baz alınarak bunun zarar verici bir DM videosu olduğunu düşündük. Ayrıca Ermeni ya da diğer birliklere sıkmama gibi yasak getirilmedi, böyle bir açıklamamız da yönetim olarak yok. Son 2-3 gündür yaşadığınız ve yarattığınız rol ortamları DM'ye sürüklendiği ve ateş etme sebepleri ufak sebepler olduğundan dolayı DM'ye yansıdığı konusunda 1-2 oyuncuyu uyardık, tekrarında yasaklanacağını söyledik.

Buna siz de dahilseniz kuralları yeniden okuyup silahlı çatışma rollerine o şekilde dahil olmanız gerekiyor.

DM savunmasına gelirsek, biz size hiç bir yerde sıkmıyorken, hatta ben @gariban ile hep rol çevirirken/çevirmeye çalışırken dost olmaya çalıştım. Daha sonra bir açılışta @bakhtiyar gelip konuşmak istediğini söyledi, konuşurken arkamızdan ermeniler gelip bizi vurdu. Bunun haberi oldu, polisler geldi. @Hopswell ve @WALLORAN  bu konuya şahit olabilir. Her neyse biz de RK süremizin dolmasını bekledik, RK süremiz dolunca bunun karşılığını verdik.

Savunmam bu kadardır, siz sıkınca bir şey olmayıp biz sıkınca DM'ye giriyorsa, bu biraz saçma olabilir. İyi roller, iyi forumlar.
Şikayet detaylı bir şekilde incelendiğinde her şey belli olacak zaten, diğer arkadaşlarının da savunma yapmasını bekleyelim. Sonrasında yöneticiler tarafından şikayet cevaplanır, görürsünüz zaten.

#9 - 01.07.2020 22:24
Öncelikle ilk olarak şuna değinmek istiyorum, biz çatıştıktan sonra japon birliğinden ayrıldık, VCPD karşısındaki japon birliğindeydik, birlikte sadece lider ve biz vardık, inaktifdi sanırım birlik, her neyse, çatışmadan sonra, birlikten ayrıldık ve yetkililer gerekirse Faction sorumluları başvurulara bakabilir. Kendi birlik başvurumu atım. Geçen gün ki yediğim ban mevzusu, DM'den değil, bir oyuncuyu video'da hedef gösterdiğim içindir. Ben hileye göz yummaktan ban yemedim, Bug Abuse dendi bana. Biz DM için oynasak bıraktığımız yere geri dönerdik. Şimdi bu açılan şikayette DM yok, dün Pakrad ile sohbet ederken bizi tuzağa çekiyor, ve arkadan üç şahıs, ss de maalesef iki olarak gözüküyor, bizi barda vuruyorlar. SS'i bırakıyorum.

Sonrasında, IC bir şekilde kuzenime olayı anlatıyorum, DM diyeceğiniz için, bunların ss lerini topladım zaten. Biz baskın atacağımızı birlikdeki ekiplerimle konuştuk.

Sonrasında, benim RK sürem bittiği zaman, olaydan sonraki sabahta kasabaya geliyor, çatılara tırmanıp, kasabanızı gözetliyoruz. Maalesef, senin orada olduğunun ss'ini alamadım, orada senin yanında Buffalo marka araca binen birisi gözüküyor, ondan önce sen araca biniyorsun, fakat ss alamadım orada. Sonrada araç rengi değiştirilmiş zaten.

Sonrasında biz kasabanıza baskın atıyoruz, burada arkadaşınız bizim emote verdiğimizi gördüğü anca /q atıyor, onun için de ayrı bir şikayet oluşturacağım zaten.

Buraya şu ss'i de bırakayım hatta, vurulduktan sonra tedavilerimiz ilk yardımlarımız yapılıyor

Bu arkadaş zaten Pakrad'ın yanında bana sıkan kişi, video'da bize sıkılırken arkama dönüp kişilere bakıyorum ve sonrasında kasabada sen siyah araçla ayrıldıktan sonra, bu arkadaşı kovalıyoruz.