Konu: Felix Miller, John Walker - Yetersiz Rol Bilgisi [24.06.2020]  (Okunma sayısı 563 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#30 - 26.06.2020 03:11

Felix oyuncusu, Carl kalktıktan sonra tekrar vurma emote'u vermesi ile birlikte atışmaya girip, ardından brawl rolüne tekrar girişti. Karşı tarafın kalktıktan sonraki kural ihlali burada yansıyor, sistemsel süresi işlerken değil, ayaktayken saldırmaya devam ederek RK atmış. Carl Walter bu hareket yüzünden kendini savunmaya, ve kavgaya girişmesi ile ben dahil oldum zaten. SS'de kalktığının da, Felix'in RK'si de görülmektedir.

#31 - 26.06.2020 03:39
1. Carl'ı dövmüş olabilirsin, o da durumun heyecanıyla yerdeyken hakaret etmiş olabilir.
2. Emote verilmeden vurulduğuna dair bir kanıt göremedim.
3. Kavgadan sonra yerden kalkabilir, problem yok.

"arkadaşı ile beraber peşimden gelmiş arkadaşı bisikletle önümü kesip bana emote vermeden vurmaya başladı beni yakalamaya çalıştı"
"sürekli rol kavramına uydum PD önüne kadar geldim"

Carl karakteri, Felix karakteri tarafından tekmelenince tekrar saldırmaya başlıyor. Felix karakterinin tekme atma şansı var ama Carl karakterinin hiçbir şekilde tekrar saldırma hakkı yok. Burada Carl karakteri Yaralı Kural İhlali yapmış. Üst tarafta da alıntısını yaptığım gibi: Arkadaşı ile beraber geliyor > PD önüne gidiyorsun > Bu da Güvenli Bölgeye sığınmak oluyor. Hiçbir illegal, diğer bir illegali PD'ye şikayet edemez, güvenli bölgeye sığınamaz. Yaptığın şey tam olarak bu.

"Kişiler tutuklandı ben sadece başlarına gidip konuştum" demişsin ama yerdeyken bile hakaret edip tükürmüşsün ki bu Güvenli Bölge İhlali'dir.

Kişiler peşindeyken Güvenli Bölgeye sığındığın için rolü devam ettirme hakkı bulunuyor. Dolayısıyla kişi ihlal yapmamış oluyor.

"Ayağa kalktığında emote ile kıçına tekme atıyorum git diye buna lütfen dikkat edelim, emote sadece sistemsel olarak sana dokunmadım dokunsaydım kalktığında düşürürdüm sana vurmadım!"
Geçerli sayıyorum.

Fear RP kavramına da değineyim; Felix, Carl karakterine saldırırken, yani saldırı esnasında bölgede sadece onu görüyorum. Bir grup bulunmuyor. O yüzden burada Fear RP ihlali yapılmamış. Sonrasında Jamal karakteri gelince kaçmış. Tekrar vursa da Fear RP ihlali değil çünkü bir topluluk bulunmuyor. Onaylı hood, evet ama burada bölgedeki aktif kişi sayısı baz alınır. 3v1, 5v1 gibi durumlarda Fear RP ihlali olurdu.

"senin beni o rolün içinde o arkadaş dayak yemiş haldeyken görme ihtimalin yok rolden bir haber olman gerekir arkadaşınla konuşmamışsın bile bizi kavga ederken görmedin!"

Seni onun yanında görmesi sonucu durumu sorgular. Hatta seni darp etmesi de mümkün. Sonuç olarak aralarına giren bir beyaz karakter yönetiyorsun.

"Canım arkadaşım, canım benim GBI de saldırdın diyorum çünkü seninel bir rol geçmişim yok"

İlk mesajımda belirtmiştim, tekrar okuyabilirsin. Onlar seni kovalıyor, sen de güvenli bölgeye kaçıyorsun/sığınıyorsun. İllegal rol orada da sürüyor, sürebilir. Bunun da kuralı bulunuyor.

Bu şikayette cezalandırmaya gitmeyeceğim; öyle olursa iki tarafı da cezalandırma durumunda kalırım ki buna gerek yok. İki tarafın da çeşitli hataları bulunuyor.

Kovalanınca güvenli bölgeye kaçmışsın. Rol orada da devam etmiş, onları bir polise ihbar etmişsin. Üstelik tükürüp hakaret de etmişsin. Saldırma anında bunu yapma şansın var. Fakat olay sonlanınca, üstelik polise sığınıp yapıp onları tutuklatmışsın, bunu yapma hakkın yok.

Carl, seni de Yaralı Kural İhlali yaptığın için sadece uyarıyorum.

John Walker (@CaptainKebab), seni de uygunsuz emoteların için uyarıyorum. Lütfen emotelarını düzelt.

Bu rolü iptal ediyorum. IC sicilin silinmesi için ticket açabilirsiniz. İki taraf da ihlalleri üzerine uyarıldı. Dediğim gibi, kimse cezalandırılmayacak. Hatalarınızdan ders çıkarmanız dileğiyle.