Bu tutumu doğru bulmuyorum. Önceleri ben de insalara yapıcı yaklaşmaya ve şikayet açmak yerine ilk başta hep PM yolu ile uyarıp onlara doğruları öğretmeye çalıştım fakat Türk insanı genel olarak kendi doğrusuna körü körüne bağlı kalıp bu gibi roleplay platformlarını çok da ciddiye almadığı için ya terslendim ya da geçiştirir gibi özür dilendikten sonra yine aynı kişilerin aynı şeyleri yapmaya devam ettiklerini gördüm. Bunu geçtim, benim gösterdiğim toleransı insanların bana göstermediğini görmek de beni ayrıca yordu ve kırdı. O yüzden artık bu konudaki bakış açımı 5 yıllık roleplay serüvenimden sonra değiştirme kararı aldım @vatansever . Ben, bu sunucuda oynayan her kullanıcının tüm kuralları okuyup buna göre davranması gerektiğini düşünüyorum. Eğer karşımda, benim veya başkalarının rol zevkimi en ufak sabote eden ya da mevcut kurallardan herhangi birisini çiğneyen birisini görürsem hiç muhattap olmadan şikayet açıyorum. Aksi taktirde kimse ne gerekli ciddiyeti veriyor ne de bana yardımcı oluyor.
Rolde ufak hatalar olabilir, senin cidden oyun zevkini bozuyorsa sana barışçıl ol diye zorlamıyoruz. Sadece rolde /mutlaka sen de yapmışsındır/ ufak kural ihlallerin olmuş olabilir, eğer bu tür ufak şeylere şikayet açıyorsan şikayetine bakacak yetkiliyi de düşünmelisin bana göre. Günde 3 tane şikayet açtığını varsayarsak ve bunu 50 kişi yapıyorsa 1 günde 150 şikayet demek. Bu şikayetleri değerlendiren yetkili(ler) düşünülmemiş oluyor ve bu bana göre saçma.
Kendi düşüncem; kampanya güzel fakat bazı şeylerde eksik ya da hata var. Bir kişi ciddi manâda oyun zevkimi bozuyorsa (DM, Trolling ve türevi bilinçli yapılan şeyler) belirtilen kişiyle uzlaşmam hem sunucuya bir zarar, hem de kendime bir zarar olacak. Bana bilerek yaptığı bir şey için özür dileyen kişi üstteki arkadaşların dediği gibi yine aynı şeyleri yapacak ve bu sefer sadece ben değil, bir başkası da bundan etkilenecek. Kampanyayı kısmen destekliyorum.