Konu: 16.06.2020 Carlo Ravioli&James Sony  (Okunma sayısı 312 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.06.2020 22:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Carlo Ravioli @Gorgiladze ve arkadaşı.

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.06.2020: 22.10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: İllegal Kural İhlali, NonRP

Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlik üyelerim ile Idlegas üzerinde rol yaparken kişi @Flexmanx 'ın karakterine çarptı, laf dalaşı yaşandı ve oradan ayrıldık, kişi yanına bir kişi daha alarak mahalleme gelip bana saldırdı yine role dönük hareketler sergileyerek kaçtım ve kişi silahına davrandı. Yan baktı diye silah çekmesine mi güleyim, sırtından shotgun çekmesine mi. Üstüne 10 gün kuralım var.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Bu tarz hareketler, insanlar heves kaçırmaktan başka bir şey değil.

« Son Düzenleme: 16.06.2020 22:28 Oggy »

#1 - 16.06.2020 22:29
Selam.

Etiket atıldığı için ben de birkaç şey söylemek istiyorum.

Bundan 1-2 hafta önce @balvenie'nin karakteri ile geziyorduk, Sunshine Autos'dan geçerken Carlo Ravoli karakteri ters şeritten geldi ve aracımıza çarptı rolünü yaptık sonrasında bir atışma oldu Carlo Ravoli hemen aracına gitti ve bagajını açıp pompalısını çıkardı ve bize ateş açtı, benim karakterim orda yaralandı ve şikayet açmak yerine sorunu IC olarak çözdük ve kendisi uyardım aramızı düzelttik. ( O olayda yaralanmama şahit olan karakter sahipleri; @Renesmee & @PhoenixBuAbi )

Yani demek istediğim, önceden uyarılmasına rağmen her olayda silahına davranmaya devam ediyor. Ağır ceza alırsa iyi olur.
« Son Düzenleme: 16.06.2020 22:31 Flexmanx »

#2 - 16.06.2020 23:13
Üstteki mesaja itafen, yeni yaşanan olay aynı kadro.

#3 - 16.06.2020 23:26
Merhabalar ben Ricardo Tubbs. En son atılan ekran görüntüsünde haksızsınız çünkü arkadaşımı artık nasıl bulduysanız mezarlığa direk gelip şıp diye buluyorsunuz ve direk küfürler yağdırıp saldırmaya başlıyorsunuz ben de silahımı çekip size ateş edip yaralıyorum. Sonrasında kaçıyoruz olay bu kadar basit.

Olayı anlatan ekran görüntüsü:

#4 - 16.06.2020 23:27
Selam,

Kusura bakmayın söyleyeceklerim için ama siz ve siz gibi bir çok arkadaş silahlı çatışmadan sonra genelde saçma sapan galiba onurlarını kırıyor ki şikayet açıyorlar. Neyse ben savunmama geçeyim.

Carlo isimli arkadaşım ile hem IC hem de OOC olarak tanışmışımdır. Onun ile gezerken seninle önceden belli husumeti var, bu yüzden IC olarak olaylar gelişti ve sana saldırdı. Sen pompalı tüfeğini çektiği halde adamın üzerine emotesini hazırlarken koşup saldırdın, düşürdün. Mezarlıkta nasıl bir vahiy indiyse sana şansına olaydan baya zaman geçti, geldin beni buldun. Yanımda başka bir arkadaşım vardı ve rol yapıyorduk. Sen gelip bana durduk yere laf savurdun, saldırdın. Arkadaşım da "Uzi" model silahını çekip taradı sizi.

Ayrıca şunu belirtmek isterim o çok güzel belirttiğin illegal yasağına kendin bir gram uymuyorsun, olaydan 4 saat bile geçmemiş gelip bana saldırıyorsun. Üstüne seni vurduk, rol falan yaptığın bile yok alt tab atıyorsun. Şikayet açmadığım için dua et bence, saçma sapan hareketlerde bulunma. Altı üstü bir oyun ve onurunu kırıyorsa oynama.

#5 - 17.06.2020 00:29
Öncelikle herkese merhaba, hızlıca savunmama geçeyim:

@Flexmanx ben 2 hafta öncesine kadar silaha sahip değildim. Sizi orada vuran kişi muhtemelen Crockett_Castillo isimli arkadaşımdı. Lütfen yalan yanlış ithamlarda bulunmayınız. Ben size asla silahla saldırmadım. Bir defa sahil yolunda yumruklu kavgamız olmuştur, onda da kimse silah çekmedi. Ama ben size silah çekmemiş olmama rağmen daha sonra beni UZİyle tarayan da yine sizdiniz.

@Oggy öncelikle Nikolay ile çarpışmamızdan sonra gelip bana küfürler ettin. "Araçtan in" gibi agresif cümleler kullandın. 10 gün kuralına kendin uymuyorsan cezasını da kendin çekersin. Ben orada sana araç çarptı diye bir şey yapmadım, zaten husumetli olduğum sivil polis de oradayken uzaklaştım.

Yoldan geçerken seni gördüm arkadaşımla. Aracımdan indim, bana daha önce dediğin şeyleri hatırlatıp seni dövecektim. Lakin öyle bir kaçtın ki silahımı alıp seni etkisiz hale getirmem gerekti, arkadaşlarını vs. çağırmamanı istediğim için. Silahımı çekmeme rağmen emote hazırlarken gelip bana yumrukla daldın. SSini de aşağıya bırakıyorum. Asıl ben sana bu yüzden şikayet açacaktım.

Son olarak, eğer silahınla aim almamışsın gibi bir savunma yaparsan diye söylüyorum -ki bence bu saçmalık- karşındakine rol hakkı tanımalısın, afk değilim, oyundayım, elimde silah varsa belli ki emote hazırlıyorum. Lütfen karşımızdakine rol hakkı tanıyarak rol yapalım.

Tek tek açıklamalarımı yaptım. Aklınızda soru işareti kaldıysa yazın, cevaplarım.

SS'te de görüldüğü üzere, Emote'mi tam hazırlarken gelip bana yumruk atıyor ve beni düşürüyor. Kişide silah bulunmamaktadır. Elimde shotgun görüldüğü halde gelip bana saldırma cesaretini nereden buluyor rolde, anlamış değilim.

Edit: Kendi ilk SSinde de ben silahlıyken beni yumrukla bayılttığın görülüyor.
« Son Düzenleme: 17.06.2020 00:33 Gorgiladze »

#6 - 17.06.2020 00:48
Selam,

Kusura bakmayın söyleyeceklerim için ama siz ve siz gibi bir çok arkadaş silahlı çatışmadan sonra genelde saçma sapan galiba onurlarını kırıyor ki şikayet açıyorlar. Neyse ben savunmama geçeyim.

Carlo isimli arkadaşım ile hem IC hem de OOC olarak tanışmışımdır. Onun ile gezerken seninle önceden belli husumeti var, bu yüzden IC olarak olaylar gelişti ve sana saldırdı. Sen pompalı tüfeğini çektiği halde adamın üzerine emotesini hazırlarken koşup saldırdın, düşürdün. Mezarlıkta nasıl bir vahiy indiyse sana şansına olaydan baya zaman geçti, geldin beni buldun. Yanımda başka bir arkadaşım vardı ve rol yapıyorduk. Sen gelip bana durduk yere laf savurdun, saldırdın. Arkadaşım da "Uzi" model silahını çekip taradı sizi.

Ayrıca şunu belirtmek isterim o çok güzel belirttiğin illegal yasağına kendin bir gram uymuyorsun, olaydan 4 saat bile geçmemiş gelip bana saldırıyorsun. Üstüne seni vurduk, rol falan yaptığın bile yok alt tab atıyorsun. Şikayet açmadığım için dua et bence, saçma sapan hareketlerde bulunma. Altı üstü bir oyun ve onurunu kırıyorsa oynama.

Bunları diyen birisinin ilk yorumu oyuncu şikayetlerine olması ve "2" level karaktere sahip olması. Senin de dediğin gibi karakterinin hiç bir gelişimi olmamasına rağmen OOC arkadaşın olduğundan IC sırt çıktın günümüz de çoğu kişinin yaptığı hatalardan, gaza gelmek. Başkalarına kıyasla benim üstüme çamur atman aşırı yanlış. Türk insanlarının %90'ında olağan bir şey asla hatasını kabul etmemesi ilk satırlarında yazdığın gibi geldi ve saldırdı. Üslubun aşırı kötü ve yanlış, seninle bu dialoğu devam ettiremem çünkü daha da çirkinleşeceğini biliyorum. Ekstra olarak seni bulmamız tamamen şans eseri, guestRP için mezarlığa gittik ve oradaydın hepsi bu kadar. Yan baktı kavgasının buralara gelmesi aşırı komik. Onurumun kırılacağı bir nokta yok, bu oyunun belli başlı kuralları var.

Öncelikle herkese merhaba, hızlıca savunmama geçeyim:

@Oggy öncelikle Nikolay ile çarpışmamızdan sonra gelip bana küfürler ettin. "Araçtan in" gibi agresif cümleler kullandın. 10 gün kuralına kendin uymuyorsan cezasını da kendin çekersin. Ben orada sana araç çarptı diye bir şey yapmadım, zaten husumetli olduğum sivil polis de oradayken uzaklaştım.

Yoldan geçerken seni gördüm arkadaşımla. Aracımdan indim, bana daha önce dediğin şeyleri hatırlatıp seni dövecektim. Lakin öyle bir kaçtın ki silahımı alıp seni etkisiz hale getirmem gerekti, arkadaşlarını vs. çağırmamanı istediğim için. Silahımı çekmeme rağmen emote hazırlarken gelip bana yumrukla daldın. SSini de aşağıya bırakıyorum. Asıl ben sana bu yüzden şikayet açacaktım.

Son olarak, eğer silahınla aim almamışsın gibi bir savunma yaparsan diye söylüyorum -ki bence bu saçmalık- karşındakine rol hakkı tanımalısın, afk değilim, oyundayım, elimde silah varsa belli ki emote hazırlıyorum. Lütfen karşımızdakine rol hakkı tanıyarak rol yapalım.

Tek tek açıklamalarımı yaptım. Aklınızda soru işareti kaldıysa yazın, cevaplarım.

SS'te de görüldüğü üzere, Emote'mi tam hazırlarken gelip bana yumruk atıyor ve beni düşürüyor. Kişide silah bulunmamaktadır. Elimde shotgun görüldüğü halde gelip bana saldırma cesaretini nereden buluyor rolde, anlamış değilim.

Edit: Kendi ilk SSinde de ben silahlıyken beni yumrukla bayılttığın görülüyor.

Araçtan in demem agresif cümle demek ki karakterin sinir hastası. Adama çarpıyorsun, "adam öldü amına koyim" diyorsun ve aracının hidroliğiyle bir çok kez zıplıyorsun. Zaten amacın Role Play değil, gerçek hayatta birisine çarptığında bu tarz saçma hareketlerde bulunur musun? Bir çeteci karakterin ağzı bozuktur, lafları yutar ve sert konuşurlar ve orada uyuşturucu satıyoruz. Sırf araçtan in dedim diye bunca zahmete girdiysen diyecek bir şeyim yok. " Lakin öyle bir kaçtın ki silahımı alıp seni etkisiz hale getirmem gerekti," Benim de demek istediğim tam olarak bu, neden silahla etkisiz hale getiriyorsun? Bu adam sadece sana araçtan in dediği veya hızlı koştuğu için mi? Karakterim işletmenin önünde otururken bir anda gelmeniz ile anladım zaten, araya çektin ve saldırdın tam ölecekken kaçtın ve bende arkadaşın bana saldırdığında kaçtım ve arkadaşın peşimi bıraktığında "hood" olarak rol yaptığım yere dönüp seni gördüm ve düşürdüm. Tam sen silahını çektiğinde ben de sana vuruyordum zaten bunda hiç bir şekilde ihlal olamaz zaten, bu anlık yaşanan bir şey. Sırf birisi sizden hızlı koşuyor diye silah çekiyorsanız ki zaten kendiniz söylemişsiniz başlı başına hata ve ihlal. Amacınız Role Play olsaydı foruma sadece şikayet yanıtlamak veya şikayet açmak için girmezdiniz. Siz karakterinizi değil OOC kimliğinizi yansıtıyorsunuz oyunlara. Tüm gün biri bana laf atsa da silahımda adam vurayım diye geziyorsunuz, rol yapılan alanları sabote ediyorsunuz. Siz veya sizin gibi düşünenler yüzünden İllegal mentalitesi veya kalitesi sürekli alt çıtalara çekiliyor, asla mantıklı olmayan hareketlere maaruz bırakıyorsunuz. Bir insan hızlı koşuyor diye nasıl silah çekebilirsin ki, bir çete mahallesinde. Hiç bir şekilde mantıklı bir açıklaması bulunmuyor, düşünmeden yapılmış bir şey.  Olaylar istediğiniz gibi gitmediğinde veya yaşanmadığında aşırı irite edici olabiliyorsunuz bunu tam olarak görmüş bulunuyorum. Sırf istedikleriniz olmadı diye yalancı, düzenbaz, hileci, nonrpci ithamlarında bulunuyorsunuz, bir şey diyemem. Klasikleşmiş bir şey, çıta düşürmek.

Ek olarak paylaşılan ekran görüntüleri sansürlenemez veyahut kırpılamaz, tam olarak atar mısınız.

Tüm savunmam budur ilgilenecek yetkiyi bekleyeceğim, tekrar yapılan yorumlara dönüt yapmayacağım.
« Son Düzenleme: 17.06.2020 01:14 Oggy »

#7 - 17.06.2020 01:07
Alıntı
Araçtan in demem agresif cümle demek ki karakterin sinir hastası. Adama çarpıyorsun, "adam öldü amına koyim" diyorsun ve aracının hidroliğiyle bir çok kez zıplıyorsun. Zaten amacın Role Play değil, gerçek hayatta birisine çarptığında bu tarz saçma hareketlerde bulunur musun? Bir çeteci karakterin ağzı bozuktur, lafları yutar ve sert konuşurlar ve orada uyuşturucu satıyoruz. Sırf araçtan in dedim diye bunca zahmete girdiysen diyecek bir şeyim yok. " Lakin öyle bir kaçtın ki silahımı alıp seni etkisiz hale getirmem gerekti," Benim de demek istediğim tam olarak bu, neden silahla etkisiz hale getiriyorsun? Bu adam sadece sana araçtan in dediği veya hızlı koştuğu için mi? Karakterim işletmenin önünde otururken bir anda gelmeniz ile anladım zaten, araya çektin ve saldırdın tam ölecekken kaçtın ve bende arkadaşın bana saldırdığında kaçtım ve arkadaşın peşimi bıraktığında "hood" olarak rol yaptığım yere dönüp seni gördüm ve düşürdüm. Tam sen silahını çektiğinde ben de sana vuruyordum zaten bunda hiç bir şekilde ihlal olamaz zaten, bu anlık yaşanan bir şey. Sırf birisi sizden hızlı koşuyor diye silah çekiyorsanız ki zaten kendiniz söylemişsiniz başlı başına hata ve ihlal.

Tüm savunmam budur ilgilenecek yetkiyi bekleyeceğim, tekrar yapılan yorumlara dönüt yapmayacağım.

Aracımda hidrolik bulunmamaktadır. Hiçbir aracıma hidrolik takdırmadım. IDsi şuan 521, siyah buffalo. İsteyen admin kontrol edebilir. Birine ben çarpmadım, o bana çarptı. Ben dönüş alırken bisikletle 90km/s (abartıdır, hızını gözünüzde canlandırın diye söylüyorum.) çarpan arkadaşın Nikolay'idi. Benim çarpma durumum yok zaten. 15-20km/s ile dönüş alıyorum, bisikletle aracıma çarpılıyor. Ne diyeyim? Hayır, Nikolay karakteri Carlo'nun sevmediği bir karakter zaten. Yardım etmem gibi bir şey söz konusu dahi olamaz.

Sırf araçtan in demedin, küfürler savurdun. Bana küfür eden adam aracımdan inmemi istiyorsa ne düşüneyim, karakterim ne düşünsün yani? Beni döveceğini düşüneceğim tabi ki.

Ölecekken kaçtın falan demişsin, bana yumruk bile atamadın. Canım zaten daha önce yaşanan bir bugdan ötürü azdı. Ben aracıma gittim ve silahımı aldım. Düştüğümde de elimde silahım gözükmekte zaten ki düşmeden önce son saliselerimde (Fear RP bozup bana saldırıp düşürmenden saliseler önce demek istiyorum.) emotemi hazırlayıp vermişim de. Bak tekrar ediyorum, silah elimde olmasa bile -ki elimdeydi- sen üstünde silahı bariz belli olan (Shotgun) bir adama yumrukla saldırabilir misin? Bu ne cesarettir arkadaş ya.

Arkadaşın peşimi bıraktığında falan da demişsin, kendi attığın ilk SSinde de görüldüğü üzere hemen arkanda arkadaşım var.

Alıntı
Sırf birisi sizden hızlı koşuyor diye silah çekiyorsanız ki zaten kendiniz söylemişsiniz başlı başına hata ve ihlal.

Mekanın önünde masa, sandalye kurup oturuyordun. Arkadaşlarının yakında olabileceğini ve onları çağırabileceğini düşündüğümden silahımı çektim.

Alıntı
Amacınız Role Play olsaydı foruma sadece şikayet yanıtlamak veya şikayet açmak için girmezdiniz. Siz karakterinizi değil OOC kimliğinizi yansıtıyorsunuz oyunlara. Tüm gün biri bana laf atsa da silahımda adam vurayım diye geziyorsunuz, rol yapılan alanları sabote ediyorsunuz. Siz veya sizin gibi düşünenler yüzünden İllegal mentalitesi veya kalitesi sürekli alt çıtalara çekiliyor, asla mantıklı olmayan hareketlere maaruz bırakıyorsunuz. Bir insan hızlı koşuyor diye nasıl silah çekebilirsin ki, bir çete mahallesinde. Hiç bir şekilde mantıklı bir açıklaması bulunmuyor, düşünmeden yapılmış bir şey.   Olaylar istediğiniz gibi gitmediğinde veya yaşanmadığında aşırı irite edici olabiliyorsunuz bunu tam olarak görmüş bulunuyorum. Sırf istedikleriniz olmadı diye yalancı, düzenbaz, hileci, nonrpci ithamlarında bulunuyorsunuz, bir şey diyemem. Klasikleşmiş bir şey, çıta düşürmek.

Lütfen kininizi başka tarafa kusun. Tüm açıklamalarımı yaptım, söyledikleriniz yeni değil. Kendinizi tekrara düştünüz. Dar görüşünüzü de kınıyorum. "Olaylar istediğim gibi gitmedi." değil, kural ihlali yaptın. Başka açıklaması yok bunun.

Alıntı
Ek olarak paylaşılan ekran görüntüleri sansürlenemez veyahut kırpılamaz, tam olarak atar mısınız.

Tam halini paylaşmayacağım, özel mesajlar içeriyor. Kendi ilk SSinizde de görülmektedir zaten gerekli olan şeyler. Chatin bir kısmı hariç hiçbir sansür uygulanmadığını da belirtmek isterim.

Gerçekten bir oyun için bu kadar yalan söylemene gerek yoktu. Cevaplarım bu kadar, yetkili arkadaşın ilgilenmesini bekleyelim.
« Son Düzenleme: 17.06.2020 01:19 Gorgiladze »

#8 - 17.06.2020 14:07
Merhaba, şikayet detaylıca incelendi.

Carlo Ravioli karakterini daha önceden de bu konuda izleme altına almıştık. İlk çözüm yolunun silah olmaması gerektiğini, bu davranış izlendiği taktirde bunun dışarıdan ve rol içinden de Deathmatching olarak görüldüğünü hep söylüyoruz. İlk çözüm yolu olarak sürekli aynı karakterden "* Carlo Ravioli pompalıyı sırtından çeker." emoteunu görmek ve sürekli birinin vurulması sadece oyunda değil, şikayetlerde de göze batmaya başladı. Carlo Ravioli'nin yaptığı uygunsuz ve gereksiz bir silah rolü. Bu kapsamda kendisi ceza alacak ve tekrarı halinde Deathmatching üzerinden çok daha yüksek bir cezaya tabii tutulacak.

-Jackals 13 için- Ek bilgi, illegal rolden korunan bir birlik olarak halihazırda pek çok birliğin yaptığı gibi agresif rollerden ilk önce sizin kaçınmanız gerekiyor. Bu tür rollerin yaklaşabileceğini hissettiğinizde içine dalmayın, devam etmeyin. İllegal rollere yol açacak şekilde takılmayın. "Bizim mahalleye gelmişti, siktim şimdi seni." dediğin anda zaten kendini bir illegal rol yığını içinde bulursun. Ki zaten bunun öncesi de var. On gün kuralı birlik düzeninizi oturtmanız, karakterlerinizi agresyonu yüksek şekilde yönetmek değil, sakin ve pasif takılabilmeniz için mevcut olan bir kural.

İllegal rolün içine çekildiğinizin farkındayız, bu sebeple zaten bu husustan ceza almıyorsunuz, fakat demek istediğim şey illegal rolün üstüne gitmeyin.

@Flexmanx @boglee29  şikayet konularında sadece mevcut oyuncu şikayetinin durumu hakkında konuşuyoruz. "Orada şu ve burada bu olmuştu" ve benzeri durumlarda eğer şikayetiniz varsa oyuncu şikayeti açmalısınız ki özel olarak orasıyla da ilgilenebilelim.