Konu: Lucca_Ragazzo [Birden fazla kural ihlali]  (Okunma sayısı 395 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.06.2020 05:12

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lucca_Ragazzo @Vuslat

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Paul_Wall Gerry_Allen @Genismini @OpreuS

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.06.2020 04.20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Alıntı
4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
1.8 Fear RP Nedir?

Tam da bir üstteki maddeyle bağlantılı şekilde, Fear RP: Karakterinizin gerçeğe ve mantığa uygun şekilde korkması, rol yaparken korkması gereken durumlarda korktuğu tepkileri vermesidir.

Karakteriniz çok güçlü bir konumda olsa dahi, rol içinde çeşitli yerlerde yenik duruma düşebilir. Kaçırıldığında, hazırlıksız yakalandığında, vurulduğunda korkmak zorundadır. Karakteriniz polis olsa dahi kalabalık bir çete etrafını çevirdiğinde, El Corona, ChinaTown gibi yerlerde hazırlıksız yakalandığında korkmak zorundadır. Çünkü bu bölgelerde yalnızca normal insanlar değil, polisler bile zaman zaman yaralanır, öldürülür/doğranır.

Bu yüzden karakterinizin yapacağı tüm hareketlerde doğal davranmalı ve Fear RP'yi yaşamalı. Unutmayın ki, normalde CK izni(Charachter Kill/Karakterinizin ölüm izni sayesinde karakterinizi bir başkası öldürebilir. Bu sayede bir daha bu isimle rol yapmaya devam edemezsiniz. NC/NameChange-İsim değişimi atmanız veya yeni karakter açmanız gerekir) - bu durumlarda CK izniniz bir başkasına verilebilir.

Örneğin Michael ve arkadaşları, John'u kaçırdı.
John tüm ihtimallere ve kötü durumuna rağmen korkmuyor, rollere tepki vermiyor ve halen küfrediyor, yaşayacağını düşünüyor.

Bu tip durumlarda Michael yönetim ile iletişime geçerek, John'un CK iznini alabilir ve John'u kalıcı olarak sunucuda öldürebilir.

Ayrıca yalnızca CK değil, fear rolü yapmanız ve role gerçekçi tepkiler vermeniz tüm sunucu tarafından hoş karşılanır, roleplayer kimliğinizi ön plana çıkarır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi biz mekanımızda değilken mekanımıza gelip birlik üyemizi tek yakalayıp karşılık vermesini beklemeden emote vererek saldırarak onu dövüyor ve küfürler edip kaçıyor, daha sonra biz bu olayı IC'den birlik üyemizden öğrendiğimizde ise kişiyi tuzağa düşürüyoruz. Kişiyi onun bilmediği bir numaradan arayarak bir yere çağırdık, amacımız vurmak değil sadece dövmekti. Silahı sadece göz korkutmak için getirmiştik. Kişi buluşma noktasına geldiğinde kaçmaya çalışıyor ve arkasından aracına tekerini vurmak amacı ile pompalı ile üç el ateş ediyorum. Daha sonra aracımıza binip kişinin kaçtığı yöne gittiğimizde kişinin ileride durup bizi beklediğini görüyoruz ve kişinin yanına gittiğimizde kişi bağırarak küfür ederek Fear-RP ihlali yaparak kaçmaya devam ediyor, bayağı bir uzun süre kovalamacanın ardından kişi maksimum hızla duvara çarparak kaza yapıyor ve aracı patlıyarak kullanılamaz hale geliyor bunun üzerine kişi araçtan inerek koşmaya başlıyor ve POWERGAMİNG ihlali yapıyor. Bunun üzerine peşinden kovalarken Valachi Malikanesinin gişesinden zıplayarak malikanenin içerisine giriyor ve malikaneye sığınarak SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI ihlalini yapıyor. Bunu gördüğümüzde zaten peşinden gitmeyerek mekanımıza geri döndük. Kişiye PM üzerinden öyle bir kazadan nasıl koşarak kaçıyorsunuz diye sorduğumuzda bizi sinir edecek laflar kullanarak ORTAK NEZAKET kuralı ihlali yapıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Fear-RP, ettiği küfür.

Valachi Malikanesine sığınma

POWERGAMING ihlali, kişi bu araçtan çıkarak koşmaya başladı

Ek açıklamalar(varsa): Şahitlerin SS'lerinde geri kalan kanıtlar mevcut.

« Son Düzenleme: 12.06.2020 05:22 wkss8 »

#1 - 12.06.2020 05:17
Şahitliği onaylıyorum

#2 - 12.06.2020 05:33
Şahitliği onaylıyorum.

#3 - 12.06.2020 13:16
@Vuslat savunmanızı yapın.

#4 - 12.06.2020 13:20
Yaparız da işlerim var akşama kaldı hiçbir kural ihlalim yok.

#5 - 12.06.2020 14:10
Arkadaş hiç bir kural ihlalim yok demiş, rol bittikten sonra @Heavenly adlı admine PM yolu ile sordum şikayeti açmadan önce emin olmak için. Valachi Malikanesine sığınmanın yasak olduğunu, bunu samp fiziklerini kullanarak yapabileceğini ve rol olarak oraya girmesinin mümkün olmayacağını söyledi ki biz de peşinden bu yüzden gitmedik zaten. Başlı başına burada bir kural ihlali kesinlikle bulunmakta zaten, diğerleri için savunmayı bekleyebiliriz. Teşekkürler.

#6 - 12.06.2020 20:20
1- Hiçbir olay yokken bir kızla konuştuğum sırada sohpet sırasında çocuğa fare surat dedim /me yumruk atar emotesi vererek oturduğum sırada tekmeleyerek öldürdüler. " Retardet RP "

2- Araba alacam diye çağırdı yüzünde maske yokken sistemsel maske taktı. " NonRP "

3- Arkadaş rolümü batırdın diyor reklam ı arayarak araba almak istiyorum diye çağırmak yerine arabaya binip kafama tüfek dayasa istediği rolü yapabilirdi, kendi seçimi oldu aram dışında vuramadı.

4- Ateş ede ede arabayı bozdu sonra kaza rolü yap diyor, Ss te nerde olduğum gözüküyor burada bana kelime oyunu yapmasına lüzum yok.
https://i.hizliresim.com/xlG2kt.png

Ben /rapor attım kimse bakmadı yüze yüze kıyıya kadar çıktım Ramiz Karaeski değilim kurşunların üstüne atlayayım. Biri sıkıyorsa kaçacaksın birde roleden kaçtın diyor çatışma rolümü olur canım benim :D

Ayrıca orada bana ortak nezaket falan yazmış ben yazma şikayet açabilirsin diye uyardım konuşmaya devam etti. Haybeye polemiğin alemi yok uyarmama rağmen devam ederse sesimiz çıkar.

#7 - 12.06.2020 21:59
Öncelikle önceki günlerde geçen rolün SS'ini atıp gösterdiğin için teşekkür ederim bizim elimizde o rolün bir SS'i mevcut değildi çünkü.

1. Retarted RP: Önceki günlerde garajımıza gelip Gerry Allen karakteri ile uzun süre dalga geçtin ve laf attın biz orada seni yapmaman için uyardık ve sende tamam deyip koltuklara oturdun o sırada Gerry'e tekrar fare surat demen karaterinin dayak yemesine yol açtı bu rol sadece bundan ibaretti orada Louis Murphy seni dövdükten sonra arabana bindirip tamirhaneden kovduk.
2 ve 3. Non RP ve Reklam olayı:  Dün akşam tamirhaneye tekrar geldin ve Paul Wall karakterini tek yakalayıp dövdün bunda da bir sıkıntı yok yapabilirsin tabii ancak Paul bize haber verdi o sırada seninle ilgili ne yapabiliriz diye plan yaparken reklam verdiğini gördük, isminin Lucca olduğunu IC biliyorduk ve şehirde kaç tane Lucca olabilir ki deyip reklamdaki numarayı aradık ve senin olduğunu teyit etmek için önce bir yere çağırdık. Aksesuar olarak maske yada peçe takılı değil evet ancak karater kar maskesi takıyor rolde bunu /do Maskesi takılı mıdır? veya /do Adamın yüzünde nasıl bir maske vardır? diye sorarak öğrenebilirsin. Sen daha biz rol yapmadan yada yazı yazamadan aracın ile basıp gittin bizde doğal olarak seni takip ettik (bu durumda bir sakınca yok karşında maskeli bir kişi var rolsel olarak kaçabilirsin tabii).

Burada kural ihlali senin aracına ateş açılmışken bir anda durup ateş açan kişilere bağırarak küfür etmenden ve düz duvara maksimum hız ile kafa attıktan sonra araçtan inip hiçbirşey olmamış gibi koşmandan sonra başlıyor buraya kadar kimsenin yaptığı bir kural ihlali yok zaten tatlı tatlı rolümüzü yapıyorduk. Valachi malikanesine sığınman da ayrı bir kural ihlali barındırıyor.

Kimse size kelime oyunu yapmadı PM den sadece neden diye soruldu ve biz üslubumuzu koruduk sizin de korumanızı dilerdik ama yapmadınız. Lütfen üslubunuza biraz daha dikkat edin.

#8 - 13.06.2020 02:56
Öncelikle önceki günlerde geçen rolün SS'ini atıp gösterdiğin için teşekkür ederim bizim elimizde o rolün bir SS'i mevcut değildi çünkü.

1. Retarted RP: Önceki günlerde garajımıza gelip Gerry Allen karakteri ile uzun süre dalga geçtin ve laf attın biz orada seni yapmaman için uyardık ve sende tamam deyip koltuklara oturdun o sırada Gerry'e tekrar fare surat demen karaterinin dayak yemesine yol açtı bu rol sadece bundan ibaretti orada Louis Murphy seni dövdükten sonra arabana bindirip tamirhaneden kovduk.

Patronunuz güldü bu çocuğun canı sıkıldı aklınca rol yaptı.

2 ve 3. Non RP ve Reklam olayı:  Dün akşam tamirhaneye tekrar geldin ve Paul Wall karakterini tek yakalayıp dövdün bunda da bir sıkıntı yok yapabilirsin tabii ancak Paul bize haber verdi o sırada seninle ilgili ne yapabiliriz diye plan yaparken reklam verdiğini gördük, isminin Lucca olduğunu IC biliyorduk ve şehirde kaç tane Lucca olabilir ki deyip reklamdaki numarayı aradık ve senin olduğunu teyit etmek için önce bir yere çağırdık. Aksesuar olarak maske yada peçe takılı değil evet ancak karater kar maskesi takıyor rolde bunu /do Maskesi takılı mıdır? veya /do Adamın yüzünde nasıl bir maske vardır? diye sorarak öğrenebilirsin. Sen daha biz rol yapmadan yada yazı yazamadan aracın ile basıp gittin bizde doğal olarak seni takip ettik (bu durumda bir sakınca yok karşında maskeli bir kişi var rolsel olarak kaçabilirsin tabii).

İsmin Lucca şehirde kaç tane olabilir bu şekil bir mantık mı var?  Realistic ol biraz.

Burada kural ihlali senin aracına ateş açılmışken bir anda durup ateş açan kişilere bağırarak küfür etmenden ve düz duvara maksimum hız ile kafa attıktan sonra araçtan inip hiçbirşey olmamış gibi koşmandan sonra başlıyor buraya kadar kimsenin yaptığı bir kural ihlali yok zaten tatlı tatlı rolümüzü yapıyorduk. Valachi malikanesine sığınman da ayrı bir kural ihlali barındırıyor.

Yalan paralı olsa yine söylermiydin? Araba olduğum sırada sövdüm. Tatlı rolün çatışmak mı? Elinde silahla adamın mekanında sıkıyorsun sonra sığınma mermi hilesinide kapat evde oraya kadar nasıl 12 mermi kaldı?

Kimse size kelime oyunu yapmadı PM den sadece neden diye soruldu ve biz üslubumuzu koruduk sizin de korumanızı dilerdik ama yapmadınız. Lütfen üslubunuza biraz daha dikkat edin.

Yazma diyorsam yazmayacan beyfendi işten gelmişim seninlemi uğraşayım?

#9 - 13.06.2020 09:54
Sadece "Mermi hilesini kapat" kısmına cevap vermek istiyorum, birincisi araç ile arkadaşın peşine düşmeden önce arkasından üç kez ateş ettim. Daha sonra aracıma binip kişiyi takip ettik ve Shotgun marka silah ile araç içerisinden ateş edilmiyor, yani kısacası aracı sıka sıka patlatmadık, ateş etmedim. Arkadaş son hızda giderken Valahci Malikane'sinin önündeki tünelin girişine çarpınca inip koşmaya başladı ve ben de amacım kişiyi vurmak olmadığı için ateş etmedim. 12 Mermimin kalmasının savunması budur, teşekkürler.