Konu: Mason_Williams Dolandırıcılık İhlali  (Okunma sayısı 380 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.06.2020 13:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Mason_Williams @Camper   (Member ID bulamadım ancak forum ismi Camper)
Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.06.2020 12.48-13.05

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Önce telefondan şu anki değeri 300 Bin Dolar olan barla benim Huntley'i takas etmek istediğini söyledi telefonda konuşurken rolde. Sonrasında da rolde kendisi yandaki şirketin değerinin 300 Bin Dolar olduğunu söyledi ancak sattığı yer ile ilgili herhangi bir şey eklemedi. Sistemsel satış fiyatı 50 Bin Dolar olan bar ile Sistemsel satış fiyat 125 Bin Dolar olan Aracı takas etti. Sistemsel değerinin en fazla 50 Bin Dolar üzerine satılacak yer için de değerler olarak Bar:100 Bin ve Araç: 250 Bin Dolar olarak takas etti. Değer olarak dolandırıcılık 20 bin doların üzerinde. Ve bu işyeri dolandırıcılığı.

Chat Log ss'leri ektedir. Ayrıca OOC olarak PM'den zorla yönlendirmeye çalışacağını da ekleyeceğim. Sadece yandaki bardan rolde bahsetseydi belki kanıt oluşturamazdım ancak Telefon konuşmasında başta şu andaki değerinin 300 Bin Dolar olan barla takas etmek istediğini söylüyor.

Doğrudan chat log ekledim, oyun içinde üstlere çıkarak tüm SS'leri alamadım. Birisi değiştirdiğimi düşünüyorsa doğrudan saat aralığı verdim. Herhangi bir yetkili benim veya Mason'ın loglarına saat aralığından bakabilir. Legalim zaten dolandırıcılık rolü olamaz gibi bir yazısı da var, dolandıran kişinin de teşebbüsünde dahi CK izni istedi ve karşılıklı verdik, yine ss var. O da geçerli olmalı.

Bir de 20 bin doların üstünde dolandırıcılık.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): SS sırası sondan başa doğru. Aşağıdan başlanması daha doğru.

Edit: Savunmasında şu ilana yer vermiş. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=82111.0

Şimdi ben ssleri aldım sizi de kandırmaya çalışmış sahte ilanla iş yeri dolandırıcılığı yapmaya çalışmış, savunmasında buna yer vermiş.  Neyse ki arkadaş değiştirmeden ben yorum kısmına ssleri attım. Başka bir binadaki değeri gösterip İşyeri ID:91 dükkanının interiorunu gösteriyor. Yani bana sattığı iş yerinin. Mülk dolandırıcılığı + Admini kandırmak. Resimlerin ss'ini alırken linkin çıkmasına özen gösterdim, yukarıya da koydum ve linkler eşleşiyor.

« Son Düzenleme: 05.06.2020 21:25 genzofakabayaşi »

#1 - 05.06.2020 14:39

Bu da takasın gerçekleştiğine dair kanıt.

#2 - 05.06.2020 14:39
Şuanki değeri demişim zaten içini özellikle biz dizayn ettik bu yüzden kendi çapımda değerini 350,000$ civarı olarak belirledim ve bunda özgürüm alan olurmu bilmem ama istediğim fiyatı çekerim silah değil sonuçta fiyat sınırı yok.. Eğer o şekilde bir şey yapmak istesem emlak fiyatı 300,000$ diye belirtirdim, senede sormadın hiç ve şunu da unutmadan söyleyeyim; bu takas rolleri gerçekleşmeden çok daha önce ben barımı ilana koydum hemde 350,000$'a ve legal olduğum için dolandırma rolleri söz konusu değildir. Arkadaş bana emlak fiyatını veya /pm'den falan sistemsel fiyatını hiçbir şekilde sormadı rolüne uygun şekilde takas işlemini gerçekleştirdik. CK izni verirkende aracı alıp barı vermezsem anlamında kullandığım çok açık tüm rol kayıtlarına bakılsın dolandırmaya dayalı hiçbir rolümüz dönmedi ilan kanıtı falanda burada tarih ve saatlere dikkatli bakın lütfen.

Dolandırma rolü gerçekleştirecek olsam bile /do dan bu izni vermeyeceğimi bilmen gerekiyor aynı zamanda 20,000$ üzeri dolandırmakta yasak..
Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 05.06.2020 14:41 Camper »

#3 - 05.06.2020 14:41
Sen iç dizaynı 250 bin dolara mı yapıyorsun? Sistemsel değeri belli. 100 bin dolar.  İnsanlar 150 bin dolar sistem satışı olan tarlalarını 400 bin dolar olarak ilana veriyor ancak o değeri belirlemiyor, en fazla +50 bin dolar yani 200 bin dolara satılabilir. Herkes ilanda bir şey sallayabilir. Sen Şu anki değeri diyorsun, beni kandırıyorsun. Chat log attım senin de onayın olduğuna dair. Karşılıklı yazıyor.

Sen şu anki değeri 300 bin dedin telefonda, SS attım. Sormadı diyorsun ya, ben sormadan kendin dedin. Telefonda. SS'te mevcut.  Sen istediğin interioru koysan da bir eve veya iş yerine, değerinden 50 bin fazlasına sistemsel olarak satamıyorsun. Kurallarda da geçerli.

Futbolda 50 Milyon Euro değerindeki bir oyuncuya bonservis olarak 100 Milyon Euro ödeyebiliyorsun ancak hesaplanan değeri o değil. Araştırabilirsin. Şunu örnek veriyorum; senin bir fiyat belirlemen onun değerini anlatmaz. Sen ise telefonda değerden bahsetmişsin.
« Son Düzenleme: 05.06.2020 15:08 genzofakabayaşi »

#4 - 05.06.2020 14:43
Sistemseli 100,000$ diye bende mi o fiyata satacağım? Kesinlikle suçlamayı kabul etmiyorum bana bir şekilde sorsa zaten ben cevap verirdim sistemseli hakkında attığı kaytlarda görünüyor bu şekilde bir soru yöneltmemiş bana.

#5 - 05.06.2020 14:44
Kural gereği en fazla 150 bin dolara satabiliyorsun.

#6 - 05.06.2020 14:44
Sen iç dizaynı 250 bin dolara mı yapıyorsun? Sistemsel değeri belli. 100 bin dolar.  İnsanlar 150 bin dolar sistem satışı olan tarlalarını 400 bin dolar olarak ilana veriyor ancak o değeri belirlemiyor, en fazla +50 bin dolar yani 200 bin dolara satılabilir. Herkes ilanda bir şey sallayabilir. Sen Şu anki değeri diyorsun, beni kandırıyorsun. Chat log attım senin de onayın olduğuna dair. Karşılıklı yazıyor.
Öyle bir kuralmı varmış yeni duydum. :D

#7 - 05.06.2020 14:45
Takip etseydin, o beni ilgilendirmiyor. Ayrıca bugün 11.40'ta verdiğin ilanı 13.14'te düzenleyip sunuyorsun. Güzel kafa ha. Rol bitişi ise ss'te belli 13.05   

Ayrıca ilanda koyduğun yer senin yerin değil.  İşyeri ID 91 senin yerin ve yine ss'te iş yeri ismi de mevcut yukarıda. Admini kandırmaya çalışıyorsun bu ilanı buraya sunarak.  Sadece admini kandırmaya çalışmıyor, aynı zamanda iş yeri dolandırıcılığının kanıtı.

İlana şu fotoğrafı koymuş.

Nedense bana sattığı dükkan interioruyla ilana yanındaki binanın fotoğrafını koyuyor, hop: İş yeri dolandırıcılığı ve sahte ilan.
« Son Düzenleme: 05.06.2020 16:52 genzofakabayaşi »

#8 - 05.06.2020 14:47
Düzenleme öncesini görebiliyorsan alta açıklama ekledim ama geri sildim şikayeti görünce.
SATILDI
yazmıştım en alta senle bu olay olunca da sildim doğrudur.

#9 - 05.06.2020 14:50
Takip etseydin, o beni ilgilendirmiyor. Ayrıca bugün 11.40'ta verdiğin ilanı 13.14'te düzenleyip sunuyorsun. Güzel kafa ha. Rol bitişi ise ss'te belli 13.05

Ha kanıt istersende takastan kısa süre sonra arkadaşımla /pm den konuşmam var 350 dolara ilana koyduydum huntleyle takas ettik içerikli.