babalar, selamın aleyküm.
belki bilen vardır, belki yoktur; uzun bi' zaman geçirdim bu SAMP platformunda. Genel olarak PD, DB, FBI falan kovaladık, güzel zamanlardı; güzel tecrübeler kazandık. Yıllar geçti, 2017 yılında polis memuru olarak İstanbul'da göreve başladım. Adli birimlerde görev yaptım, halen de adli işlem yürüten bir şubede görevime devam ediyorum. IC ve OOC olarak görüp geçirdiklerimle fark ettim ki; SAMP'ta kaliteli rol dönecekse adli birimlerin aktif olarak rol yapması şart.
1. Adalet Sarayı tamamen aktif hale gelmeli. Mahkeme, Ağır Ceza Mahkemesi, Federal Savcılık, Ceza İnfaz Birimi gibi makamlar yönetim ve modaratörler tarafından doldurulmalı.
2. VCPD'de ki polis memurları kendi yürüttükleri bir çalışma sonucu operasyon neticesinde yaptıkları icraatleri veya suç üstü yakalamaları; forum üzerinden sabit şablonda IC tutanaklarını, fezlekesini hazırlayarak Adalet Sarayına PM'den göndermeli. Ayrıca şüphelinin yapılan sorgulaması neticesinde alınan ifadesi ve ekran görüntüleri de mutlaka gönderilmeli.
3. Federal Savcının istemi ve mahkemenin takdiri ile cezalar infaz edilmeli, ertelenmeli ve şartlı tahliye gibi infaz yöntemleri uygulanmalı. Karakterler işledikleri suçlardan dolayı direkt hapse atılmak yerine mutlaka mahkeme görmeli. Hatta suçun niteliğine göre tutuksuz veya tutuklu yargılanmalı ki hem daha eğlenceli ve daha gerçekçi bir rol ortamı oluşturalım.
4. Ayrıca illegal rol yapan karakterlerin ve oluşumların takibi için; FBI, ATF, DEA gibi soruşturma birimi mutlaka açılmalı. IC olarak mahkemenin vereceği kararla telefon dinlemesi, takip, böcek takma, muhbir veya undercover sızdırma gibi operasyonlar yapılmalı. Soruşturma dosyası oluşturarak adalet sarayına gönderilmeli ki; IC olarak illegal karakterlerin takip edilme, dinlenme, satılma korkuları olsun; karşılarında ki adamın muhbir olabileceğini düşünsünler.
5. Yönetim kadrosunun gayet tecrübeli arkadaşlardan oluştuğunu biliyorum, biraz kasarlarsa adli makam-kolluk teşkilatı-soruşturma birimi şeytan üçgenini çok güzel şekilde oluşturup; illegal oyuncular ve üniformalılar için çok daha eğlenceli bir rol ortamı sunabilirler.
Fikirlerinizi merak ediyorum, konu altında tartışılabilir.