Detaylı yapılanma ve Rütbeler;
Halcone: Kartelin en düşük rütbesidir. Sokakta olan biteni öğrenirler, kartelin bölgelerini kollamakla yükümlüdürler.
Sicario: Kartelin işlerini koşan elemanlardır. Normal üyelerdir.
Comandante: Sicario grubu yöneten üyedir.
Lugarteniente: Sicario gruplarını yöneten kişidir.
Capitan: Lugarteniente ve diğer aşağı rütbelerdekilerden sorumlu üyedir. Kartelin yönetiminde bulunur.
Jefe, Patron: En tepedeki isimdir. Kartelin lideridir.
Spesifik Rütbeler;
Bombardeo: Uyuşturucu kaçakçılığında çalışan pilot.
Pozolero: Kartelin kimyacısıdır. Uyuşturucu üretimi ve ceset yok etmek gibi işlerle görevlidir.
Paquetero: Uyuşturucuyla sorumlu üyedir. Ayrıca bölgelerindeki uyuşturucu satıcılarını denetlerler.
Gallo: Diğer üyelerin ondan tavsiyeler aldığı bilge üyedir.
Cameleo: İhtiyarlamış, yüksek rütbeli üyedir.
Pollero: Gözden düşmüş kartel üyesidir. Yeniden yükselmek için çalışır.
Sombrillas: Koruma timine denir.
Tesorero: Finans işleriyle ilgilenen üyedir.
İşleyiş ve roller hk;
Oluşum rollerini başta yeni bir kol oluşturuluyormuş gibi planlamam üzerine karakterimi ve bana eşlik etmek isteyen arkadaşların karakterlerinin çok saygın ve sokaklara hakim olan tipler değil, daha çok sokaklarda olan olayları gözlemleyen, kesinlikle polisle işbirliği yapmayan ve adımlarını sağlam atan tipleri canlandırması elbette birinci önceliğim.
Oluşum rollerini çok varlıklı bir kartel şeklinde değil, tersine diğer oyunculara ve oluşumlara da rol ve kazanç sunmak amacıyla gereksinim duyduğu depoları vs. satın almak yerine kiralayarak gereksinimlerini karşılayan bir oluşum olarak sürdürmeyi planlıyorum.
Oluşumu kurarken biliriz ki kemik kadro şart, fakat kemik kadro konusunda imkânım olmadığı için tek başıma bu yola çıktım. Eminim Kartel rollerini canlandırmak isteyen çok arkadaş vardır. Bana eşlik etmelerinden keyif duyacağımı bilmelerini isterim.
Şimdilik sokaktaki adamım ve Kartel üyesi olan bir karakter kullanacağım. Sokakta olan bitenleri bu karakterim ile takip ederek hikayedeki kol başkanı Rene Rojas'a IC olarak bildireceğim.
OOC başvurular konusunda biraz düşündüm, OOC alım yapmama taraftarı olsamda kemik kadroyu kurmak için talep olursa birkaç kişilik alım yapacağım. Haricinde ise oluşuma katılmak için oluşum üyelerinden birisine oyun içerisinde giderek "Benide alır mısınız?" vs. cümleler sarf eden arkadaşlar kesinlikle seçiçi tavrımın kurbanı olacaklar. Unutmamalısınız ki Kartel gizli, el altından çalışan bir örgüttür. Ayrıca IC olarak bilmediğiniz bilgileri biliyormuş gibi yaparak oluşum mekânına gelip "Kartel varmış buralarda, sen başıymışsın sizinle çalışmak istiyorum." gibi cümleler sarf eden arkadaşlar konusunda da aynı şeyler geçerlidir..
Öte yandan IC durumlar üzerine oluşum ile birlikte çalışması talep edilen kişilere Kartel sokaktaki adamları aracılığıyla ulaşarak iş adı altında oluşuma davet eder. Katılım süresince sergileyeceğiniz tutumlarda katılım sürecinizi etkileyecek hususlardan olduğunu da unutmayınız.