Konu: [02.04.2020 - Vito Guerra, Triss Gold, Natasha Pchyrski] Retarted RP, Türk Terim  (Okunma sayısı 557 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.04.2020 15:53
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vito Guerra, Triss Gold,  Natasha Pchyrski @batuyaan
@yennefer  @shelnor

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bruce_Rivera @aliexnn
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.04.2020 - 15.20 Civarı

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Retarted RP, Türkçe Terim
Spoiler: GösterGizle
 Retarted RP, Türkçe Terim

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Balıkçılık bölgesinde balık tutarken Vito Guerra ve yanında bulunan kadın karakterler Triss Gold, Natasha Pchyrski kendi aralarında toplu ortamda Retarted RP yaparak Türk dizi replikleri ve şarkıları söyleyerek chatlog'da hoş olmayan görüntülere sebep oldular, ayrıca "Lan" gibi bir kelime kullanarak bu ihlali ısrarla devam ettirdiler. kişiler toplu bir ortamda böyle davranarak kural ihlali gerçekleştirdiler.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Eğer kontrol ederseniz "karı, koca" gibi kelimelerin ingilizce'de karşılığı yok, "eş" kelimesi olarak geçiyor.

#1 - 02.04.2020 15:54
Şahitliğimi onaylıyorum arkadaşlar OOC muhabbetlerini IC chatten döküyorlar sonrasında dell çekiyorlar. İngiltere'de yaşadım bir süre zarfında ama bir kez olsun "karı" kelimesini duymadım.

#2 - 02.04.2020 16:13
Ingiltere'de yaşamasını biliyorsun fakat orada Türkçe diye bir dilin olmadığını bilmiyor musun, yani Ingilizler karım, kocam diye mi konuşuyorlar?
« Son Düzenleme: 02.04.2020 16:41 batuyaan »

#3 - 02.04.2020 16:19
Şikayet edilen arkadaşlar genelde oyunu bu şekilde trollüyorlar ben de sürekli denk geliyorum ama uğraşmak istemiyorum gereken cezayı veya uyarıyı almalarını talep ediyorum.

#4 - 02.04.2020 16:21
Ingiltere'de yaşamasını biliyorsun fakat orada Türkçe diye bir dilin olmadığını bilmiyor musun yani, Ingilizler karım, kocam diye mi konuşuyorlar?

Hayır İngiliz kültürü ve dilinde karı koca diye hitap etme şekli yok. Sadece eş diyorlar, şaka gibi bir metin yazmışsın ;D ;D ;D

#5 - 02.04.2020 16:32
Şahitliğimi onaylıyorum .OOC muhabbetlerini IC chatten döküyorlar sonrasında delete yazıyorlar.

#6 - 02.04.2020 16:52
Konu dışında olanlar yorum atmasın mümkünse, İngilizce dilinde de bilindiği gibi wife, husband gibi kelimeler var. Her şeye ihlal gözüyle bakıp, şikayet açmaya çalışırsanız ne siz zevk alırsınız ne de karşınızdaki. Pm yoluyla düzgünce uyarıp rolü bitirmemizi isteyebilirdiniz, ki bu şikayeti buraya açmanızın sebebi arkadaşının alt taba aldığında teknenizin buga girmesi ve sinirlenip /b chatinden bizi capslock açarak suçlamanız. Açık aramaya çalıştığınızı anlamıştım ama bu kadarını beklemiyordum. :P
« Son Düzenleme: 02.04.2020 16:58 batuyaan »

#7 - 02.04.2020 16:54
Wife, Husband kelimeleri "eş" anlamına geliyor. "Wife" kadınlar için, "Husband" erkekler için kullanılır. "Karı" anlamına gelmiyor maalesef.

#8 - 02.04.2020 17:05
Konu dışında olanlar yorum atmasın mümkünse, İngilizce dilinde de bilindiği gibi wife, husband gibi kelimeler var. Her şeye ihlal gözüyle bakıp, şikayet açmaya çalışırsanız ne siz zevk alırsınız ne de karşınızdaki. Pm yoluyla düzgünce uyarıp rolü bitirmemizi isteyebilirdiniz, ki bu şikayeti buraya açmanızın sebebi arkadaşının alt taba aldığında teknenizin buga girmesi ve sinirlenip /b chatinden bizi capslock açarak suçlamanız. Açık aramaya çalıştığınızı anlamıştım ama bu kadarını beklemiyordum. :P
Kural ihlali yapmaman  için illa uyarmak mı gerekiyor? Vice Roleplay bünyesinde rol yapıyorsanız kuralları bilmek ve ona göre davranmak zorundasınız,  kimse sizi ihlal yapmamanız için sürekli olarak uyarmak zorunda değil, ben chatlog'da böyle cümleler ve türkçe terimler görünce rahatsız oluyorum ve şikayet oluşturuyorum, açık aramak falan amacım yok eğer kontrol edilirse bu benim sunucuda ki ilk şikayetim.

#9 - 02.04.2020 17:08
"Karı,koca" kelimeleri ingilizce karşılığı olan kelimelerdir, roleplay yaparken kullanılabilir çünkü "eş" te bir türkçe kelimedir, burada ingilizce konuşarak rol yapmıyoruz o halde husband, wife şeklinde hitap etmemiz gerekirdi.
Retarted rp kapsamında değerlendirilmesi hoş olmaz ortada öyle bir şey yok tamamen karşılıklı şakalaşmalar mevcut.
Ayrıca en ufak olaylarda şikayet açmak yerine daha nazik davranıp pmden uyarmanız yeterli olur diye düşünüyorum aksi takdirde ben bunu ooc kin olarak algılarım.
« Son Düzenleme: 02.04.2020 17:21 batuyaan »