Konu: Birden fazla kişiye birden fazla konu hakkında şikayet.  (Okunma sayısı 141 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.05.2020 19:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Wajeeh Quintana @EMEVEN Recolt Dyson @KETHA

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Marco Miralles

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:18.08.2020 19.05

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Wajeeh'i ilgilendiren 2 şikayet:
 2.) Artık yeni açılan oluşumlar, kuruldukları günden itibaren 10 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. Bu agresif roller başka oluşumları tetikleyecek ağız dalaşları, başka oluşum üyelerine silahlı veya silahsız saldırı gibi rolleri kapsamaktadır. Bu kural, ancak ve ancak iki oluşum lideri kendi aralarında OOC olarak anlaşırsa geçersiz kılınabilir ve agresif rollere oluşumları adına izin vermiş sayılır. Bu OOC anlaşma sunucu içinde /do komutu ile yapılmalı ve ekran görüntüsü alınmalıdır. Birlik kendi arasında veya guest olarak(başka kişileri etkilemeyecek şekilde) agresif rollere girişebilir.
Ve sadece verdiği emote silahı çıkarmak adına fakat silahla ateş edip beni düşürüyor ateş edeceğine dair bir emotesi yok. Forumda bakındım ama kural ihlalinin alıntısını yapabileceğim tam bi yer bulamadım siz anlarsınız zaten.

Recolt'u ilgilendiren kısım:
Agresif rol yapması.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İdlewoodda takılırken bir tane arkadaş gelip latinleri sevmem gidin burdan tarzı role girişti bizde karşılıklı laf dalaşına girdik ve ilk olarak kendisi bize saldırdı, sonra ben de adama saldırdım sonra başka biri olay yerine gelip uzisini çekip beni vuruyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/11721782/sa-mp-087.png
https://www.upload.ee/image/11721783/sa-mp-088.png
https://www.upload.ee/image/11721785/sa-mp-089.png
https://www.upload.ee/image/11721786/sa-mp-090.png
https://www.upload.ee/image/11721821/sa-mp-087.png
-

Ek açıklamalar(varsa): Kişi bana sıktığını karşılık olarak bunu yaptığını ve şikayet açabileceğimi pmden belirtiyor zaten.

« Son Düzenleme: 18.05.2020 19:40 sukutt »

#1 - 18.05.2020 19:30
Merhabalar, savunmamı şöyle yapacağım.

Öncelikle sıkma emotesi vermedi diyor, fakat silahımı elime aldığımın emotesini verdim bundan sonrası doğaçlama olabilir diye düşünüyorum.
Spoiler: GösterGizle

Agresif rol kural ihlaline gelince ise rolün öncesini bilmiyorum, ben olay yerine geldiğimde karmaşık bir ortam vardı 3 kişi birbirlerine vurmaya çalışıyordu. IC olarak sokağımızda takılan ve tanıdığımız birinin yere düştüğünü gördüm, bir süre bekledim. Kimin kime saldırdığını anlamaya çalıştım, arkadaşımız yere düştüğünde kimin kime saldırdığını anladım. Ayakta tek kişi vardı kişiye yumruk ile saldırmak yerine silah ile saldırdım. Bunun agresif rol olduğunu düşünmüyorum, eğer agresif rol ise:
Spoiler: GösterGizle
2.) Artık yeni açılan oluşumlar, kuruldukları günden itibaren 10 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz.

Kurallarda kendilerinede agresif rol yapılamaz yazıyor, https://www.upload.ee/image/11721785/sa-mp-089.png bu ssde arkadaşımız latinleri sevmiyorum diyor, bir ırkçılık yapıyor. Fakat karşılığında "beynine mermi yağdırırım" gibi bir söylemde bulunuyor. Sonrasında ise başka bir yazışma göremiyorum, direk saldırmaya başlıyorlar. Burada da ben olayları görüp geliyorum. Sonuç olarak: Burada agresif rolü başlatan tarafın karşısı olduğunu düşünüyorum. Yaptığım şey agresif rol olarak geçiyor ise, karşı tarafta agresif rol yapmış ve olayı başlatan taraf karşı taraf.

#2 - 18.05.2020 19:35
Dostum adam pizzacının önünde dururken bize latinleri sevmem gidin diyor, ilkte arkadaşım normal cevaplar verirken kişi agresifliğe devam ediyor, arkadaşımda artık karşılığını veriyor ve adam zaten o lafı duyunca bize saldırıyor olayı nasıl biz başlatıyoruz? Ayriyetten kişi ne yazıkki birliğinizde sistemsel olarak yok o yüzden ona birlik kural ihlalinden şikayet açamadım. Sana da agresiflikten değil zaten birlik kural ihlalinden ceza almanı istiyorum, ayrıca ateş etme emotesi verme zorunluluğu var diye biliyorum burası adminlerin bileceği bir iş.
Ayrıca kafana mermi atarım rolünde olay yerinde değilsin, ilk olarak kişiyle kavga ediyoruz görüp geliyorsunuz yani olayı bilmeden role giriştin.
« Son Düzenleme: 18.05.2020 19:38 sukutt »

#3 - 18.05.2020 19:40
Şahitliğimi onaylıyorum. Olayda bende vardım.
Öncelikle pizzaya yemek yemeye gidiyorum, adam bana /w den mal satmaya çalışıyor. İstemediğimi belirtiyorum. Latin misin? diye soruyor ve evet diyorum. Arkasından bana küfür ediyor. Ben ona diyorum ki ''sana kibar davranıyorum, sana küfür etmiyorum, neden böyle yapıyorsun?'' dediğimde biraz daha küfür ediyor. Arkasından ben de tehdit ediyorum bu zaten çok olağan bir durum. Sakinliğimi sürekli koruyamam. Birden saldırmaya başlıyor ben hamle yapmıyorum. Olay bundan ibarettir. ChatLog kontrolü yapılabilir. Kişilerin yaptığı agresif rol görülecektir. İyi Oyunlar.  :)

#4 - 18.05.2020 19:44
Recolt Dyson'u bilemiyorum, kişi 3 seviye yeni rol yapmaya başlamış olabilir. Şuanda zaten sokakta takılan 5-6 kişiye rol öğretmeye, alıştırmaya çalışıyoruz birlik olarak. Onlardan biri olabilir, benim pek bilgim yok bu konu hakkında. Her hangi bir kural ihlali yapmış olabilir. Eğer forum vs. kullanıyorsa, takip ediyorsa savunmasını yapabilir.

Bana gelirsek, savunmamı değiştirmiyorum. Savunmamı yukarıda belirttim aynı şekildedir. Geldiğimde IC arkadaşımın dövüldüğünü gördüm. Yumruk ile karşılık vermek yerine silah ile karışılık verdim.

Dostum adam pizzacının önünde dururken bize latinleri sevmem gidin diyor, ilkte arkadaşım normal cevaplar verirken kişi agresifliğe devam ediyor, arkadaşımda artık karşılığını veriyor ve adam zaten o lafı duyunca bize saldırıyor olayı nasıl biz başlatıyoruz? Ayriyetten kişi ne yazıkki birliğinizde sistemsel olarak yok o yüzden ona birlik kural ihlalinden şikayet açamadım. Sana da agresiflikten değil zaten birlik kural ihlalinden ceza almanı istiyorum, ayrıca ateş etme emotesi verme zorunluluğu var diye biliyorum burası adminlerin bileceği bir iş.

#5 - 18.05.2020 19:47
Birliğimin adı geçtiği için cevap vereceğim, selam öncelikle.

Idlewood'da bizimle rol yapmaya çalışan ve role yeni başlayan/öğretmeye çaba gösterdiğim yaklaşık 5-6 kişilik bir grup söz konusu.(Vice Rol Öğretmeni Ekibindeyim) Wajeeh isimli karakterle yaşadığınız duruma yönelik savunmasını yapmış kendisi fakat rol bilgisi zayıf olan arkadaşları elimden geldiğince uyarıyor, daha farklı şekillerde yönlendirmeye çalışıyorum.

Bu tarz oyuncularla bu şekil durumlarla karşılaştığınız zaman şikayet açmak yerine tarafıma ulaşmaktan lütfen çekinmeyiniz, sevgiler, iyi roller.

#6 - 18.05.2020 19:50
Herkes güzelce savunmalarını yaptı, nimphelos'un samimiyetine güveniyorum bu yüzden alt limitten ceza alabilirler, İyi roller.
« Son Düzenleme: 18.05.2020 19:53 sukutt »

#7 - 19.05.2020 18:33
Öncelikle gerekli açıklamayı @nimphelos da yapmış. Recolt Dyson karakteri henüz gelişim aşamasındaymış, tam olarak bu nedenle sadece uyaracağım. Buna ek olarak @nimphelos, gerekli uyarıları sunucu içerisinde de kendisine yapıp hatalarını gidermesine yardımcı olun lütfen. Devamında cezaya sebebiyet verecektir. Teşekkür ederim.

@EMEVEN, aynı şey sizin için geçerli değil. Silah emoteu için sorun yok, kişiler yanınızdayken vermişsiniz, ateş etme emoteu isteğe bağlıdır. Yine de ateş etmek için yeterli sebebinizin olmadığını söyleyebilirim. Atışma/brawl sonucu çekilmiş silah. 10 gün içerisinde illegal role girmemeniz gerekiyordu. Aynı şekilde 10 gün içerisinde size de herhangi bir şekilde agresif rol sergilenemez.

Tüm bunların sebebine Recolt Dyson adlı arkadaşımız sebep olmuş. Gerek @EMEVEN'in daha sonrasında size karşılık vermesi, gerek silah çekmesi. Öncesinde Recolt Dyson kişileri kışkırtmış, sonrasında @EMEVEN de dahil olmuş. Burada hatalı, evet. Hatasını da anladığını düşünüyorum ve sizin de anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum, cezalandırmaya gitmiyorum. İleriki rollerde daha dikkatli olacağını düşünüyorum. Her şey rol bilgisi zayıf arkadaşımız Recolt Dyson yüzünden olmuş, tekrar söyleyeyim.
« Son Düzenleme: 19.05.2020 18:34 Heavenly »