Konu: [17.04.2020] Jermaine Wright, Shanice Wright (FEAR RP İHLALİ.)  (Okunma sayısı 242 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.05.2020 19:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jermaine_Wright @Senseii  Shanice_Wright @Pyran 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Titto_Cannavaro @Anarchist Leonardo_Capone @CAPONE E
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17 mayıs 2020 pazar, 18:30 - 18:40 arası.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle barda şahıslar metagame yaparak sıktığımı öğrendi, rollerine uyayım dedim, şahıs bir anda saldırınca karşılık veremedim, canım yarıya düştü, silah çıkartmak zorunda kaldım silahı ateşledim ve şahıs hala yumruklamaya devam etti Tommy Torretto ile çatışırken şahıslar ateş etmemi engeledi ve yaralıya düştüm, şahısların fear rp'den cezalandırılmasını istiyorum. Şahısların bu ihlalleri birlik olarak tekralaması rol kalitemi düşürüyor, birlik olarak aşırı mix ve metagame yapmaktalar, kuralları iyice okumalarını istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 17.05.2020 19:22
Öncelikle merhabalar, birliğin OG'si olan Tommy_Toretto'yu korumam gerektiği için kurşunun önüne atladım. Girişme emotesinde ise orada henüz silah çekmemişti merdivende oturuyordu. Ayrıca sivil olarak hiç bir birliğe mensup olmadan illegal role giriyorsun.

#2 - 17.05.2020 19:25
Öncelikle merhabalar, birliğin OG'si olan Tommy_Toretto'yu korumam gerektiği için kurşunun önüne atladım. Girişme emotesinde ise orada henüz silah çekmemişti merdivende oturuyordu. Ayrıca sivil olarak hiç bir birliğe mensup olmadan illegal role giriyorsun.
Birliğim olmadanda il legal rol yapabilirim, Kendiniz kural uydurmayın lütfen :), orada sayıca üstündünüz, bende beni yumruklayınca silah çektim ateşledim, sen orada merminin önüne atlamıyorsun, bana yumruk atıyorsun ve silahı ateşlememi engeliyorsun.

#3 - 17.05.2020 19:26
Ayrıca orada tekme ve yumruk atmışım onun içinde OG olan Tommy_Toretto'nun dibinde olduğun için seni ondan uzaklaştırmak amaçlı vurdum. Zaten bir kaç vurup uzaklaştırdıktan sonra seni, mekandan kaçtık dışarıda vurdunuz beni ve rolü sürdürdünüz zaten.

#4 - 17.05.2020 19:27
şahidim

#5 - 17.05.2020 19:27
Tommy_Toretto'da olaya şahit, biliyor.

#6 - 17.05.2020 19:29
Öncelikle herkese merhaba, rolsel olarak bir birliğe bağlı olmadan birliğe ateş etmen kural ihlalidir. Legal rolde silah taşıyıp sana her yumruk atana silah çıkartıp ateş edemezsin. İkinci olarak ilk silahla ateşlendiğinde /hide komutu ile yerde bekledim ardınadan etrafa baktığımda birlik liderime sıktığını gördüm ve hemen saldırmadım, görselde görüldüğü üzere bana sırtını dönüksün ve hazırlıksız haldesin, canın da çok az olduğu için bir kere vurmam yeterli oldu, /hasarlar dan bakabilirsin. Karakterim çok fazla çatışma ve şiddete maruz kaldığı için her çatışmada kedi gibi kıvrılıp yerde kalmaması çok doğal. Önceki şikayetimizde de legal rolde bize saldırdığın konusunda şikayet açmıştık. Hala devam etmek istiyorsan bir birliğe katılman ve bizimle rol çevirmen daha sağlıklı olur. Keyifli roller dilerim.
« Son Düzenleme: 17.05.2020 19:37 Pyran »

#7 - 17.05.2020 19:33
Öncelikle herkese merhaba, rolsel olarak bir birliğe bağlı olmadan birliğe ateş etmen kural ihlalidir. Legal rolde silah taşıyıp sana her yumruk atana silah çıkartıp ateş edemezsin. İkinci olarak ilk silahla ateşlendiğinde /hide komutu ile yerde bekledim ardınadan etrafa baktığımda birlik liderime sıktığını gördüm ve hemen saldırmadım, görselde görüldüğü üzere bana sırtını dönüksün ve hazırlıksız haldesin, canın da çok az olduğu için tekme atmam yeterli oldu. Karakterim çok fazla çatışma ve şiddete maruz kaldığı için her çatışmada kedi gibi kıvrılıp yerde kalmaması çok doğal. Önceki şikayetimizde de legal rolde bize saldırdığın konusunda şikayet açmıştık. Hala devam etmek istiyorsan bir birliğe katılman ve bizimle rol çevirmen daha sağlıklı olur. Keyifli roller dilerim.
Ne legali ya, karakterime saldırıyorsunuz üç kişi, silahıma sarılmam gayet normal, siz başlatıyorsunuz orada silahımın olduğunu bile bile.

#8 - 17.05.2020 19:40
Silahının olduğunu bilmiyoruz ve ben sürekli sana saldırmadım, sadece bir kere vurdum o sırada da canın çok az olduğu için yere düştün ayrıca silahının önüne atlamadım bir kurşun yarası bile almadım. Bana arkanı dönük bir halde yaklaştın ben de bu durumdan yararlandım.

#9 - 17.05.2020 19:47

Ne legali ya, karakterime saldırıyorsunuz üç kişi, silahıma sarılmam gayet normal, siz başlatıyorsunuz orada silahımın olduğunu bile bile.

Karakterine saldırıyoruz derken zaten olayı çıkartan ilk başında "sivil" olmana rağmen agresif yapan ve role direk silahla giren bir kişi sensin.

Agresif yaptığının kanıtı(canına susamak nedir bilirmisin diyip benim adamımı ittiriyor ve doğal olarak benim adamımda yumruklamaya başlıyor.Jermaine ile Leonardo Hill arasındaki diyolaglara dikkat edelim.) :
Spoiler: GösterGizle

Bu konuşmadan sonra direkt olarak silah çekip sıkmaya başlıyor,yani ortada silah çekilecek hiçbirşey yokken orada silah çekiyor 1vs1 kapışıyorlar ve direk silahına davranıyor,bunu görünce emotemi verip silahımla Hill karakterini düşürüyorum. Sivil olmasına rağmen silahlı rollere giriyor,yetmemiş gibi birde agresif rol sergiliyor. Hill'in bu konudan dolayı ceza almasını istiyorum.

O barın sahiplerinden olan Bella Parker @Laviien    ve arkadaşları açık bir şekilde olayı gördüler,silahı ilk çıkartanda agresif yapanda Leonardo Hill karakteridir. Kendisinin ceza almasını istiyorum,iyi forumlar.