Konu: [17.05.2020 - Jordan Russell] Birden fazla kural ihlali.  (Okunma sayısı 310 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.05.2020 17:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jordan Russell @FletcheRSAMP

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Odell Lamont @esestranger & Rebecca Esco @belimde.45lik & Jarvis Williams @ronaldinho

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.05.2020 - 17:15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1.) Artık yeni açılan oluşumlar, kuruldukları günden itibaren 10 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. Bu agresif roller başka oluşumları tetikleyecek ağız dalaşları, başka oluşum üyelerine silahlı veya silahsız saldırı gibi rolleri kapsamaktadır. Bu kural, ancak ve ancak iki oluşum lideri kendi aralarında OOC olarak anlaşırsa geçersiz kılınabilir ve agresif rollere oluşumları adına izin vermiş sayılır. Bu OOC anlaşma sunucu içinde /do komutu ile yapılmalı ve ekran görüntüsü alınmalıdır. Birlik kendi arasında veya guest olarak(başka kişileri etkilemeyecek şekilde) agresif rollere girişebilir.

Alıntı
2.) Sistemsel bir oluşum açmak için önce oluşum tanıtımı açmalısınız. Oluşum tanıtımı açmadan sistemsel oluşum açmak yasaktır. Şu an sistemsel bir oluşumu olup, forumda oluşum tanıtımı olmayan oluşum liderlerinin, bir tanıtım açmak için 48 saati bulunmaktadır.

Alıntı
3.) Birliği olmayan karakterler hiç bir savaşa katılamaz.

Alıntı
4.) Guns of out Ass

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Selamlar. Kingpin Mafia oluşumunun yeni haliyle 14 Mayıs tarihinde rollere başladık. Fakat sürekli sağdan soldan gelen "Abilerinizi böyle öldürdük, sizi de öldüreceğiz" gibi tehditler ve saçma rollerle karşılaştık.

Bugün 17.05 saatlerinde Shabazz Bennett ve Jahmir Elmore isimli karakterlerin öldürüldüğü yerde onları kendi halimizde anarken "Jordan Russell" isimli arkadaşl arabasıyla yanaştı. (1) (2)

Öncelikle "gruba pis pis sırıtır" gibisinden tahrik edici bir emote yaptı ve rol döngüsünde doğal olarak ona tepki gösterdikten sonra şu tepkiyi verdi. (2) Daha sonra arabasını sürerek olay yerinden uzaklaştı. Diyalog gerçekleştikten 10 dakika sonra Qasim Bishop isimli karakterle Idlestack'te pizza yeme rolü yapıyorduk, Jordan Russell adlı karakter biz yemek yeme rolü yaparken arabayla dibimize kadar girdi ve benim karakterim yine tepki gösterdi, daha sonra fotoğrafımı çekmeye başladı (tahrik edici roller devam ediyor) ben de gitmesi için arabasının kapısına tekme attım, aynı hareketlere devam etti ve sağa çekerek 'emote göstermeden' bagajdan pompalı tüfeğini çıkartarak bize ateş etti. (3) (4) (5)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kural ihlallerine gelince, Kalapatirov oluşumu kapatıldı ve yeni bir oluşum konuları yok. Dolayısıyla sistemsel varolan birlikleri "oluşum konusu olmayan birliğin sistemsel birliği olamayacağı" kuralına binaen geçerli olmuyor. İllegal bir oluşumda rol yapıyoruz ve bir önceki kural ihlali üzerinden rol yapan bir kişi "birliği olmayan karakterler hiç bir savaşa katılamaz." kuralına tabi oluyor. Son olarak da, bu ihlallere ek olarak zaten 10 gün kuralı mevcut.

#1 - 17.05.2020 18:30
Öncelikle iyi günler. Olayın birlik ile bir alakası yok kişisel bir durum ve gerekli kanıtlarla bunları size açıklayacağım.

Ben etrafta geziyordum, İdlewood'da duvara karşı saygı gösteren, duvarla konuşan kişileri gördüm, ic karakterim gülümsedi. Siz direkt olarak geldiniz ve ailevi küfür ettiniz. Burada birliğiniz ile bir husumetim yok aramızda kişisel husumet var, Bende sizden önce oralarda takılan Shabbaz'ı örnek gösterek onlarıda öldürdüm sizide öldürmek istemiyorum dedim ve uzaklaştım. Daha sonra aradan biraz süre geçti ve İdlewood Pizza Stack'e gittim, "Geldi yine o**** e*****" Tarzı bir cümle kurdunuz bende telefonum ile fotoğrafınızı çektim ardından öleceksin dedim hala ortada bir kişisel sorun var farkındaysan. Ben tam gidecekken kalktınız ve bir anda bana ve aracıma saldırdınız, brawl başlattınız. Brawl'da eğer karşılıklı izin yoksa silah çekilebilir bunu @Heavenly Admin daha önce benim başka karakterimde başıma geldiğinde söylemişti onunda kanıtını  atacağım aramızda kişisel bir husumet var bana ve aracıma saldırdınız ve vuruldunuz. Gun out off ass'a gelecek olursak yanınızdayım emotemi görebilecek ve hareketimi görebilecek şekildesiniz, bagajımdan pompalımı çıkartıyorum ve bana saldırdığınız için size sıkma hakkım var. Sadece size sıkıyorum çünkü KİŞİSEL BİR HUSUMET'imiz var. Sizi vurup bölgeden kaçıyorum. Bu rolde bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum gerekli kararı adminlerin vereceğini düşünüyorum.

Olayları sırasıyla atıyorum, kişisel bir husumet olduğunu bunun yanında, kişinin görebileceği şekilde bagajdan silahımı aldığımı anlayacaksınız rolde yapmış olduğum bir kural ihlali olduğunu düşünmüyorum.

Aramızdaki olayın tamamen kişisel bir düşmanlık olduğu ortada, ailevi küfür edip bana saldırıyorsunuz, bende size karşılık veriyorum bunu başka yerlere çekmenize gerek yok bu atacağım kanıtta ise @Heavenly adlı adminimizin brawlda karşılıkli izin alınmadığı sürece silah kullanılabileceğini söylediği kanıt. https://cdn.discordapp.com/attachments/693452193629601863/711594862306394182/unknown.png

Savunmam bu kadar, olay kişisel bir düşmanlık birlikler ile alakası yok. Bana ailevi küfür ederek saldırdınız, karşılığını aldınız sadece saygılarla savunmam bu kadar.

#2 - 17.05.2020 18:45
Şikayetin Kalapatirov birliği ile hiç bir alakası yok, tamamen bireysel şikayettir. Bilgilerinize sunarım.

#3 - 17.05.2020 21:00
Şahitliğimi onaylıyorum. Benim olayla ilgim şu;

Jordan Russell ile bir nedenden IC sokaktaki kişiler küfürleşti  / ortam kızıştı kişiler küfürleştikden sonra siyah buffalodan  birisi indi (sanırım Jordan) ardından Keyshawn'a ateş açıldı, ardından siyah sultandan ve siyah premierden iki kişi inip o buffaloya ateş açtı. Bizde rolümüzü yaptık.
« Son Düzenleme: 17.05.2020 21:09 belimde.45lik »

#4 - 18.05.2020 17:32
Olayla bir ilgim yok fakat Furkan eski bir dostum, DM arayan, DM atmadan eli kaşınan, sağa sola salça  olup çatışma arayan bir kişiliğe sahip.

#5 - 18.05.2020 17:38
Olayla bir ilgim yok fakat Furkan eski bir dostum, DM arayan, DM atmadan eli kaşınan, sağa sola salça  olup çatışma arayan bir kişiliğe sahip.

Spoiler: GösterGizle
Şikayette bulunmayan kimse şikayet hakkında yazı yazamayacağını ne zaman öğreneceksiniz acaba...

#6 - 19.05.2020 19:05

Şikayette bulunmayan kimse şikayet hakkında yazı yazamayacağını ne zaman öğreneceksiniz acaba...

Dinime söven müslüman olsa  mantığı, bana diyor yorum atıyor  :)

#7 - 21.05.2020 02:38
@FletcheRSAMP, öncelikle sana söylediğim kural değişti, Oyun Kuralları'nı tekrar inceleyebilirsin (Brawlda silah çekme kuralı).

Burada brawldan kasıt olan şu; iki grup, anlaşmalı olmayarak brawla tutuşmuş, sonrasında biri silah çekiyor. Bu yasak değil(di) ancak ekran görüntülerinde yaptığın şey bariz DM. Burada silahı çekmen kesinlikle hata ki birlik 10 günlük bir birlik bile değil henüz. Bu da şu demek oluyor, birliğe illegal bir tutum sergileyemezsin, aynı şekilde onlar da sana illegal bir tutum sergileyemez. Ayrıca, silahı bagajdan alırken de emote vermen gerekiyor. Sadece sistemi kullanmıyorsun, emote de veriyorsun.

Jordan Russell, hatalarını sayıyorum.

1. Kişilerin yanına gidip sırıtma emoteu vermen.
2. Sonrasında kışkırtmalara devam etmen (kişilerin sana agresif tutum sergilemesinde sorun yok, sana cevaben yapılıyor bu).
3. Silah için emote vermemen, direkt olarak sistemsel alman.
4. Factionları henüz 10 günlük değil, agresif rol sergileyemezsin.

Sonuç: Jordan Russell karakteri sadece DM kuralı kapsamında cezalandırılacak. 10 günlük olmayan bir factiona illegal rol yapması ve silahı emotesuz alması hakkında insiyatif tanıyıp uyarıyorum.

Uyarılarımı dikkate alın @FletcheRSAMP. Her şeyde silahı düşünmeyin.

İstek üzerine tekrar değerlendirildi: Jordan Russell'in ekran görüntüsünde kişi boş duvara bakıyor, tam olarak bu nedenden dolayı da kişi sırıtma emoteu vermiş (komik görmüş). Sonrasında karşı kişilerin de ona karşı daha fazla agresif rolle cevap vermeleri de bir yere kadar kabul edilebilir durumda; ölülere saygı duymamasından dolayı. Fakat kişi bunu görmediğini söylüyor. DM konusuna gelecek olursak, kişi benim ona söylediğim "anlaşmalı olmayan brawllarda silah çekilebilir" cümlesini yanlış anlamış, bu tarzda anlamış ki bu brawl değil. Bu konuda insiyatif sağlayacağım, beni yanlış anladığını düşünüyorum ve anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum. Sırıtmadan dolayı da bence neye sırttığı vs. sorulabilirdi, olayı tam olarak anlayabilirdiniz. Bu nedenden dolayı agresif bir rol olmuş diyebilirim. Kişiyi jailden çıkaracağım, tekrarını da yapmayacağını umuyorum. Tekrarında da daha ağır bir işlem görecek.
ScreenShot:
« Son Düzenleme: 21.05.2020 04:30 Heavenly »