Randy'nin Gece Hikayeleri 25. Bölüm: İnsanlar, ah insanlar... & UçurtmaGecenin derinliklerine attığın ilk adıma hoş geldin.Ben Randy, nasıl gidiyor? Genelde şu kelimeyi kullanırım ben: Standart.Standart gidiyor bu aralar hayatım. Yatıyorum, kalkıyorum, çalışıyorum, geziyorum ve sonra bunu tekrarlıyorum.Benim gözümde bu, standarttır. Sizi bilemem.Bir de arada canlı yayın yapıyorum tabii, şu an yaptığım gibi.Hadi radyonun sesini aç, konuşalım biraz.Acayiptir insanlar ya, gerçekten acayiptir. Acayiptir işte, hepsi öyle.Bir modacıyla veya terziyle arkadaş olursun, herkesin işini zamanında yetiştirir, seninkini bir köşede bekletir.Evine temizliğe gelen birine samimiyet gösterirsin, işini şişirip gider, hatta yapmaz. Gün ortasında kaçar.İş yerinde sevecen, anlayışlı davranırsın... Fark edersin ki birkaç hafta içinde işleri suistimal edenler, ihmal edenler çıkar.Apartman görevlisine dostane davranırsın, herkesin servisine gider, seninkine gelmez. Unutur.İnsani davranacağım diye mesajına cevap verdiğimiz-ummm... işin enterasanı şu: Eğer kadınsanız, erkekler sizi son noktaya kadar taciz eder...Eşine, dostuna, çocuğuna fazla verici davranırsın. Hep fazlasını ister.Lafı çok uzattım farkındayım, sözün özü şu:Fazla ve gereksiz samimiyetle sizi üzecek gücü kendi ellerine ya da onların ellerine insan kendi elleriyle verir.Gerçekten öyle. Gereğinden fazla yakınlık ve mütevazilik, dikkatsizliği ve istismarı getiriyor.Özensizliği ve istismarı getiriyor.İnsanları sonradan uyarmak zordur. Hem uyarılanı, hem de siz uyaranı üzer.Mesafeyi o yüzden baştan koymak en iyisidir.İnsanlara nazik ve sevecen davranın. Ama, sınırınızı da koyun.Yoksa, tepenize çıkıyorlar...Çok güzel bir sözdür bu: Hayat adil değildir ama yine de... güzeldir.Bu yüzden de çok değerlidir hayat. Sahip çıkmak gerekir.Çoğumuzun yapmadığı bir şeydir hayatımıza sahip çıkmak. Emeğimize sahip çıkmak... Enerjimize sahip çıkmak.Zamanımıza sahip çıkmak... Gülümsememize, mutluluğumuza sahip çıkmak çok değerlidir.Çok zor bulunur çünkü bunlar. Ve çok değerlidir.Bunları elinizden almaya çalışanları çıkartın hayatınızdan ya!Hayat, gereksiz insanlarla uğraşılmayacak kadar kısa ve güzel.Bir şey yapmak istediğiniz zaman herkes size karşı çıkar, değil mi? En başta bunlar çıkar.İstemezler sizin bir yere varmanızı, bir yere gelmenizi...Ancak, sözüm herkese:"Uçurtma, yükseğe rüzgarı arkasına alarak değil, rüzgarı karşısına alarak çıkar.Başka türlü de yukarı çıkamaz..."Benden bu gecelik bu kadar, sizleri çok seviyorum! * * öpücük sesi * *Sevgi ile kalın...
Randy'nin Gece Hikayeleri 26. Bölüm: Kötüler & Görgüsüzlük Gecenin derinliklerine attığın ilk adıma hoş geldin.Ben Randy, nasıl gidiyor? Genelde şu kelimeyi kullanırım ben: Standart.Halen standart bir hayatım var. Hayatım bu aralar yatmak, kalkmak, çalışmak ve uyumakla geçiyor.Ne bir aksiyon, ne bir heyecan, ne bir aşk, ne bir yalnızlık, ne bir stres... Hiçbir şey kalmadı artık.Nefes tüketerek yaşantıma devam ediyorum, bu şehre karşı sorumluluklarımı yerime getiriyorum.Sorumluluğum ne mi? Buraya özgür, bağımsız, tarafsız ve eğlenceli medya düzenini getirmek.Bunu sağladığımı düşünüp düşünmemek sizlere kalmış. Medyayı beğeniyor musunuz, beğenmiyor musunuz?Bana geri dönüş yapın, belki ilgi çekici bir yorum gelir, okurum. 66-619-07.Ama yine de programın akışını bozmayalım, bu Randy'nin Gece Hikayeleri programı. Kısacası bu program benim terapim. Terapi seansımdasınız şu an. Hadi başlayalım, radyonuzun sesini açın.Çoğu insan şu "iyi insan olma" derdine çok takılmıyor.Belki de bunun düzgün bir tanımı yok diye böyledir.Aslında Tolstoy'un bunun için çok güzel bir tanımı var.Tolstoy'a sormuşlar: Nasıl iyi insan olunur? demişler. Ünlü Rus yazar, Tolstoy.Önce demiş ki: "Kötülük ve kötü insan konusunda mutabık kalmak gerekiyor, anlaştık mı?" demiş."Anlaştık." cevabını alınca "O zaman kötü insan nedir?" diye sorulmuş ona.Verdiği cevap çok sarsıcı.Tolstoy demiş ki: "Kendi mutluluğundan başka hiçbir hedefi olmayan insan, kötü insandır.""Kendi mutluluğundan başka hiçbir hedefi olmayan insan, kötü insandır..."Ve Tolstoy eklemiş ve demiş ki:"Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha da azarlar. Kötülere tahammül etmeyin..."Bilir misiniz arkadaşlar? Görgüsüzlük nedir?Görgüsüzlük, aslında sende olmayanı gözüne sokmaktır.Son zamanlarda da çok rastladığımız bir şeydir, görgüsüzlük.Görgüsüzlük ne olduğu belirsiz olup, geldiği yeri unutmaktır.Görgüsüzlük yerin altını unutup, yerin üzerinde kibirle dolaşmaktır.Görgüsüzlük, vitrini süsleyip insanlığını aç bırakmaktır.Ya da... görgüsüzlük cehaletini zenginlikle kapatmaktır.Hiç kimse, görgüsüz olmayın demez. Görgüsüzlük yanlıştır da demez.Ama biz bize konuşuyoruz burada işte. Azıcık kendimize dürüst olalım...Görgüsüz müsünüz?Benden bu gecelik bu kadar, sizleri çok seviyorum! * * öpücük sesi * *Sevgi ile kalın...
İBB Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu, VCN binasına geldi, Sir Randy Mitchell'ı aldığı Sir ünvanından dolayı tebrik etti ve birlikte işbirliği yapma dileklerinde bulundu.neden yaptım bunu ben? canım sıkılıyor.
randy; siyasilerle bir röportaj, bir haber yap da ilk turda bitirelim