Konuyu daha fazla uzatmadan ufaktan kilitleyip sonlandıralım ki son birkaç yayında da bunun hakkında konuştuk twitch'ten, kadın karakter canlandıran kişilerin çok fazla bahsedildiği gibi türk rolüne kaydırdığını düşünmüyorum ki işi açıkçası bugüne kadar oynadığım birçok sunucuda bu kadar kadın karakter de görmüyordum. Vice Social'de tüm aktif karakterler kadın/ kayıt oranı da neredeyse %60/40 civarında erkek-kadın olarak. Oyunda da birçok bölgede kadın rolü yapan onlarca insan var, partilerde, mekanlarda vesaire. /& Eskiler bilir bu iş sadece striptiz club açan kişilerin alt karakteri olarak yapılıyordu ama şu an direkt olarak gerçek karakter. Ki sunucuda oynayan kadın arkadaşlarımız da bir sürü var, onlar da haliyle bu rolleri gerçekleştiriyor.
Ancak burada şöyle bir parantez var, bir dönem yaşadığımız çok tatsız ve şok etkisi yaratan bir olay vardı ki maalesef SAMP bir nevi internetin deep tarafı diyebileceğimiz bir yer olduğundan bu işi aşırı sapkınlık/takıntı/sapıklığa dönüştüren kişiler yok değil. Bırak gerçekteki kadın bir oyuncu olmasını, kadın olduğuna dair kendi kendine bir fikre kapılıp(karakteri yönlendiren real erkek olsa bile) ona aşık olanlar var. Hatta daha da ilerisi maalesef bir admin arkadaşımla dertleşen bir oyuncuda görmüştüm, bir kadın karaktere aşık olan kişi vardı. ( Karakter sahibi kadın değilken...) ve çocuğun rüyalarına falan giriyordu, dertleniyordu vesaire.
Yani maalesef saykoluğun seviyesi yıllar geçtikçe artıyor. İnsanlar realde bir nevi sosyal ortamlardan/ailesinden/gerçek arkadaşlarından kopup sanallığa yöneldikçe, (bunu sokakta oyun oynamadan büyüyen, okul çevresi kısıtlı olan, birçok dostluğu internette yaşayan/dünyayı burada öğrenen/bir 10 yıl önce tablet akımı ve youtuberlarla büyüyen çocuklar(ebeveynlerinin başından atma ihtiyacı sebebiyle) kişilere bağlıyorum kişisel olarak. Çünkü psikolojik bir sorun) sanal gerçekçilikte yaşamaya başlıyorlar ve işin ucu çok fazla kaptırılıyor.
Böyle insanlar varken, sen bir kadın karakterle yaptığın rolü (OOC kız erkek olması yine önemli değil) arkadaşlarına discorddan, gruplardan, PMlerden, "şunu böyle becerdim, bunu böyle götürdüm zaaa XD" diye anlatıyorken/ ortaokuldaki /lisedeki karaktersiz arkadaşlarımızın yaptığı, çıktığı kızla ilgil özel mevzuları anlatma olayı/ kadın bir karakter neden seni yolda görünce "slm cnm bırakım mı?" rolüne "EVET LÜTFEN HEMEN GÖTÜR BECER BENİ OFFFFF ERKEK" cevabını versin ki? İstediğiniz tam olarak bu olmasın beyler, aşırı komik görünüyor çünkü. Şu oyuna girerken lütfen birkaç kişisel ihtiyaç giderdikten sonra girin. Bir ara DC'de sürekli bunun muhabbetini çevirenlere de toplu ban atmıştık.
ViceSquad'dan size "ergenlerin kişisel gelişimi" amaçlı yabancı okullarda gösterilen rehberlerden birkaç ihtiyaç gidermeye yarayan alan atarım. Bunun özel chati yapılacak grupları var, oyunları var, platformları var. Gidip orada bol bol takılabilirsiniz mesela.
Ek olarak, sunucuda gördüğüm kadarıyla hem rollerde hem Social üzerinde çift/sevgili rolü yapan en az 30 çift var. (30 erkek 30 kadın kaba bir hesapla) haliyle burada bahsedilen şeylerin %90'ı yukarıda belirttiğim mevzuya giriyor ve tamamen saçmalık. Türk erkekleri olarak genel bir huyumuz maalesef, elde edemediğin veya pas vermeyen kıza kin kusarsın, az biraz yüz verip yol verdiyse de onu orospu ilan edersin. Bir tık ilerisi de her gün yüzlercesini okuduğumuz kadın cinayetleri.
Not---
Buradaki kitle gerçek hayattaki bu işi yapanların bir 10-15 yaş küçüğü ama zihniyetiniz bu olmasın rica ediyorum. Bunun dışında, genel olarak kadın rolü yapanların realistik yapmaması/bazı şeylere dikkat etmemesi/kişisel rollerini veya emotelarını, karakterinin gelişimini vs. çok çabuk aceleye getirmesi/yaptığı rolün erkek rolünden farksız olmaması konularının tamamına ben de katılıyorum ki 6 sayfa konuda 1-2 mesaj dışında buna zaten değinen olmamış. O konularda bir rehber veya yakınma yaparsanız eminim buna kadın rolü yapan kişiler de zaten katılır, orası ayrı.
Özetle Türkiye kadın/erkek konularında bunca sorunların yaşandığı bir ülke ve ortadoğu genel olarak cinsel açlığın afrikasıyken, rolde gördüğünüz her kadının fahişe rolü yapmaması veya "AMERİKA RAHAT YEA" kafasıyla üstünüze atlamaması çok normal. Ki ABD bahsettiğiniz kadar rahat(en azından seks aşamasında) bir yer değil. Orada da bir kadını tavlamak veya yakınlaşmak için uğraşman gerekiyor. Sana da günde 50 kişi gelse ve 45'i sevişmek istese sen de bıkarsın yani bir yerden sonra. (Herhangi bir yerde mevki sahibi olunca, uzun zamandır seni iplemeyen/yazmayan herkesin sırf bir şeyler alabilmek için yazmaya başlaması gibi.)
Umarım bu konuda sorun yaşayan ve kafasında bir şeyler kuran herkese yeterli bir cevap olur. Mesajın ilk paragrafında bahsettiğim tiplere ise maalesef hiçbir şekilde düzelme yok. Gördüğümüz/hissettiğimiz anda banlayıp platformdan ulaştırıyoruz. Bu konuda kadın rolü yapan/kadın olan tüm arkadaşlarımız en ufak bir şüphede mutlaka admin ekibine ulaşsın, gerekeni yaparız.