Konu: Luciano_Battaglia DEATMATCH 05.05.20  (Okunma sayısı 327 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.05.2020 02:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Luciano_Battaglia   @Manwe The White

Olaya dahil olan şahit karakter adı: - 44thUnderCoverCornerNigga's üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.05.2020 00:34

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DEATMATCH

Alıntı
6-) DEATHMATCH

— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahıs hiçbir şekilde Emote vermeden ateş etmeye başlıyor,ardından tüm birlik üyeleri  Emote vermeden bizi düşürüyorlar.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): - Ek olarak şunları açıklamak istiyorum şahısın biranda ateş ettiğini görünce hızlıca emote'umu yazmaya çalışıyorum fakat yazamadan şahıs yaralı konumuna getirmiş oluyor, yapılan ihlalden sonra,dördüncü ve beşinci fotoğraflarda da görüldüğü gibi yaralı rolü yapıyorum her ne kadar ''Bir kural ihlali'' de söz konusu olsa sürekli rol kapsamına uyuyorum,yaralı bir şekilde insanlardan yardım isterken bir polis tarafından vuruluyorum,silahımı kayıp ediyorum ve IC jail'e gidiyorum.
« Son Düzenleme: 05.05.2020 02:09 yamanxx »

#1 - 05.05.2020 02:02
Şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 05.05.2020 02:44
Çatışma öncesinde aracın bagajından alma emote'u verdim ve elimde tuttum. Sonrasında gelişen rolde elimde bulunan silahı ateşledim, sonrasında iki taraftan kimsede her hangi bir emote vermedi. Karşı taraf bizi düşürüyor demek tamamen absürt olmuş iki taraftan da yaralanan ve polis tarafından yakalanan oldu. İki tarafta tamamen gergin bir şekilde elinde silahla bekliyordu hazır bir konumda bu durumda sizde bizde direkt olarak silahları ateşledik herkeste çatışma öncesinde bagajından vs. silahını alma rolü yaptı herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum, iyi eğlenceler.

#3 - 05.05.2020 03:41
Öncelik ile araçtan silahınızı aldığınıza dair bir Emote görmedim,bir diğer ikincisi ise silahınızı aldığınıza dair emote vermiş olsanız dahi ateşlediğinize dair Emote vermelisiniz,kısacası fazla uzatmanın anlamı yok yetkililer gerekli işlemi düşünüp yapabilirler.

#4 - 05.05.2020 11:26
Şahitliğimi onaylıyorum,olay sonrasında agresif rol olduğunu düşünmüştüm ama chatloga baktığımda hiçbir emote göremedim. Direkt olarak DM kapsamına giriyor yetkililerden konuyu oluşum şikayetlerine taşımalarını rica ediyorum. Çünkü neredeyse tüm birlik üyeleri ihlaller yaptı ve silahlarımızı kaybedenler bizler olduk.

#5 - 05.05.2020 12:47
@Babaringo Olay sonrasında size de ooc olarak rolün geniş çaplı açıklamasını yapmıştım ancak yetmemiş sanırım.

Olay birliğimde bulunan 1-2 kişi ile aranızda bir rol gerçekleşmesinin ardından(Düzgünce anlatmadığınız için arada gerçekleşen rolden hala haberimiz yok.) sizin konuşmaya legal bir işletmemiz olan Overhaul'a arabaların bagajlarında terör örgütü gibi silahlarınız ellerinizde gelmeniz ile başladı. Overhaul'a gelerek legal işletmeyi silahlarınız ile sabote edip ardından agresif bir şekilde tehditler savurdunuz. Buna karşılık olarak sadece iki kişi olayı çözmek için sizin evinize geldiğimizde direkt olarak "Noluyo bro sen kime bakıyo', Hey yo noluyo ya sen kimin evine giriyon moruk huh yo ye şo şe olmuyo babbaa" falan gibi değişik kelimeler ile birlikte silahlarınızı çekip bize doğrultmanız üzerine tamamen başlamış oldu..

Ardından restorana gelip çalışanlarımı ve mekanımızı aşağılamanız, pek çok tahrik sonucunda tamamen kendinizi hedef göstermiş oldunuz. Bundan önce birliğimizin size agresif bir tutumu olmamasına rağmen art arda pek çok kez tahrikte bulundunuz.

Her önünüze gelene silah çekip tehditler savurursanız sert bir kayaya çarptığınızda silahlarınızı da kaptırırsınız elbette.

Şikayeti başta pek önemsememiştim çatışma sonrası yaptığımız konuşmadan sonra yanlışlıkla açıldı diye düşünmüştüm ancak yeniden şikayeti alevlendirip iki oluşum arasında rolden ziyade "Şikayet Savaşları" başlatmak konusunda ki ısrarınız üzerine uzun bir cevap yazmak zorunda kaldım. Silah kurallarında net bir şekilde olay belirtilmiş, birliğimde bulunan herkes silahı aracından alırken vs. emote verdi. Sizin de ateşlemeden önce silahı bir yerlerden aldığınızda dair emote verdiğinizi gördüm o yüzden toksiklik yapıp "Sizde şunu yaptınız bu yaptınız gibi cümleler kullanmayacağım"  İyi eğlenceler.

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

#6 - 05.05.2020 15:34
Arkadaşım forumda yazılardan ziyade screenshot  yada video atarsın. Burada kanıtlar dahilinde inceleme yapılır. Hani ben emotemi verdim diyorsun ama attığımız sslerde hiçbir emote görünmüyor. Ve arkadaşımın yazdığı gibi bizden birçok kişi silah emotesini verene kadar düştüler ve bunun sonucunda polisler silahlara el koydu.Olaya gelecek olursak mahalleme gelip bana şunları yaptınız bunları yaptınız diye sıraladınız,hakaretler ettiniz. Ben size bizden sayıca üstün olduğunuzdan dolayı fear-rp kuralına uyup size karşı tek bir hakaret etmedim,olayların saygısızlık kapsamına girmediğini söyledim. Ve buna rağmen çatışma çıktı. Karakter yapınız sinirli olabilir,belki sizi rolsel olarak birileri doldurmuş öyle gelmiş olabilirsiniz. Size pm kanalından ulaştım ve bence agresif bir rol olduğunu ama şikayet açmayacağımı sadece fikrimi belirttiğimi söyledim. Sonrasında birlik chatten yazılan şeyleri gördüğümde ve kontrol ettiğimde olayın bambaşka boyutta olduğunu anladım. Kararı bence yetkililere bırakalım,savunma yapıldı sanırsam.

#7 - 05.05.2020 19:19
Arkadaşlar tekrardan merhaba olayı çok uzatmak,uzun yazılar yazarak kafa yormak istemiyorum,ortada bir kural ihlali olduğunu düşünüyorum,bu kural ihlalinin sonucunda emek vererek aldığımız eşyaları kayıp ettiğimizi düşünüyoruz.Uzun lafın kısası kişilerin savunmasını yaptığını düşünüyorum,şikayet de ortada, yetkililerin gerekli sonucu vereceğini düşünüyorum.İyi forumlar,iyi roller. :)

#8 - 07.05.2020 00:33
Şikayeti yetersiz kanıttan kapatmak durumundayım. Ayrıcalık yapılıyor (?) diye düşünebileceğiniz ihtimalinden dolayı sizi tatmin edecek bir açıklama yapıyorum.

Ekran görüntülerinizde sadece IC konuşmalarınızı görüyorum. Luciano karakteri bunlardan önce silahını eline almış olabilir, emote vermiş olabilir ama ben bunu bilemem. Örn Luciano karakterinin tam ateş ettiği anda ekran görüntüsünü alırsınız, emote vermemiştir, kabul edilebilir fakat bu ekran görüntülerine bir yaptırım uygulayamam. Sebebi de basit; ekran görüntülerinde IC konuşmalardan başka (Luciano'nun tam ateş ederken ekran görüntüsü örnek verilebilir) bir şey olmaması. Ayrıca hatırlatırım ki ekran görüntüsünü aldığında 36 saniyen kalmış revive olmana.

Ateş etme emoteu da isteğe bağlıdır.
« Son Düzenleme: 07.05.2020 04:57 Heavenly »