@Babaringo Olay sonrasında size de ooc olarak rolün geniş çaplı açıklamasını yapmıştım ancak yetmemiş sanırım.
Olay birliğimde bulunan 1-2 kişi ile aranızda bir rol gerçekleşmesinin ardından(Düzgünce anlatmadığınız için arada gerçekleşen rolden hala haberimiz yok.) sizin konuşmaya legal bir işletmemiz olan Overhaul'a arabaların bagajlarında terör örgütü gibi silahlarınız ellerinizde gelmeniz ile başladı. Overhaul'a gelerek legal işletmeyi silahlarınız ile sabote edip ardından agresif bir şekilde tehditler savurdunuz. Buna karşılık olarak sadece iki kişi olayı çözmek için sizin evinize geldiğimizde direkt olarak "Noluyo bro sen kime bakıyo', Hey yo noluyo ya sen kimin evine giriyon moruk huh yo ye şo şe olmuyo babbaa" falan gibi değişik kelimeler ile birlikte silahlarınızı çekip bize doğrultmanız üzerine tamamen başlamış oldu..
Ardından restorana gelip çalışanlarımı ve mekanımızı aşağılamanız, pek çok tahrik sonucunda tamamen kendinizi hedef göstermiş oldunuz. Bundan önce birliğimizin size agresif bir tutumu olmamasına rağmen art arda pek çok kez tahrikte bulundunuz.
Her önünüze gelene silah çekip tehditler savurursanız sert bir kayaya çarptığınızda silahlarınızı da kaptırırsınız elbette.
Şikayeti başta pek önemsememiştim çatışma sonrası yaptığımız konuşmadan sonra yanlışlıkla açıldı diye düşünmüştüm ancak yeniden şikayeti alevlendirip iki oluşum arasında rolden ziyade "Şikayet Savaşları" başlatmak konusunda ki ısrarınız üzerine uzun bir cevap yazmak zorunda kaldım. Silah kurallarında net bir şekilde olay belirtilmiş, birliğimde bulunan herkes silahı aracından alırken vs. emote verdi. Sizin de ateşlemeden önce silahı bir yerlerden aldığınızda dair emote verdiğinizi gördüm o yüzden toksiklik yapıp "Sizde şunu yaptınız bu yaptınız gibi cümleler kullanmayacağım" İyi eğlenceler.
15-) SİLAH KURALLARI
Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.
Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.
CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.