Konu: 30.04.2020 - Kevin_McKenzie, Giorgi_Sulamonvski  (Okunma sayısı 428 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 01.05.2020 01:10
Öncelikle hepinize iyi geceler dilerim. Savunmama başlamadan önce, youtube platformuna yüklemiş olduğunuz videonun başlığının cidden kırıcı olduğunu ve sunucuyu kötü gösterdiğini belirtmem lazım. Bir anlık rol siniri ile yapmış olduğunuzu tahmin ediyor, en kısa sürede değiştirmenizi temenni ediyorum.

Rol durumuna gelecek olursak, başlangıcından bitimine kadar tamamen IC yürütülen bir olaydan ibaret. Jim karakteri gelip, sizin oluşumunuza veya topluluğunuza veya beraber rol yaptığınız bir kişiye müdahale etmemizi bununla birlikte mekanınızı dağıtmamızı istiyor. Buraya kadar her şey normal değil mi? Yani birisi gelip; belki düşmanınız belki eskiden dost olduğunuz veya sonradan fikir ayrılığına düştüğünüz birisi sizi ortadan kaldırmak isteyemez mi? Hâl böyle olunca, biz de IC'den bize verilen görevi gerçekleştirmek için mekanınıza geldik. Bu tarz görevleri yapmak, birini ortadan kaldırmak veya ona hasar vermek için IC'de onu tanımamız gerekmediğini de belirtmemde fayda var.

Eğer bunların IC'de gerçekleşmediğine dair bir şüphen var ise, buraya bırakıyorum. (https://media.discordapp.net/attachments/692122816996442275/705526830488092672/sa-mp-078.png)

Geldiğimizde, gördüğümüz manzara maalesef pek iç açıcı değildi. Biz de silah olmasına ve size ateş etmemize rağmen, üstümüze koştunuz. Buna adrenalin etkisi desek bile, sonrasında yumruk atıp; aim bozdunuz. Yere sistemsel olarak düşürmeye çalıştınız. Bu sizce ne kadar mantıklı? Hadi bunu yaptınız, kabul. SA-MP oynuyoruz; herkes ölmek istemez, en iyisi olmak ister. Bunu kabul ederim fakat /b'den yapmış olduğunuz şeyler de pek iç acıcı değil beyler. Aktif rol ortamını /b ile bölmekte bir ceza gerektir. -ki bunu oyun kuralları bölümünde de okuyabilirsin-

Zaten Craft adlı yöneticinin de size ceza uygulamasının da tam olarak nedeni budur. Başka eklemek istediğim bir şey yok. Her şey tam olarak açık. Kaçırdığım veya eksik anlattığım bir şey varsa, affola. Söyleyin, ekleme yaparım.

İyi eğlenceler baylar. 3 piksellik oyun için kalp kırmaya, kötü sözler söylemeye gerek yok.

Öncelikle ilk olarak /B üzerinden rolü sen bölüyorsun videoda mevcut, size verilen emir umrumda değil bunu açıkca belirteyim. Siz kimsiniz mekan basıp adamlara ateş açıp, mekanı dağatacaksınız. İçeride 7 kişiyiz tam yedi kişi, daracık bir odaya giriyorsun ve üzerine çullanıyoruz. Üzerine koşmadık, videoda her şey mevcut. IC olarak hiç bir şekilde, bak istiyorsan git Craft admine sor bir rol geçmişimiz bulunmuyor. Mekanımızı basma sebebiniz bile yok, neden dağıtıyorsunuz? Siz legal değil misiniz? Yapamam diyemiyor musunuz? Bak arkadaşım karakterin il-legal değil, sıkacak kuvveti nereden buluyor? Craft adlı yetkili için zaten Ticket üzerinden şikayet oluşturduk, kendi savunmasını yapacağına eminim onun adına konuşmana gerek yok. Ceza almamıza bir şey demiyoruz, legal karakterlerle İl-legal bir mafyanın mekanını iki kişi basıyorsunuz, asıl mesleğiniz ne asker ne polis ne de su altı komando timindesiniz. Galericisiniz. Anlattıklarının hiç birinin gerçekciliği mevcut değil, yaptığınız rol yanlış.

Chat'i editli bir şekilde atman kanıt sayılmıyor, tam ekran atmalısın. Bu da kurallarda mevcut. Chatlog'u rica edeceğim senden, saat kaçta yazdığına dair. Biz OOC jailda iken mekana girip SS almış olabilirsiniz.
Arkadaşın rolü böldüğü kısım :

Bir mafyayı mekanında ortadan kaldıramazsın, hele bir legal karaktersen. Diyeceğin tek şey şu olur ; "Üzgünüm patron, bunun için çalışmıyorum."
Yapmasan kafana mı sıkacak? İşten atılırsın olur biter, legal karakterin bunu yapması gerekir. Craft adminle OOC arkadaş olduğunuz gün gibi ortada, ceza yememizin sebebide budur.
Chatlog :
Spoiler: GösterGizle
[21:56:24] (( [4] Jim Pennington: Başka kim mermiye kafa attı? ))

[21:56:28] (( [167] Kevin Mackenzie: SİLAHLI ADAM ELLE ))

[21:56:31] (( [16] Kylian Doug: DM ATIYORSUNUZ ))

[21:56:32] (( [167] Kevin Mackenzie: hepsi. ))

Bu arkadaşım Alonso'nun Chatlogu :
Spoiler: GösterGizle
[21:54:05] Jim Pennington: Benim çalışanımı zorla mı tutuyorsun burada?

[21:54:09] Frank Switch elini cebine atar ve telefonunu çıkarır.

[21:54:10] Jim Pennington: Sik kırığı saçlı.

[21:54:11] Alonso Cortes: Zorla tutulan biri yok.

[21:54:16] Alonso Cortes: Gelin yukarıya konuşalım.

[21:54:21] Jim Pennington: Dur dur.

[21:54:27] SMS alındı. Numara: 8372652 | Mesaj: Adamı dışarı gönderdiler pusuya düştüm.

[21:54:27] Telefonundan mesaj bildirim sesi geldi. (( Alonso Cortes ))

[21:54:27] Frank Switch telefonundaki tuşlara basarak mesaj gönderir.

[21:54:28] Alonso Cortes: Bekliyorum.

[21:54:32] Jim Pennington: Ayağına mı geleceğim?

Daha detaylı ve daha gerçekci bir savunma hazırlamalısın, iyi günler iyi forumlar.

« Son Düzenleme: 01.05.2020 01:18 aliexnn »

#11 - 01.05.2020 01:34
Ne kadar yapıcı cümleler kurup, sakin olmanı tavsiye etsem de başarayamacaksın. Bu belli oldu. İlk olarak yazdığın şeylere ithafen tekrar bir şeyler yazacağım. Onlara geçmeden önce, 7 kişi olduğunuzu nasıl bilebiliriz? Bırak IC olayı OOC'de bile bilmiyoruz kaç kişi olduğunuzu. IC yapılan rolün verdiği bir hışımla, dalıyoruz. Eğer bu ters tepse; yani siz 7 /yumruk man/ yerine 7 tane silahlı kişi olsaydınız eğer orada süzgeçe çevirilirdik. Patates olduktan sonra da siz gerekli rolleri yapardınız. Ama durum tam tersi ve siz burada legal denilen bir olayın üstüne düşmüş, ana konudan baya uzaklaşmışsınız. Gelelim yazdıklarınıza. Bölüyorum teker teker.

> Craft adminle OOC arkadaş olduğunuz gün gibi ortada, ceza yememizin sebebide budur.
Craft ile arkadaş olup olmamamız, burada neyi etkilemiş? Onu çözemedim henüz. Spec esnasında yapılan ihlâli görüyor ve size ceza atıyor. -ki burada haklı olduğunu belirtmem gerekiyor.-

> IC olarak hiç bir şekilde, bak istiyorsan git Craft admine sor bir rol geçmişimiz bulunmuyor.
Bu cümleyi anlamdıramadım tam olarak. Bizimle mi Craft admin ile mi? Bizi kastediyorsan şayet, bunun zorunluluğu yok. Craft tarafını bilemeyeceğim.

> Bak arkadaşım karakterin il-legal değil, sıkacak kuvveti nereden buluyor? şununla asıl mesleğiniz ne asker ne polis ne de su altı komando timindesiniz. şunu da anlamdıramadım ve epeyce güldüm doğrusu. Tam olarak burada demek istediğin nedir? Yani bir pizzacı ile börekçi çıkarıp birisini vuramaz veya bir yeri basamaz anlamına mı geliyor? IC'de hadi bırakalım IC'yi çünkü IC olarak bunun tartışmasını yapmak bile saçma; OOC'de sadece kolluk kuvvetleri mi adam öldürüp, mekan basıyor?

> Chatlog'u rica edeceğim senden, saat kaçta yazdığına dair. Biz OOC jailda iken mekana girip SS almış olabilirsiniz.
Zaten konuştuğumuz kişi bir admin ve onun karakteri ile rol yapıyoruz. Böyle bir şeyi müsade edebilir mi? Bu şeye denk geliyor: Siz ceza yediniz; Craft'a yazdık, onu yanımıza çağırdık. Hemen size saldırma emirini verme rolünü mü yaptık? Yapmayın beyler. Biz çoktan geçtik o tarz işleri. 2012 falan olsa, kabul ederdim(?)

> Yapmasan kafana mı sıkacak? İşten atılırsın olur biter, legal karakterin bunu yapması gerekir
Aslında tam olarak düşünmen gereken şey bu. Yapmasan kafana mı sıkacak? sorusunu IC'de ben kendime sordum. Ve evet, benim kafama sıkılacağına, gerekirse mekan basar; riski göze alır ve verdiği görevi yapmaya çalışırım. En azından denemiş olur, boşuna ölmemiş olurum.
« Son Düzenleme: 01.05.2020 01:41 warg7 »

#12 - 01.05.2020 01:42
Orada specde olması zaten başlı başına tuhaf, neden sizi specliyor? Bizi neden speclemiyor? Anlatmaya çalıştığım bu, legal bir karakterle mekan basamazsın. Sunucu kurallarına bakabilirsin.
Sana emiri veren kişi Mehmet Karahanlı değil, galeri sahibi. Sana yapabileceği maks şey aracının jantını sökmek. İyi akşamlar.

Her neyse arkadaşım, daha fazla sana dil döküp boşuna konuyu uzatmak istemiyorum. Yetkililer zaten neyin olacağına iyi şekilde karar verebilir.(Craft dışında).

İL-LEGAL BİRLİK KURALI :
ÇATIŞMA
Çatışmalarda ateşli silah kullanmak serbesttir.
Bir bölgede çatışma yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun çatışmaya katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir çatışma olduysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 8 saat geçmeden tekrar çatışmaya giremezler.

« Son Düzenleme: 01.05.2020 01:55 aliexnn »

#13 - 01.05.2020 01:58
 "Orada specde olması zaten başlı başına tuhaf, neden sizi specliyor? Bizi neden speclemiyor? Anlatmaya çalıştığım bu."
Bizi speclediğini nereden çıkardın onu çözemedim şu an? Ben mesajımda sadece spec kelimesini kullandım. Ayrıca, bizi specleyince farklı sizi specleyince farklı görmeyecek olayı. Aynı yerde rol yapıyoruz sonuçta.

Son mesajımdı, yönetici yazılanları okuyup gerekli işlemi yapacaktır. İyi eğlenceler herkese.
« Son Düzenleme: 01.05.2020 02:09 warg7 »

#14 - 01.05.2020 02:08
"Orada specde olması zaten başlı başına tuhaf, neden sizi specliyor? Bizi neden speclemiyor? Anlatmaya çalıştığım bu."
Bizi speclediğini nereden çıkardın onu çözemedim şu an? Ben mesajımda sadece spec kelimesini kullandım. Ayrıca, bizi specleyince farklı sizi specleyince farklı görmeyecek olayı. Aynı yerde rol yapıyoruz sonuçta.

Son mesajımdı, yönetici yazılanları okuyup gerekli işlemi yapacaktır. İyi eğlenceler herkese.

Üzerimize durduk yere geliyorsunuz ve bizi tanımıyorsunuz, speclemesi hiiiç normal değil. :)
İyi forumlar :D

#15 - 01.05.2020 02:13
Bize açtığın şikayet üzerine gerekli savunmayı yazdım, bir şeyleri anlatmaya çalıştım. Yönetim ile ilgili bir problemin & şikayetin beni ilgilendirmiyor ne yazık ki.

Daha fazla bu postu kirletmeyelim ki konu karmaşasından dolayı yönetici yanlış bir karar vermesin. İyi eğlenceler (:

#16 - 01.05.2020 02:18
Kirleteceğin kadar kirlettin zaten,sizden hatamızı kabul ediyoruz yanıtını beklemiyordum şaşırmadım.

Abilere selam LEGAL iken çatışmaya devam hesabı..
« Son Düzenleme: 01.05.2020 02:20 SBAydemir »

#17 - 08.05.2020 01:14
DM için savunma yeterli görüldü, Jimm Pennington karakteri ile iletişime geçilecek.

Alıntı
1.) Sistemsel bir oluşum açmak için önce oluşum tanıtımı açmalısınız. Oluşum tanıtımı açmadan sistemsel oluşum açmak yasaktır. Şu an sistemsel bir oluşumu olup, forumda oluşum tanıtımı olmayan oluşum liderlerinin, bir tanıtım açmak için 48 saati bulunmaktadır.

Kurallarda da belirtildiği gibi sistemsel birlik açmadan bir oluşum tanıtımı oluşturmak zorundasınız. Oluşum tanıtımınız olmadığı için birlik kural ihlalide göremiyorum.

Bunun dışında Giorgi Sulamonvski silah kural ihlalinden cezalandırılacak. Kevin McKenzie için yetersiz kanıt.