Karetnikov Suç Organizasyonu
PAVLENKO ORGANİZASYONU - MOSKOVA1990'lı yılların başında
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin yıkılmasıyla birlikte ABD ve diğer kesimlere büyük bir göç akımı başladı. Sovyetler Birliği'nin dağılması Avrasya'da bulunan organize suçların güçlenmesini kolaylaştırdı. Pavlenko Organizasyonu bu göç akımlarının başlangıcında Saint Petersburg'da bulunan
The Prison of the Trubetskoi Bastion adında bir hapishanede kuruldu. Bu organizasyonun kurucusu
Igor Pavlenko hapishaneden salınınca, ekibiyle birlikte para dolu bir banka aracını soyarak Rusya'da faaliyetlerine giriş sergiledi. Buradan gelen parayla organizasyon yeni yapılanmalara adım attı. Pavlenko Organizasyonu 2000'li yıllara kadar Saint Petersburg'da gerçekleştirdiği faaliyetlerle gücünü toplamaya başlamış, 90'lı yılların sonuna doğru yeteri kadar güçlenince faaliyetlerini Moskova'da sürdürmeye başlamıştır. Moskova'da kendilerine ait
Matryoshka isminde meyhane açma kararı aldılar. Meyhane insanlarla iyi ilişki kurmak ve Moskova polisinin gözüne tekrardan batmamak adına kurulmuştu. Pavlenko, 90'lı yılların sonuna kadar yer altında düzenlediği dövüşler sayesinde diğer organizasyonlar tarafından fazlasıyla tanınmaktaydı. Igor Pavlenko'nun bir numaralı adamı olan
Roman Vasnetsov her katıldığı dövüş gecesinde rakiplerini mağlup ederek kazanmayı sürdürüyordu. Roman Vasnetsov'un rakiplerini mağlup ederek kazandığı paralar Igor'un Moskova'da namını arttırmak için yeterliydi.
VADIM KARETNIKOV Vadim Karetnikov, 1983 yılının Ocak ayında Moskova'da dünyaya gözlerini açtı. Moskova'nın bu soğuk aylarında fakir bir ailenin iki çocuğundan biri olan Vadim için hayat hemen hemen yeni başlıyordu. 2001 yılına kadar Moskova'da okul hayatını devam ettirmiş, Liseyi bitirdikten sonra ise okul ve eğitim kariyerini sonlandırmıştır. Vadim'in babası bir araba tamircisiydi. Eğer bu soğuk ülkede araba tamirciliği yapıyorsanız hayat sizin için gerçekten çok zor. Vadim okul hayatını bitirdikten sonra babasının yanında tamirci çırağı olarak çalışmaya başladı. Araba hakkında bir çok bilgiyi bu yıllarda öğrendi. Tamirhaneye gelen müşteriler Vadim ve babasının para kaynağıydı, fakat bu para onlara yetmiyordu. Vadim Karetnikov'un başına piyango vurdu. Vadim'in babasının en iyi müşterisi Roman Vasnetsov'un kardeşi
Kirill Vasnetsov. Haftalar sonra Kirill tekrardan garaja uğradı. Bu sefer Mercedes model arabasının rengini değiştirmek için uğramıştı. Fakat tek başına gelmedi. Yanında Pavlenko'nun değerli ekip üyelerinden insanlar vardı. Kendi aralarında muhabbet çeviriyorlardı, akşam düzenlenecek olan dövüşü konuşuyorlardı yani. Vadim arabanın boya işleminin bittiğini onlara iletmek için yanlarına yaklaşıyordu fakat bu önemli konuşmaya kulak misafiri oldu. Kirill'e doğru döndü;
Dövüşün ödülü ne kadar? Kirill alaycı bir gülüş ile;
Genç, bu dövüşü kazanamazsın. Sen araba işine devam etsen daha iyi olur. mesajını aldı. Fakat Vadim'in inadı onu bu zorlu hayata sürüklemekte ısrarcıydı. Kirill'den adresi aldı ve düzenlenecek olan dövüş gecesine tamirhaneden kaldırdığı 1500 Ruble ile dövüşe katılım sağladı. Rakiplerini tek tek indiren Vadim'e çeyrek final mücadelesinde Kirill'in kardeşi Roman Vasnetsov çıktı. Roman'ın dövüş kaybetmediğini biliyordu fakat bu yoldan geri dönmeye niyetide yoktu. Roman ile dövüştü fakat sonuç kimseyi şaşırtmamıştı. Roman Vaznetsov dövüşü kazandı ve Vadim'i yendi. Ertesi günün sabahında tamirhaneye uğrayan Roman Vasnetsov Vadim'i Matryoshka Rus Meyhanesine davet etti. Vadim bu önemli teklifi kabul etti. Matryoshka'da ona yemek ve votka ikram ettiler. Roman konuya girdi ve onu meyhanede çalışması için teklif sundu. Vadim bu teklifi nazikçe kabul etti ve babasının yanında çalıştığı tamirhaneden ayrılıp Matryoshka'da çalışmaya başladı. Vadim Karetnikov bu organizasyona
Shestyorka kademesinde katılım sağladı. Vadim bu organizasyonda sürekli denetleniyor ve görebileceği en yüksek rütbe kaptan
(Brigadier) olabiliyor.
Aradan beş yıl geçti. Vadim organizasyonda sevilen amatör bir tip haline geldi. Ek olarak Roman Vasnetsov en sonunda
Brigadier konumuna yükseldi. Brigadier ne mi? Bratva'da "kaptan" olarak nitelendirebiliriz. Igor Pavlenko'ya bağlı bir ekibi mevcut. Roman Vasnetsov, Vadim'in uzun yıllar organizasyona hizmet etmesinden ötürü onu ekibine dahil etti.
PAVLENKO'YA AÇILAN YENİ KAPIOrganizasyon tekrardan belirterek SSCB'nin yıkılmasıyla birlikte göç akımları tamamen artmıştı. Peki nereye mi? Amerika ve Avrupa kesimlerine. Organizasyon'un bu sefer gözüne kestirdiği yer
Los Angeles. Los Angeles'e göç ettiler. Göç etmeden önce belirtirim Vadim Karetnikov
Boevik oldu. Kardeşliğin içerisinde ki asker yapılanmasına katıldı. Kardeşlik ve sadakatını kanıtlamış bir vor üyesi olursanız organizasyon içerisinde
Boevik'e yükselebilirsiniz. Boevikler kendi içerisinde ayrımlar yaşarlar. Bu olaylar yaşanırken Vadim Karetnikov'a organizasyon içerisinde belirli dövmeler yapıldı. Devam edelim... Los Angeles'e Pavlenko tarafından göç gerçekleşti. Göç eden Rus kesimler genellikle Amerika kültürünü bilmeden, ingilizceyi tam bilmeden ya da bilip abuk subuk konuşarak buraya göç ettiler. Yapacakları zor işler nedeniyle para kazanmaları iyice zorlaşmıştı. Pavlenko'nun tam olarak düşündüğü bu değildi. Fakat düşündüğünün gerçekleşmesi mümkündü, nasıl mı? Amerika kültürüne farklılık olarak kendilerine Los Angeles'de bir mahalle satın aldılar. Amerika'da bulunan Rus kökenli insanları bu mahalleye çekmeye başardılar ve kendilerine küçük bir Rus mahallesi oluşturdular.
KARETNİKOV'UN TEMELLERİPavlenko'nun Amerika'da ilerlettirdiği planlar ile Vadim için yeşil ışık yanmıştı. Pavlenko'nun Los Angeles bölgesinde yaşadığı kısa süreli savaşlar Pavlenko'yu derinden etkilemişti. Roman Vaznetsov'un bu çatışmada ölümü ile yeni
Brigaider Vadim Karetnikov oldu. Fakat organizasyon her türlü şekilde yok olmak kaderine işlenmişti. Pavlenko, İtalyan-Amerikan uyruklu aile ile yaşadığı çatışmada çöktü. Fakat tüm üyeleri öldürülmedi. Bu işin şans formülü Vadim ve mürettebatına yaradı. Los Angeles'dan bir an önce uzaklaşmak için ellerinden geleni yaptılar ve başardılar. Vadim ve sağ kalan ekip üyeleri ile Vice Şehrine dümen attılar.