Konu: [29.04.2020 - Angeline Charwinski] Powergaming Şikayeti  (Okunma sayısı 166 defa)

#0 - 29.04.2020 23:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Angeline_Charwinski Forum adını bulamadık kendisinden PM yoluyla istedik ve şöyle bir şey yazdı; https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1012691108384684998/98745BFC90596AA51E16285BEB06A2F6BEA46366/
Ayrıca bu ekran görüntüsünde yanındaki arkadaşına silahını verdiğini söyledi fakat hiçbir emote bile vermemesine rağmen yalan uydurdu

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Crockett_Castillo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.04.2020 22:55-23:05 arası.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kendisiyle rol yapmaya geldik ve ./do komutuyla ekran görüntüsünde de görüneceği üzere silahını gösterdi. Sonrasında polis geldi ve olan biteni polise anlattık kadının üzeri arandı ve tertemiz çıktı. Yani herhangi bir silah bulunamadı. Powergaming yaptığını düşünüyorum çünkü olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek gerçek dışı bir hareket.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Bu resimde görmüş olduğunuz olay polis geldikten sonrası fakat chat geçmişini ekran görüntüsünde görebilirsiniz.

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 29.04.2020 23:53 cru457 »

#1 - 29.04.2020 23:55
Olayın PowerGaming'lik bir durum olduğunu düşünmüyorum. ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere arkada ıc olarak erkek arkadaşım olan Tommy_Rastelli var. Orada aracım yoktu ve Tommy'i ıc olarak gelip beni almasını rica ettim. Tommy yoldayken bana şikayet açan arkadaşlar ile role girdik ve polisi aradım, polis ve polisin arkasından da Tommy_Rastelli geldi. Polis aracı kaldırıma park edin diye anons çektikten sonra şikayetçi arkadaşlardan bir tanesi polis geldikten sonra silahı var diyip bağırınca Tommy'nin yanına gittim ve /w ile fısıldayarak silahı rolsel olarak hemen yere attım Tommy ise yerden aldı. Silahı benim üstümde bulamadılar çünkü silah Tommy'e verdiğimden beri ondaydı. Polis üzerimi aramak istedi içim rahat olduğu için ise arayabileceğini söyledim ve rolsel olarak tacizde bulunanları rol gereğince yalancı konuma sokacaktım ve başarılı da oldu. Bunda rapor açılacak ne var anlamıyorum, pm yolu ile nazikçe sorsa yine cevaplayabilirdim. Oyuncuların forum kullanıcı isimlerinin "OYUNCU ŞİKAYETLERİ GEREKSİNİMLERİ" adlı konudan bulunabileceğini düşünüyorum. Savunmam bunlardan ibarettir. Vice Roleplay ekibine kolaylıklar dilerim.
« Son Düzenleme: 30.04.2020 00:05 caisama »

#2 - 30.04.2020 00:56
Olayın PowerGaming'lik bir durum olduğunu düşünmüyorum. ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere arkada ıc olarak erkek arkadaşım olan Tommy_Rastelli var. Orada aracım yoktu ve Tommy'i ıc olarak gelip beni almasını rica ettim. Tommy yoldayken bana şikayet açan arkadaşlar ile role girdik ve polisi aradım, polis ve polisin arkasından da Tommy_Rastelli geldi. Polis aracı kaldırıma park edin diye anons çektikten sonra şikayetçi arkadaşlardan bir tanesi polis geldikten sonra silahı var diyip bağırınca Tommy'nin yanına gittim ve /w ile fısıldayarak silahı rolsel olarak hemen yere attım Tommy ise yerden aldı. Silahı benim üstümde bulamadılar çünkü silah Tommy'e verdiğimden beri ondaydı. Polis üzerimi aramak istedi içim rahat olduğu için ise arayabileceğini söyledim ve rolsel olarak tacizde bulunanları rol gereğince yalancı konuma sokacaktım ve başarılı da oldu. Bunda rapor açılacak ne var anlamıyorum, pm yolu ile nazikçe sorsa yine cevaplayabilirdim. Oyuncuların forum kullanıcı isimlerinin "OYUNCU ŞİKAYETLERİ GEREKSİNİMLERİ" adlı konudan bulunabileceğini düşünüyorum. Savunmam bunlardan ibarettir. Vice Roleplay ekibine kolaylıklar dilerim.

Angeline beni IC olarak telefondan SMS ve Konum atarak çağırdı. İki kişi taciz ediyorlar, silah sıkacağım felan dedi. Sıkmamasını söyledim, beklemesini söyledim. Geldiğimde polis vardı aracımı park ettim olayları uzaktan takip ettim. Angeline beni gördüğünde yanıma gelip fısıldadı ve üstünün dolu olduğunu söyledi, UZI model silahı yere bıraktı, bıraktığı gibi anında silahı alıp aracımın yanına geçtim. Emoteların neden gözükmediği hakkında hiç bir fikrim yok. Sistemler olabilir, PM'den sormanız gerekirdi. Şikayete gerek yok, iyi geceler.

#3 - 30.04.2020 01:01
Forumdan bulabilirdim fakat bulamadım Angeline Charwinski yazdım ve hiçbir şekilde bulamadım sana sorduğumuzda ise ara bul :D gibi bir cevap verdin. Ayriyeten biz seninle role girdiğimizde IC olarak telefon çıkarıp mesaj attığını hatırlamıyorum bunu nasıl açıklayacaksın? Eğer elinde IC bir yöntemle bir şey bildirdiğini gösteren bir kanıtın varsa buyur paylaş. Fakat yoksa loglara bakılmasını rica ediyorum.

#4 - 30.04.2020 01:20
Orada beklememin sebebi zaten Tommy'i beklememdi siz gelince farkındaysanız yine telefon vardı elimde. Savunmama ekleyeceğim başka bir şey yok zaten. Vice ekibine iyi çalışmalar.

#5 - 30.04.2020 02:31
Orada beklememin sebebi zaten Tommy'i beklememdi siz gelince farkındaysanız yine telefon vardı elimde. Savunmama ekleyeceğim başka bir şey yok zaten. Vice ekibine iyi çalışmalar.

Orada tek olmasının sebebi, crash yemesi dostum. Biz zaten araçtaydık birlikte crash yedi ben de ileride afk kaldım bekliyordum oyuna gelmesini.

#6 - 30.04.2020 02:41
Crash yediyse orası ayrı ben geldiğimde onun crash yiyip araçtan düştüğünü nerden bilebilirim ki. Dediğim gibi ben şikayetimi yaptım gerisi Vice RP Admin kadrosunun vereceği karara bağlı.

#7 - 30.04.2020 16:25
IC olarak kandırmadı polise söyledik o adamı da arayın diye temiz dedi. Ayriyeten illegal birlik mevzusu ayrı bir hikaye ve biz şikayet etmedik olay yerine zaten polis gelmişti ve ne olduğunu sordu. Ne diyeyim cevap yok mu diyeyim? Ayrıca pmden küfür mevzusu da başka onu zaten arkadaşıma yazdım hiçbir sorun yok.

#8 - 30.04.2020 18:53
Angeline karakteri legal olduğu ve bu tarz bir yasa dışı davranıştan dolayı uyarılıyor, bunu oyun içerisine girince bana PM olarak doğrulayın.
Rolde hatalar var, Angeline bir illegal rol yapıp polise şikayet etmesi büyük bir hata kurallara aykırı, rolü iptal ediyorum. Diğer taraftan diğer arkadaşların illegal olup "silahı var" diyerek polise sığınması da yasak, kurallarda var bu da hata. Bir çok hatanın üstüne rolü iptal edip, iki tarafıda uyarıyorum.