Konu: Paul Bonfanti - Adrian Lombardi - Craig Drew - Armando Allegeretti hakkında.  (Okunma sayısı 563 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.04.2020 21:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Paul Bonfanti @Coal / Adrian Lombardi @Justice / Craig Drew @gralbaşla / Armando Allegeretti @GokhaNN
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Luna Salazar @witchcraft

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.04.2020 22:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
5-) 3. PARTİ YAZILIMLAR

Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Costello ve Petrucci birlikleri arasında alakam olmayan bir savaş durumu var. Benim Costello ekibinden bir iki üyeyle legal arkadaşlığım bulunuyor beni onlardan biriyle görüp sanki onlardanmışım gibi sorgulamadan sırf DM yapmak için ateş açtılar. Üstelik karakterim legal rol yapan bir avukat. Hadi beni onlarla yan yana gördüler bir kere (Yine de DM yapmaları için geçerli bir sebep değil dışarıdan arkadaşım diye DM'ye mi maruz kalacağım?) yanımdaki Luna Salazar karakteriyle hiçbir rolleri olmamasına rağmen ona da ateş açtılar. Bizi nasıl bulduklarını saymıyorum bile videoda da göründüğü gibi uzaktan adımız dahi yazmıyor (O mesafeden adımız yazsa dahi görme rolü yapmamaları gerek o ayrı bir konu tabi), bir araç görüyorlar ve evimin önündeyim benim orada olduğumu bilerek geliyorlar bu çok net. MIX ya da WH şüphesi seziyorum ya da DC üzerinden birbirlerine "Bak işte Aida değil mi bu Costello'dan hadi sıkalım." dediklerini düşünüyorum. Ek olarak video başında görüyorsunuz direğin içinden geçiyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Mix, DM ve Hile suçlarından ceza almalarını talep ediyorum.

#1 - 25.04.2020 22:04
Bana PM'den yazdın, gerekli cevabı verdiğimde ise;"Tamamdır üstad, DM sandım. Sıkıntı yok." cevabını verdin. Ben bunun ekran görüntüsünü almadım ama beni hileyle ve mixle suçluyorsan bunun detaylı log kontrolünü yaptıklarında ortaya çıkacaktır. Seni neden aldığımı da orada sebeplerim arasında söyledim. Tito karakteriyle IC yakınlığın var ve bunu söylediğimde ise şu cevabı verdin."Biraz daha izleseydin aşk hikayesi vardı :D" tarzı bir cevaptı. Sonuç olarak DM yemediğini anladın ve bunu kabul ettikten sonra arkadaşlarının birliği zor duruma girdiği için bana şikayet açma gereği duydun. Ortada herhangi bir hile ya da mixing yok. Tito karakteriyle rol yaptığınız yerde sizi izledim ve bunu sana söyledim. Ondan öncesinde Tito karakterinin yanındaki arkadaşların senin de bulunduğun yerde araçlarımızın üstüne/havaya doğru ateş açtı ve hiç bir şey yapmadın. Madem legalsin ve avukatsın, niye bunların yapılmasına göz yumuyorsun? Ortadaki iddialar tamamen yalan ve arkadaşın avukat rolünden feshedilmesini talep ediyorum.

#2 - 25.04.2020 22:14
Mix ve hile dediğin yeri anlayamadım biraz daha açarsan sevinirim ortada Mix veya Hile falan göremiyorum ben.

#3 - 25.04.2020 22:16
İlk başta dm olmadığını düşünerek role tam anlamıyla bağlı olduğunu düşündüm. Ancak daha sonra video ve diğer şeyleri göz önüne bulundurduğumuz da dediğim cevap yerine şikayet açarak doğruluk payı olup olmadığını yöneticilere de sunup düşündüğüm şikayetlerin gerçekten olup olmadığını görmek istedim. Dediklerin doğru onları yazdım. Ancak daha sonra gelen diğer tüm başka şeylerden sonra tekrar söylüyorum şikayet açma gereği duydum.

#4 - 25.04.2020 22:41
Birincisi ismim Armando_Allegretti. Attığın videoda söylediğin suçlamaların hiçbirini göremiyorum.@Justice ninde söylediği gibi log kontrolünde her şey çıkacaktır. Dostumun söylediği gibi legal olduğunu söylüyorsun fakat havaya ateş açıldığında gayet güzel izliyorsun güzel rol anlayışı. mix açıklaman sadece sözde kalmasın ss veya video bekliyorum.

Legal olup izlemeğinin nasıl bir olayı var anlamış değilim. Direk görüp sıkıyorsunuz zaten. Kaçsak bile zaten dönüp vuracaksın yine aynı şey. Üstte gerekli şikayetler için var olanları attım zaten.

#5 - 25.04.2020 22:59
Sorun yok, ben bütün açıklamayı yaptım. Rolü kabul ettin. Bunların hepsi gözükecektir. Tarafımızdan yazılacak bir mesaj daha olmayacak, yetkililerin görmesi için konuyu kilitleyebilirsiniz.

#6 - 25.04.2020 23:17
Tito karakteri ile IC yakınlığım olduğunu nereden gördüğünü çok merak ediyorum, IC'de rolün gizliliğinden dağda bayırda buluşuyorduk ama sen gördüm izledim dediğinde vermiştim öyle bir cevap. Gerçekten gördüysen eğer bu role dair kanıt atmanı istiyorum. Loglarıma bakılsın diyerek izleyip izlemediğini  iddia edemezsin. Diğer arkadaşta mix hile göremiyorum demiş, yüzümü bile görmeden düz giderken araç gördü diye üstüme kırıp sıkıyorsunuz mix olduğu kanısına vardım. Hile de direğin içinden geçiyorsunuz videonun 0.1-0.5 saniyeleri arasında bakarsanız görürsünüz. Ben kaçmalıymışım bilmem ne ben ne olduğunun farkına varmadan mermi yağmuruna tutuldum. Kanıtlar atarak savunma yapın lütfen. Arkadaş olduğum kişilerin legal-illegal olması rol dahilinde bir şey bunun yüzünden neden Baro'dan atılayım ki bununla ilgili bir şikayet varsa ayrı konu açabilirsiniz burayla alakası yok çünkü. Ayrıca avukat olan kişilerin illegal davranışlar sergilemesi yasak. İllegal birliklere yaptığı davranışlar karakterimi ''İLLEGAL'' bir avukat yapmaz. Bunları da not düşmek istiyorum. O yüzden baro lisansı da illegal birliklere karşı rol sergileyenlerin lisansını almıyor. İllegal hareketleri bizzat sergileyen karakterlerin lisansını iptal ediyor. Ayrıca ufak bir belirtme daha üstte pm üzerinden yazdıklarımı kabul ettim. DM rolünü tam olarak kabul etseydim burada şikayet açmıyor olurdum.
« Son Düzenleme: 25.04.2020 23:31 PhoenixBuAbi »

#7 - 25.04.2020 23:21
mevzu dm değil adam direğin içinden geçiyor, bu direk ban sebebi diğer oyunculardan üstün tutacak her türlü cleo/mod üçüncü parti yazılım yerine geçer

#8 - 26.04.2020 04:42
mevzu dm değil adam direğin içinden geçiyor, bu direk ban sebebi diğer oyunculardan üstün tutacak her türlü cleo/mod üçüncü parti yazılım yerine geçer

İnsanları karalamak bu kadar kolay mı?Orada bulunan direk içerisinden tüm oyuncular geçebiliyor. Yalan yanlış ifadeler ile insanların emeğiyle oynamayın.

#9 - 26.04.2020 08:26
Evet, öncelikle merhabalar. Konuyla bir alakam olduğunu sanmıyorum, ama yine de savunmamı yapacağım.
Moonbeam aracımın bozulmasıyla birlikte "mecbur" kalarak bu araca geçiş sağladım diğerlerini takip etmek için.
Ancak, bu araç gruptan ayrıldı ve şehire geçti. Tamamen her şey rolsel ilerlediği için az çok birşeyler biliyorum diyebilirim.
Daha sonrasında bu araç, sizi takip etmeye başladı. Sanırım aranızda bir problem vardı.
Ben bunu bilmediğim için, size hiç ateş etmedim. Zaten video'da da görüldüğü üzere birkaç saniye araçta bekliyorum.
Olayı anlamaya çalışıyorum. Her neyse, biraz daha bekledikten sonra siz zaten düşüyüyorsunuz.
Siz düştükten sonra araçtan iniş sağlayıp size nişan alıyorum. Orada size hiç bir şekilde tarafımdan ateş edilmemiştir.
Adminler bu durumu /hasarlar komutlarından vb. gibi şeylerden inceleyerek zaten anlayacaktır. Herkese iyi forumlar dilerim.
« Son Düzenleme: 26.04.2020 19:29 gralbaşla »