Konu: [19.04.2020] Birçok şahıs hakkında Powergaming & Fear RP & Yaralı Kuralı İhlali  (Okunma sayısı 587 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.04.2020 21:19

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Samuel_Aaron @suspectre , Giorgi_Sulamonvski @RotasızKaptan  , Jeffrey_McDowell @rapperz , Kevin_Mackenzie @warg7 , Enrique_Dias @LastWareup

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tüm sesh of sinners birlik üyeleri, The Kingpin Mafia birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.04.2020 - 20:06

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Powergaming:
Belirtilen tarih ve saatte, bir kavga sırasında silahlar çekildi ve iki grup birbirine ateş etmeye başladı. En sonunda Samuel Aaron, Giorgi Sulamonvski, Jeffrey McDowell, Enrique Dias ve Kevin Mackenzie bu çatışmada sistemsel öldürüldüler. Olay sırasında çatışmadan dolayı bölgeye polis ekipleri gelince bu şahıslar yaralı süreleri bittiği gibi (büyük ihtimalle demin çatıştıkları silahlarını polise kaptırmamak için) kalkıp acele ile yerdeki kovanları topladılar sonrasında ise sanki demin silahlarla ağır yaralanmamışlar gibi araçlarına binip son hız kaçtılar.

Fear RP:
Şahısların tamamı sistemsel olarak düşürülmüş ve çatışmayı kazanan taraf biz olmamıza rağmen küfür edip tehtitler savurdular, Fear RP kuralını ihlal etmiş oldular.

Yaralı Kuralı İhlali:
Bu çatışmadan birkaç saat sonra, 8 saat geçmeden başka bir birlik ile çatışmaya gittiklerini öğrendik. Açık ki bu kişiler bu oyunu rol yapmak için değil sadece çatışmak için, silah kaptırmamak için ve DM için oynuyorlar. Çatıştıkları birlik liderini buraya etiketliyorum anlatacakları vardır. @nimphelos

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -
Şahısların çatışmada düştüklerine dair ekran görüntüleri:
Spoiler: GösterGizle

Yaralı süreleri bitmesine yakın polis gelince, süreyi geçirir geçirmez kovanları alel acele toplayıp araçlara binip kaçmaları:

Çatışma sırasında FEAR RP kuralını ihlal etmeleri:

8 saat kuralı geçmeden başka birlikle çatışmaları:

Ek açıklamalar(varsa): Biz de silahlı olmamıza rağmen belirli roller gerçekleştirip yaralı rolümüze devam ederek bu silahları kurtarmamıza rağmen, şahıslar rol falan tanımadan sırf silahlarını kurtarmak için Powergaming ihlali yaparak kaçmalarının cezasını çekmelerini istiyoruz.

« Son Düzenleme: 20.04.2020 14:06 Peritovski »

#1 - 19.04.2020 21:21
Olaya dahildim ve şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 19.04.2020 21:25
Olaya dahildim, şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 19.04.2020 21:29
Olay esnasında ben de oradaydım, şahitliğimi onaylıyorum.

#4 - 19.04.2020 22:09
biz de sizin bazı arkadaşlarınıza şikayet açmak üzereydik ki bu konuyu gördük. öncelikle bu şikayetten başlayacak olursak herkesin yaralanma süresini tamamladığını ve üstüne iki dakika daha bölgede beklediğini belirtmek isterim. hasarlar komutunu kullanmadan neye göre kalkıp gitmemizi yargılıyorsunuz anlamadım? bölgedeki herkesin /hayati/ bölgesinden vurulmadığından ötürü kalkıp, gittik. role uygun olsun diye de -yaralandığımızdan dolayı- orada bulunan tüm oyuncular çatışmadan beri oyunda değiller. oyunda olan varsa bile aktif role girmedi.

orada bulunan çoğu arkadaşımızın da bu tarz emote verdiğini yinelemek isterim. (https://i.hizliresim.com/GTu7mD.png)

ilk başta belirttiğim şeye gelecek olursak, kafanıza doğrultulmuş iki shotgun, üç tane MAC10 varken nasıl yumruk ile saldırabiliyorsunuz, anlatabilir misiniz?

edit: ki böyle bir olay olduğu zaman adrenalin ile birlikte bu tarz olaylar kabul edilebilir düzeyde. buradaki polis memurunun da aynı şekilde yara aldığını -ki ciddi yara, ses tonundan, panicalarm butonunu kullanmasından ve konuşmalarına baktığımızda bunu farkediyoruz- yürümesi de bir powergaming örneği mi?

&t=188s
« Son Düzenleme: 19.04.2020 22:15 rapperz »

#5 - 19.04.2020 22:28
Ek olarak rapperz çok güzel bir dilde olayı anlatmış bunun üzerine bir şey yazmak mümkün olmayabilir. Tek diyeceğim şey, silah kaybetme korksu falan yok ortada normal olarak bir çatışmaya polis gelse gerçektede bölgeden uzaklaşmaya çalışırsın ki, bunun rolünüde gayet iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Motora atlayıp Y tuşuna basıp son gaz olaydan uzaklaşmadık, motora binerken bile gerekli şeyleri yazdık gerekli şeyleri dile getirdik, yolda giderken bilerek de durduk hatta ve hatta olay bitiminden sonra eve ulaştığımız zaman 3 arkadaşımız evin içerisinde yaralı rolü yaptı, bunun ile birlikte -gerçekliğe uyacak şekilde hiçbir role dahil olmadılar. Ben burada sadece bir hata görüyorum o hata da Donnie Lynch adlı kişinin 3 shotgunlı adama yumruk atmaya çalışması.

ilk başta belirttiğim şeye gelecek olursak, kafanıza doğrultulmuş iki shotgun, üç tane MAC10 varken nasıl yumruk ile saldırabiliyorsunuz, anlatabilir misiniz?

-biraz sonra kendi adınıza açılacak olan şikayete cevap verirseniz, memnun olurum (:

#6 - 19.04.2020 22:44
Olayda olduğum ekran görüntülerinden görünebilir, şahitliğimi onaylıyorum.

#7 - 19.04.2020 23:08
Olaya bende dahil oldum,şahitliğimi onaylıyorum

#8 - 19.04.2020 23:31
Şuan yönetimi kandırmaya teşebbüs ettiğinizi sizlere belirteyim. Giderken emote vererek kalkıp gittiğinizi söylüyorsunuz fakat böyle birşey olmadı yukarıda attığım ekran görüntülerindeki chat bölümü incelenirse eğer biz orada emote vererek yaralı halimizin rolünü sürdürüp hem ASGH hem VCPD şahıslarının rollerine uyarken siz sanki birkaç saniye önce ağır ateş alarak vurulmamış gibi kalkıp tüm kovanları yerden topluyor ve yine hiçbir emote belirtmeden basıp gidiyorsunuz.

((Burada net görülüyor ki polis bölgeye gelince anında kalkıp alel acele bir şekilde yerden kovanları toplarken görülüyorsunuz.))

((Yine bu ekran görüntülerinde de net şekilde görülüyor ki bölgeye gelen ASGH ve VCPD ekiplerinden yine hiçbir emote vermeden kaçmakta geri adım atmıyorsunuz. Yalnızca Jeffrey "şikayet açarlarsa savunma atarız" mentalitesi ile attığı bir emote var sonra kalkıp uçarak arabaya biniyor ve kaçıyor zaten :) ))

Herşey çok açık, bunun üzerine olayla alakası olmayan videolar atarak savunma yapmak yerine daha mantıklı savunmalar yapmanızın sizin için daha iyi olacağını düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 19.04.2020 23:34 Peritovski »

#9 - 20.04.2020 04:50
orada bulunan tüm oyuncular çatışmadan beri oyunda değiller. oyunda olan varsa bile aktif role girmedi.
Ben bunu okumamıştım, ufak bir savunma yapıp daha da elleşmeyeceğim. Sizin orada vurulduğunuzu siz dahil hepiniz biliyorsunuz. 8 saatlik tedavi kuralı olduğunu da biliyorsunuzdur diye umuyorum. 8 saatlik yaralı rolü yapmanız gerekirken gidip Shabazz Bennet ve ekibi ile Idlewood'da çatışmanız da bir kuralı daha çiğnemişsiniz anlamına geliyor. @nimphelos kendisi bu duruma şahitlik yapabilir, ekran görüntüleri de vardır diye umuyorum. Ki zaten o sırada "rol esnasında /q'dan" 600 dakika ceza yediniz. Şikayete yaralı rolü ihlalini de dahil etmek istiyoruz.

Kişilerin elindeki silahları görüyorsunuz. Olay saatini hem birlik lideri onaylayacaktır, https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=7722.240 hem de bu konuda SS'lerin atıldığı saate bakılırsa açıklığa kavuşacaktır. En erken bu konuyu ilgilendiren SS 2:12'de atılmış, biz ise 20.00'da çatıştık. Olay üzerinden 8 saat geçmemiş halde. Zaten rol esnasında /q cezasını da tam olarak 00:57:47'de aldınız.

Spoiler: GösterGizle

Ek bir konu daha var

bu SS'te görüldüğü üzere

"Jeffrey: YİNE GELECEĞİZ OROSPU ÇOCUĞU" diyor. Orada vurulmuşsunuz ve bizden sadece 2 kişi düşmüş. Geri kalan herkes ayakta, aynı zamanda çevrende polis var. Burada bir FEAR RP kuralı da çiğnenmiş durumda . Fear RP kuralı ihlalinin de eklenmesini istiyorum.  :o :)
« Son Düzenleme: 20.04.2020 05:49 metefetamin »