Konu: [16.04.2020] Alex Tone - Melia Calleen - Arkell Chal  (Okunma sayısı 348 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.04.2020 16:44

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alex Tone @AlpSr12  Amelia Calleen @Shoenty Arkell Chapell @Holigan3

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alberto Hill @furkan2434

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: videoda mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
ROLDE AFK

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Alıntı
CAR RAMMING

Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

Alıntı
İLLEGALİ İLLEGALKEN POLİSE İHBAR VERMEK

Alıntı
OOC ÜSLUP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Alberto adlı karakterleri Little Italy'de dolandırıp parasını almışlar. Alberto karakteri Thedore'a bu durumu söylemiştir ve Thedore etrafta dolandıran adamları aramaya başlar. Etrafta gezinirken balıkçıda Alex Tone ile Arkell Chapell karakterlerini bulup itişme-kakışma rolleri yapılmıştır, bir süre GB'ye sığınan ikili Verona taraflarındaki köprüye geldiler Amelia karakteri ise ne hikmetse aynı bölgeye gelir, ikili sopalarını çıkartıp Alberto ve Thedore karakterlerine saldırmaya başlar. Thedore silahını çekip onları korkutmaya çalışmıştır fakat hala üstlerine gelmeye devam etmektelerdir, Amelia karakteri hiç bir emote vermeden ve PowerGaming yaparak aracımı denize atmıştır. Thedore Alex karakterine ateş açar ve gıdam canı kalınca denize atladı, ss çekemedim. Thedore aracı olmadığı için koşmaya başlar ve Alex'i köprünün başında bulup ateş açar ve yere düşürür, bu arada Amelia karakteri ve Arkell çoktan gittiler. Alex'e /do dan soru sordum fakat POLİSLERİN GELCEĞİNİ BİLEREKTEN AFK kalarak rolu baltalamaya çalışmış ve başarılı olup arkadaşlarına MIX yaparak "vuruldugunu" söylemiştir. Amelia ile Arkell İLLEGAL OLMALARINA RAĞMEN polise şikayet etmişler :p ve Thedore hapise girdi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

albertoyu dolandırdıklarının ssi: GösterGizle

OOC USLUP: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Rolün dellenmesini ve Thedore karakterinin hapisten çıkıp UZI marka silahının geri verilmesini ve Alberto'nun bütün parasının geri verilmesini talep ediyorum. Kanıtlar yeterli olmaz ise daha da atabilirim.

« Son Düzenleme: 17.04.2020 17:04 uyumsuzarmy »

#1 - 17.04.2020 17:04
Şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 18.04.2020 01:11
Savunmamızı geç yapma sebebimiz foruma erişim yapamıyorduk saldırı falan vardı."

Amelia karakterim hiç bir İl-Legal birlik üyesi değildir. İl-Legal rolü bile bulunmamaktadır.

Videodaki ssler hakkında savunmam;
0.00 - 0.02 dakika: Amelia mix yaparak geliyor demişsin önceden orda olmadığıma dair veya mix yaptığıma dair bir ss göremiyorum. Olayın aslı şöyledir ki, Arkell beni IC den telefondan aradı oradaki iskeleye çağırdı. Bende gittim ve Selam diye konuya girdim.
0.03 - 0.06 dakika: Emote vermeden silah çekmişsin Fear-RP den bahsediyorsun? Seni sopayla dövmeye başladıkları zaman seni geriye doğru kaçmaya başladın. Kaçarken eline silah aldın. Emote vermeden silah çekti DM'den işlem uygulanmasını talep ediyorum.
0.07 - 0.12 dakika: Oradaki suçumu kabul ediyorum.
0.25 - 0.40 dakika: Şahısı ezmek gibi bir niyetim yoktu, Alex Tone bize oyundan düşüp düşmediğine bakmamızı istedi, Whatsapp'dan mesaj atmıştı. Onu kontrol için gitmiştik.
2.00 - 2.18 dakika: Silahı polise vermek için yerden alıyorum ve polis baristikte parmak izimin falan geçtiğini ve benimde hapise girebileceğimi söyledi, hem IC hem OOC tedirgin oldum. Polise PM den de yazdım hatta, alma niyetim olsaydı aracım çalışıyordu alır kaçardım.

Savunmam bu kadar Thedore'nin DM'den işlemuygulanmasını talep ediyorum.

#3 - 18.04.2020 01:11
Şahıslarla tamirci de karşılaştık bana Alex'i sordular bilmediğimi söyledim daha sonra sahile giderken peşimden geldiler orada ise alex ile karşılaştık daha sonra gbi da agresif yol yaptı arkadaşlar ben de başka bir yerde oturup konuşarak halledelim falan dedüm daha sonra iskeleye giderken Amelia'yı aradım oda oraya geldi daha sonra birden sopalr çekildi bir baktım birbirine buruyor herkes durun kavga etmeyin dememe kalmadı arkadaş hiçbir emote vermeden silahı çekti bu arada arkaşlar bunny yaparak kaçtılar biraz hepsinin ss i mevcut alex korkudan  suya atladı ben ise fear-rp yaptım  durun masumum vesaire sonra bana s. Git dedi bende Amelia'yı aradım ve polise haber verdik polisi gören alberto hill polis gidene kadar afk kaldı bunlarında ss leri mevcut şuan telefondan savunma yaptıgım için atamıyorum ama bilgisayara geçince iletecegim

#4 - 18.04.2020 01:39
AFK kalma sebebim bilgisayarımda sıkıntı vardı buga girmişti SAMP ya ALT f4 verip kapatıp tekrar giricektim ya da girmesini bekliycektim aktif rolde /q attı diye şikayet açarsa diye girmesini bekledim girdiğimde de b den belirttim. Sonra tekrar buga girdi oyun alta girdi sonra tekrar oyuna girdim. Diğer ihlallerin açıklamasını zaten arkadaşlarım yapmış.
Şahıs emote vermeden silah çekti kendi videosunda dahil bu ihlal.
DM'den jail yemesini talep ediyorum.

#5 - 18.04.2020 02:22
Bilgisayara geçince savunmamı yapacağım.

#6 - 18.04.2020 02:35
Ya da şimdiden yapayım eksik bir şey olursa pc den devam ederim.

Forumda sıkıntı falan yoktu profillerinize girdiğimde birisi Self Control Sex Shop konusunu inceliyordu ne hikmetse :p. Amelia nın sonradan geldiği belli gelirken Selam. bile yazmışsın.
Arkell in seni ararken ki ss ini talep ediyorum varsa.

Emote vermeden silah çekmişim evet doğru ama kuralları okumuyorsun galiba

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

Kuralı okursan Uzi nin emote vermeden de kullanabildiği yazıyor. Emotesiz silah fakat DM diyorsun neden acaba, ve en alttla yazdıgı gibi hala üstüme koşuyordunuz?

Whatsapp mix yapmak için güzel bir platfomdur.

Illegal değilim demişsin fakat Alberto nun ss inde arkadan adamdan para istiyorsun ve ILLEGAL adamlarla takılıyorsun?

Holigan3 hakkında savunmam

Alex e UZI ile sıkıyorum ama ne hikmetse adam yüzebiliyor? Alberto Hill in polisle bir alakası yok zaten beni ihbar vermişsin silahlı diye AFK kalmasında bir şey görmüyorum.

AlpSr12 savunmam

Patates bir bilgisayarım var ve öyle afk dan çıkıp tekrar girmek ve tekrar çıkmak, sonrasında polisler gelince afk dan çıkmak ve AFK dan çıkıp girerkn sanki “polisler geldi mi?” gibi bir amaçla yapıyordun sanki.

« Son Düzenleme: 18.04.2020 02:37 uyumsuzarmy »

#7 - 18.04.2020 02:52
AFK kalma sebebim bilgisayarımda sıkıntı vardı buga girmişti SAMP ya ALT f4 verip kapatıp tekrar giricektim ya da girmesini bekliycektim aktif rolde /q attı diye şikayet açarsa diye girmesini bekledim girdiğimde de b den belirttim. Sonra tekrar buga girdi oyun alta girdi sonra tekrar oyuna girdim. Diğer ihlallerin açıklamasını zaten arkadaşlarım yapmış.
Şahıs emote vermeden silah çekti kendi videosunda dahil bu ihlal.
DM'den jail yemesini talep ediyorum.

Şahıslarla tamirci de karşılaştık bana Alex'i sordular bilmediğimi söyledim daha sonra sahile giderken peşimden geldiler orada ise alex ile karşılaştık daha sonra gbi da agresif yol yaptı arkadaşlar ben de başka bir yerde oturup konuşarak halledelim falan dedüm daha sonra iskeleye giderken Amelia'yı aradım oda oraya geldi daha sonra birden sopalr çekildi bir baktım birbirine buruyor herkes durun kavga etmeyin dememe kalmadı arkadaş hiçbir emote vermeden silahı çekti bu arada arkaşlar bunny yaparak kaçtılar biraz hepsinin ss i mevcut alex korkudan  suya atladı ben ise fear-rp yaptım  durun masumum vesaire sonra bana s. Git dedi bende Amelia'yı aradım ve polise haber verdik polisi gören alberto hill polis gidene kadar afk kaldı bunlarında ss leri mevcut şuan telefondan savunma yaptıgım için atamıyorum ama bilgisayara geçince iletecegim
Savunmamızı geç yapma sebebimiz foruma erişim yapamıyorduk saldırı falan vardı."

Amelia karakterim hiç bir İl-Legal birlik üyesi değildir. İl-Legal rolü bile bulunmamaktadır.

Videodaki ssler hakkında savunmam;
0.00 - 0.02 dakika: Amelia mix yaparak geliyor demişsin önceden orda olmadığıma dair veya mix yaptığıma dair bir ss göremiyorum. Olayın aslı şöyledir ki, Arkell beni IC den telefondan aradı oradaki iskeleye çağırdı. Bende gittim ve Selam diye konuya girdim.
0.03 - 0.06 dakika: Emote vermeden silah çekmişsin Fear-RP den bahsediyorsun? Seni sopayla dövmeye başladıkları zaman seni geriye doğru kaçmaya başladın. Kaçarken eline silah aldın. Emote vermeden silah çekti DM'den işlem uygulanmasını talep ediyorum.
0.07 - 0.12 dakika: Oradaki suçumu kabul ediyorum.
0.25 - 0.40 dakika: Şahısı ezmek gibi bir niyetim yoktu, Alex Tone bize oyundan düşüp düşmediğine bakmamızı istedi, Whatsapp'dan mesaj atmıştı. Onu kontrol için gitmiştik.
2.00 - 2.18 dakika: Silahı polise vermek için yerden alıyorum ve polis baristikte parmak izimin falan geçtiğini ve benimde hapise girebileceğimi söyledi, hem IC hem OOC tedirgin oldum. Polise PM den de yazdım hatta, alma niyetim olsaydı aracım çalışıyordu alır kaçardım.

Savunmam bu kadar Thedore'nin DM'den işlemuygulanmasını talep ediyorum.

Ek olarak oyundan düşüp düşmediğine bakacaksan, neden arabayı taa duvara çıkardın ki?
Bunny yaparak kaçmışım diyorsun zaten silahım var bunny yaparak kaçsam ne değişir, bunny yaptıgıma dair kanıt istiyorum.
Arkell sende sopanı çektin ss de var bu arada.
« Son Düzenleme: 18.04.2020 02:57 uyumsuzarmy »

#8 - 18.04.2020 03:07
Sadece emote verdim araya gidersem bende vurmak için onun dışında durun yapmayın vesaire dedi karakterim

#9 - 18.04.2020 03:08
Ss leride pc geçtiğim zaman yükleyecegim.