Konu: Cool Araç Paketi HK;  (Okunma sayısı 537 defa)

XIV

*
v2 Oyuncusu
#0 - 26.03.2020 04:06

Resimde gördüğünüz " Cool Araç Paketi " isimli paketi 50 vP karşılığında satın aldım, ancak paket kesinlikle hiç kullanışlı değil, içerisinde ki araçların fiyatını aşağıya bırakıp AR-GE'e devam edeceğim.

Araç fiyat listesi;
Monster A 700.000$
Monster B 700.000$
Whoope 30.000$ (Dondurma Aracı)
BF 40.000$
Patriot 150.000$
Dozer 120.000$
Hotring 300.000$
Hotring Racer A 300.000$
Hotring Racer B 300.000$
Bloodring Racer 130.000$
Cement Truck 140.000$ (Çimento Aracı)
Journey 65.000$
Hotdog 30.000$
Bandito 180.000$

Evet, gördüğünüz üzere araçların piyasası bu şekildedir, Infernus, Bullet gibi araçlar bile Hotring, Monster gibi araçlardan daha ucuz. Üstelik ben bu araçlara 50 vP vermeme rağmen ne yazık ki fiyatlarından dolayı kullanamıyorum. Ben meslek kasmayı seven birisi değilim, kaldı ki bu araçlardan birisine binmem için günlerce meslek kasmam gerekiyor. İşin özü, ben bu pakette revizyona gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Vip araçlarının (Hot Knife, Sandking) değerleri bile bu kadar yüksek değilken, sadece araç için alınan paket arasında uçurum paralar var..

Sandking 40.000$ Monster 700.000$   (Tip olarak çok benziyorlar)
Hot Knife 70.000$ Bandito 180.000$   (Neredeyse aynılar)

Ayrıca araçları alınca satmak istersek sisteme satmak zorundayız, sanırım satışı yasak.

Fiyatlar bu şekilde iken 50 vP verip kimsenin bu paketi alacağını sanmıyorum, revizyona gitmeniz sizin içinde daha iyi olacaktır..
« Son Düzenleme: 26.03.2020 04:22 14 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 26.03.2020 04:08
Ürünü almaya hazırlanıyordum lakin şu fiyatları gördükten sonra vazgeçtim. İçerikte bulunan arabaların en fazla 100.000$ olması gerektiğini düşünüyorum. Sırf bunun için 50TL ödedikten sonra bu derece yüksek fiyatları ödemek / bu miktarları az sayılmayacak OOC para ödeyerek satın alma hakkını elde ettiğimiz arabalara bağlamak hiç mantıklı gelmiyor. Düşüncelerimi spoiler'da uzun uzun belirttim özellikle üründen sorumlu olan yetkililerin okumasını rica ediyorum, bence üründe revizyona gidilmezse eğer kimse satın almak istemeyecektir.

Spoiler: GösterGizle
Kendimi bildim bileli arabalara karşı ilgiliydim, benim hayattaki en büyük tutkum bizi A noktasından B noktasına götüren ve aramızda mistik bir bağ olduğuna inandığım arabalardı, yaşantımın her anında benim en büyük tutkum oldular. Haliyle bu roleplay sunucularında hayat verdiğim karakterlerime de yansıdı, konseptim ne olursa olsun az ya da çok yansımaya hep devam edecek.

Oyuna girdiğim her an binip çevrede dolaşmaktan aşırı derecede keyif aldığım ve mutlu olduğum bir Bullet'ım vardı, sırf o arabayla etrafı dolaşmak için sabahın saat 6'sında oyuna girmişliğim oluyordu.

Ne yazık ki bir hata yaptım ve o arabanında içerisinde olduğu karakterimi yasaklattım. Kafadan atması ve önüme bakmaya devam etmem kolay olmadı, sonunda şu an oynadığım karakterimi açtım, yapacağım rollerin planlamasını yeniden yaparak alabileceğim en iyi arabanın bir Buffalo olduğuna karar verdim. Shirohime Express'in arada bir bug'a giren DFT-30'larından birine binerek başladım deli danalar gibi konteyner kasmaya. Bu yaklaşık 4 gün boyunca akademi öncesi ayırabildiğim 3-4 saat boyunca sürdü.

Arabanın parası yavaş yavaş birikmeye başlarken 2.3 sonrası eklenen bu ürünü gördüm, içeriğine baktığımda Bullet'ımın yokluğunu kapatabilecek Hotring ve Monster'ların olduğu güzel bir liste vardı, sonra yasaklanma olayının ardından neredeyse yok olan oynama isteğim birden geri geldi. Hotring ve Monster A alarak eski mutlu günlerime dönecek, onlarla etrafta dolaşıp hız yapacak ve özlem duyduğum geçmişi unutacaktım, ben böyle umuyordum. Ta ki 26 Mart gecesi sevgili dostum @14 ile Manifesto'nun Discord sunucusunda bulunan chat'te bu konuyu açmamın ardından karşılaşmamıza dek.

Ben bu bilgiyi (AR-GE'de belirtilen Hotring ve Monster'ın fiyatları) öğrenmeden önce bu ürünün parasını biriktirmiştim ve heyecanla satın almayı planlıyordum, Sabah olacak, evdekilere bir yalan uydurup ATM'ye depar atacak, parayı yatıracak ve akşama kadar; "arkadaşlarımla buluştum, parayıda onlarla takılırken yedim." yalanını uydurup bilgisayarın başına geçecek ve sunshine'a adeta ışınlanarak fiyatları inceleyecektim. Haliyle OOC para ödeyip satın alma hakkını elde ettiğim cüzi miktarda satılan yeni arabalara ağzımın suyu akarak bakacak ve tekrardan hevesle DFT-30'lara koşarak arkada Müslüm baba, Hakan Taşıyan, Cengiz Kurtoğlu ve saydıklarım gibi sanatçıların eserlerini açarak heyecanla para kasacaktım.

Başta Keddy sonrasında 14 ile yaptığımız konuşmadan sonra almayı hedeflediğim Hotring B ve Monster A'nın toplam fiyatlarının tam 1.000.000$ olacağını öğrendim, evet tam 1 MİLYON. Haliyle hevesim uçtu gitti, hayallerimle oynanmış gibi hissettim.

Fiyatların neden bu denli yüksek tutulduğunu sorduğumuzda; "Başta 2M olmasını planlıyorduk, 700 yaptık. O araçlara o fiyatlar az. Sunucu ekonomisi kolay zaten, Monster'ı almanız 1 ayınızı almaz." şeklinde bir yanıt aldık. Bu arada yanıtı veren Admin'e burada kesinlikle bir hakaret yok, ürünü satın alıp içeriğinden faydalanmak isteyen lakin sermayesi neredeyse olmayan bir oyuncu olarak fikrimi belirtmek için yazıyorum. Lütfen bunu bir nefret söylemi olarak algılamayın sadece bir eleştiri.

Diyelim ki bir Monster A almak istiyorum, sistemsel satış fiyatı 700.000$.
Oyun içerisinde şu an araç hırsızlık sistemi ve rollerle elde edilen gelirler haricinde en hızlı anlık kazanç yöntemi yukarıda belirttiğim DFT-30'larla yapılan konteyner taşımacılığı. 2.3 öncesinde tur başına 1080$ sunan ve 2.3'te geliri yarıya indirilmiş un taşımacılığınında önünde.

Trafik ve şerit kurallarını hiçe sayarak Ocean Docks - Blueberry arası yapılacak gidiş geliş bir yolculuk DFT-30'un top speed'i ve yük bindirme / indirme ile beraber yaklaşık 6 dakika sürüyor. Toplamda 840$ kazanıyoruz.
Monster A alabilmek için bu meslekten yararlanacağımızı varsayalım, tabii ki sunucuda tek para kazanma yöntemi bu değil ama uzun süreli rollere girip zahmet vermeden direkt olarak araca ulaşmak isteyen ve aynı 14 gibi polis akademisine girmiş olan ben, akademinin olmadığı ve oyunda bulunabildiğim 3,5 - 4 saat arası Buffalo alabilmek için bu yöntemi kullandım. Şimdi bu yöntemle bir Monster A almak için ne kadar uğraşmamız gerektiğini üstünkörü hesaplayalım.

DFT-30'la yapılacak 1 saatlik taşımacılık sonrası elde edeceğimiz gelir gidiş geliş 6 dakikadan hesaplandığında ortalama 8400$
Bu 1 saat boyunca en az 3 kez boşalacak benzin tankını doldurma maliyeti ise litresi 4$'dan 400 x 3 = 1200$
Gerekirse yapılabilecek tamir masraflarını saymıyorum.
1 saatlik taşımacılık geliri eksi benzin masrafları eşittir = 7200$ saatlik ortalama kazanç bu.
7200$'lık ortalama kazançla bir Monster A almak için ortalama 97-98 saat boyunca konteyner taşımacılığı yapmak gerekiyor. Bu miktarı rolle kazanmak bile 100 saatin üzerinde emeğe eşdeğer.

100 saate yakın süre (hiç durmadan konteyner kasarsanız eğer) çalıştıktan sonra bütün o emeği bir arabaya bağlamak ne kadar mantıklı? 50 lira parayı ödedikten sonra bu kadar uzun süre kim almak istediği araba için çalışır? sizce bu denli yüksek fiyatların belirlenmesi ne kadar doğru? bu AR-GE'yi açan arkadaşımın ve benim ya da bizler gibi önceden biriktirdiği sermayeleri olmayan / olsa bile fazla olmayan / 50 vP verip üstüne arabaları alabilmek için 100 saatlerini sırf bu hedef uğruna kim harcar? rollerimizi yapmaya devam edip payday ve etkinliklerle bile almak için sabredecek olsak bile bu 2 aydan fazla sürecektir ki böyle olacaksa eğer bu ürüne neden 50 TL ödeyelim? lütfen bunları göz önünde bulundurarak fiyatlarda değişikliğe gidin, gidin ki bu ürüne para verdiğimize değsin. Faydalanabilelim.