280 dönümlük çiftliğim buga girdi. 5 gündür ekin ekiyorum ama biçmeye gelince hata oluyor. /ciftlik bicim yazıyorum, yazar yazmaz "Başarıyla tarlanızdaki ekini biçtiniz" diyor fakat ortada biçilmiş bir ekin yok.
Ticket attım, beş gün sonra bakıldı ve kaybım çok ama çok fazla olmasına rağmen sadece 17k iade yapıldı. Ki buna da şükür. Manifesto'ya derdimi anlattım, bana "tarlanı biçme" dedi. Kendisine durumu izah ettim, tarlaya güvenerek araba aldım, yatırımlar yaptım. Araçlara vergi kilidi biniyor falan diye. Manifesto bana, "vergi kilidi gelsin." diye bir pm attı. Gerçekten bu PM beni çok üzdü.
O kadar para vererek tarla alıyoruz, tarlaya güvenerek araba alıyoruz ama tarlada olan bir bugdan ötürü tarlayı kullanamıyoruz ve para verdiğmiz araçlara vergi kilidi geliyor. Ki vergi kilidi geldiğinde bile vergi binmeye devam ediyor araca. Yani hem aldığımız aracı kullanamıyoruz hem de vergisi kat be kat artıyor her payday başı. Diğer çiftliklerde böyle bir sorun yok. Benim tarlam buga girdi. Gerçekten aşırı mağdur durumdayım şu anda.
Kaybım 80k civarlarındaydı, dixsept bana bütün kaybımın iade yapılacağını söyledi. İçim orada rahatladı çünkü mağduriyetim giderilecekti. Fakat, Manifesto bana sadece 17k verdi. 17k benim tarlamın tek biçiminde kazandığım para ama benim kaybım neredeyse 5 günlük bir kayıp. Dün ektiğim ekinleri biçmeye çalıştığımda ise yine hata oldu ve yine kayıptayım.
Karşılaştığım hata:
https://www.upload.ee/image/11714787/sa-mp-742.pngGördüğünüz üzere daha önümde ekin objeleri duruyor ama tarlam biçilmiş görünüyor. Herhangi bir ekinde biçilmemiş halde.
@Celsius @dixsept @Flaviano
Şöyle bir çözüm yolu sunayım, hem tarla sahiplerinin mağduriyeti giderilir hem de yönetim zor durumda kalmaz. Tarla araçlarının(biçerdöver, traktör ve boxville veya benson) vergisi tarla sisteminin bug'ı çözülene kadar alınmasın. Teknelerin vergisi $0 / $0. Aynı şekilde tarla araçlarının da vergisi $0 / $0 olsun şu bug çözülene kadar. Çünkü gereksiz yere vergi biniyor ve araç vergi kilidine giriyor. Vergi kilidine girdiğinde ise vergi durmuyor, hala artmaya devam ediyor. Biz de öylece izlemekle kalıyoruz sadece.
Bence güzel bir yöntem, denenebilir. Teşekkür ediyorum.