Konu: Yeni Başlayanlar Kısa RolePlay Terimleri  (Okunma sayısı 391 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.03.2020 01:50
Baylar,Bayanlar her yaştan RP Oynayanlar bugün burada yeni başlayan insanlar için hazırlayacağım bir rehber olacak ancak rehberi çok uzun tutup kafaları karıştırmak istemiyorum o yüzden kısa tutmaya çalışacağım.O zaman rehberlere geçelim...(Not:Bu rehberde genel olarak bilinmesi gerekenleri basit bir biçimde ele alıcam onun için çoğu terimi yazmayacağım.)

RP Nedir? Herkesin aklında bir karakter vardır.Kimisi güçlü,kimisi güzel,kimisi yakışıklı,kimisi yetenekli ve ya vb. biri olmak ister.Rp ise buna uygun bir ortam sayılmaktadır çünkü Rp yaparken kendi karakterinizi yaratıp ona yön verecek olan sizlersiniz. Ancak bu karakteri bazı kurallar çerçevesi içinde tutmanız lazım peki nedir o kurallar?

1.IC ve OOC:IC(In character),OOC(out of character) Olarak geçer IC oyun içinde yapılanları,OOC oyun dışı yapılanları kapsar.
Örnek:(İc Olarak)A:Bu araba güzelmiş dostum.                                           Örnek:(OOC Olarak)((A)):Reis S.a Bug buldum nası rapor Edicem?
                           B:Teşekküler dostum.                                                                                        ((B)):Forumdan Konu Açıp öyle göndereceksin.

2.Meta Gaming:İc bilgi için Ooc ile bilgi almak/vermek.Kural İhlalidir Cezası Vardır.
Örnek:A kişisi yolda  gider B kişisini görüyor ve hiç tanışmadıkları halde A kişisi B kişisine  İsmi İle Sesleniyor.

3.DM(DeathMatch):Burası Rp sunucusu olduğundan dolayı kimseye öyle kafanıza göre saldıramazsınız saldırmak için geçerli bir neden olmak zorunda.Kural İhlalidir Cezası Vardır.
Örnek:A kişisi yolda giderken sebepsiz bir şekilde B kişisine ateş etti

4.PG(Power Gaming):Superman değilsiniz o yüzden bir insanın yapamayacağı şeyleri yapamazsınız.Kural İhlalidir Cezası Vardır.
Örnek:A kişisi koca arabayı tek elle alarak B kişisine doğru atamaz.

5.RK(Revange Kill):Mesela bir adamla silahlı/silahsız kavgaya girdiniz ve yaralandınız sizi hastaneye kaldırdılar siz travma yaşadığınız için belli bir süreyi hatırlayamaz ve intikam alamazsınız.RK Kuralı ihlal edilirse cezası vardır.

6.Sürekli Rp Kuralı:Tek bilmeniz gereken şeyin rolun sürekli devam ettiğidir ve etrafta kimse olmasa bile rol devam eder.Kural ihlal edilirse cezası vardır.

7./q  Atmak:Mesela bir rolün içerisindesiniz rolün gidişatı hoşunuza gitmedi sizde /q çekip oyundan çıktınız.Kural İhlalidir Cezası Vardır

8.Fear Rp:Yolda köpek görse yolunu değiştirecek insanların ''Nasılsa oyundayız'' Diyerek korku rolü yapmamasıdır.Biri sizi gasp etmek,öldürmek istiyorsa doğal olarak kaçmalı ve korkmuş rolü yapmak zorundasınızdır.Yapılmaması Kural İhlalidir Cezası Vardır.

9.Non Rp:Mesela polisle çatıştınız ancak yaralandınız sizin bu durumda yaralı olarak rol yapmanız gerekmektedir.Yapmamak Kural İhlalidir Cezası Vardır.

10.Mixing:OOC Kanallarını kullanarak Ic olarak avantaj sağlamaya denir.Yasaktır Cezası Vardır.
Örnek:A kişisi kaçırılmıştır Ooc olarak B kişisi olan arkadaşına haber vererek kendisini kurtarmasını istemiştir

Dediğim gibi bunlar herkesin bilmesi gereken şeyler ancak forumda daha kapsamlı rehberler olduğundan ben oraya bakmanızı tavsiye ediyorum onun dışında bu yazı oyuna yeni başlayıp bir şeyler öğrenmek isteyenlereydi.Bir şey öğretebildiysem ne mutlu bana  8)
« Son Düzenleme: 11.05.2020 03:22 Flexmanx »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 18.03.2020 18:13
yararlı, teşekkürler.
.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 18.03.2020 22:39
7./q  Atmak:Mesela bir rolün içerisindesiniz rolün gidişatı hoşunuza gitmedi sizde /q çekip oyundan çıktınız.Kural İhlalidir Cezası Vardır

Bunu Öğrendiğim İyi Oldu Sürekli Arkadaşlarım Q Atmak Derdi Ne Olduğunu Bilmezdim.
« Son Düzenleme: 08.04.2020 14:05 sevdimsenibirkere »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok