Konu: Toplu şikayet  (Okunma sayısı 222 defa)

#10 - 08.03.2020 15:10
@dixsept paşa.

#11 - 08.03.2020 15:11
Duran araca çarptıktan sonra arkadaşların roldeki karakterleri kavgacı olduklarından dolayı saldırıya uğramışsın. Reel olarak düşünüldüğünde drift atarak gelen bir araç, duran bir araca çarpıyorsa dozunda bir saldırıyı hak edebilir. Bir yere kadar kabul edilebilir bir durum. Bu tür basit sinirlenme ile gerçekleşen roller çok ince bir çizgide tutulmalı, biraz daha sakin olunması herkes için daha olumlu rol ortamı oluşturacaktır. "/me tutar, /me iter, /me alır" gibi aceleye gelmiş emotelar pek mantıklı görünmüyor. Şu küfür mevzuları çok avam görünüyor, sanki İstanbul trafiğinde çıkmış bir kavgada gibi rol yapmayın. Karakteriniz küfür ediyorsa da biraz role uyumlu olsun, direkt ana bacı noktasız virgülsüz OOC bir küfürmüş gibi şeyler yazmayın. Bu tür konularda ufak cezalar vermeye başlamak üzereyiz. CJ konusunda yeterli kanıt bulamadım, işlem uygulanamayacak. Ek olarak saldırma, dayak atma gibi roller hiçbir zaman OOC cezalarla engellenemeyeceği için tek tavsiyem bu tür olayları oyun içinde tutmanız. Eğer karakteriniz üç kişiden dayak yiyorsa ve legal bir karakterseniz polise gidebilirsiniz. Arkadaşları şimdilik teker teker daha sakin olmaları hususunda uyaracağım.

Bunun dışında Brian Walker karakteri özelinde konuşacağım. Dün de bu tarz sürüşler sergileyip, insanları kışkırtıp, sürekli /arac kilit ile alay edercesine tavırlar sergilediğine şahit oldum. Ayrıca SS'lerde tıpkı dünkü rolde gerçekleştirdiğin gibi rolsel olarak hasar almış aracını /park bugı ile düzeltmişsin. Seni bu konuda son kez uyarıyorum, aracın içinde dokunulmaz olmuyorsun.

İki tarafı da ayrı kurallar çerçevesinde uyarıyorum. Aynı olaylar tekrar yaşanırsa ceza uygulayacağım.