Konu: [07.03.2020] Juanito Quinteros  (Okunma sayısı 920 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.03.2020 22:03
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Juanito_Quinteros @666
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Saul_Sabez @Cross Eduardo_Reyes @homohominilupus James_Ltron @Elvi$ Remy_Altidor @Eren Chavez_Eustaqio @Mountain
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07/03/2020 - 21:37

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde belirtilecek çıkartma, ateş etme emoteleri uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Alıntı
2-) BRAWL VE ÇATIŞMA KURALLARI
2.1) BRAWL
Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Hood bölgemizde takılırken arkadaş geldi ve Saul karakteri ile olay yaşadı. Olayı ayırdım ve hoşgörüyle davrandım. Arkadaş yine de köpek vb söylemlerine devam etti. Ondan sonra arkadaşa bağırarak laf attım ve o da ağır bir cümleyle karşılıklı verdi. IC olarak çetenin başında bulunduğum için arkadaşla brawl rolüne girmek üzere sıkıştırdık. Arkadaş direkt olarak emotelere uymayarak silahına davrandı ve ateş etme emotesi vermeden ateş açmaya başladı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 07.03.2020 22:20
Rolü görsel olarak takip etmiyordum chatte Javier'in grubu emote vererek /me kolundan tutar gibi emoteler vermelerine rağmen arkadaş durmadı sonrasında başka bir role girerken silah sesi geldi chatimde emote yoktu şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 07.03.2020 22:21
Birkaç kez kişiye karşın kolundan tutar tarzı emoteler verdik fakat bunlara aldırış etmedi, karşı kaldırıma kadar devam etti. Son hareket olarak ben durması için artık bacağının arka kısmına doğru tekme attım, bir saniye geçmeden "küteyi çıkartır" diye emote verip ateş açmaya başladı. Bütün her şey bundan ibaret, şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 07.03.2020 22:24
Şahitliğimi onaylıyorum.

#4 - 07.03.2020 22:42
@666'nın silahı emotesuz çekmesinde bir sorun yok, karşı kişinin silah çekme emoteuna karşı emotesuz silah çekmiş. Diğerleri için 24 saat içerisinde savunması bekleniyor.

Alıntı
Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

#5 - 07.03.2020 22:44
@666'nın silahı emotesuz çekmesinde bir sorun yok, karşı kişinin silah çekme emoteuna karşı emotesuz silah çekmiş. Diğerleri için 24 saat içerisinde savunması bekleniyor.

Alıntı

Emotelara ve ekran görüntülerine dikkatlice bakarsanız ilk önce onun silah çekip ateş ettiği görülmekte.

#6 - 07.03.2020 22:48

Alıntı

Dikkatlice inceleyin. Kişi ilk olarak silahı çekiyor, ekstradan ateş etmesine karşın bizim arkadaşımızdan ateş yiyor.
« Son Düzenleme: 07.03.2020 22:52 homohominilupus »

666

*
v2 Oyuncusu
#7 - 07.03.2020 22:59
Şaka galiba, geçen gün adamınızın kendi başına gelip saçma sapan roller yaptıktan sonra bugün kaldırımda yürürken önümü kesmeniz ve bu tarz bir rol yaptıktan sonra bölgeden size karşı bir risk oluşturmadan ayrılmama ve karşı kaldırıma geçmeme rağmen aniden araca dört kişi binip önümü kesmeniz, sürekli yön değiştirmeme ve sizinle etkileşime girmemek istememe rağmen dayatmanız, bir anda bir yerlerden pompalı çıkartarak ateş etmeniz ki onunda ekran görüntüsü bulunmuyor bir türlü anlam veremedim. Oyun içerisinde hiç bir iletişim kurmadan da böyle komplike ilerlemeniz ve sizden 200 metre uzakta olan herifin bile sizinle aynı emoteyi vermeye çalışması takdire şayan.

666

*
v2 Oyuncusu
#8 - 07.03.2020 23:02
Ek olarak silahlı bir kişiye karşı yumruk atan arkadaşları da unutmamak gerekiyor.

#9 - 07.03.2020 23:04
Şaka galiba, geçen gün adamınızın kendi başına gelip saçma sapan roller yaptıktan sonra bugün kaldırımda yürürken önümü kesmeniz ve bu tarz bir rol yaptıktan sonra bölgeden size karşı bir risk oluşturmadan ayrılmama ve karşı kaldırıma geçmeme rağmen aniden araca dört kişi binip önümü kesmeniz, sürekli yön değiştirmeme ve sizinle etkileşime girmemek istememe rağmen dayatmanız, bir anda bir yerlerden pompalı çıkartarak ateş etmeniz ki onunda ekran görüntüsü bulunmuyor bir türlü anlam veremedim. Oyun içerisinde hiç bir iletişim kurmadan da böyle komplike ilerlemeniz ve sizden 200 metre uzakta olan herifin bile sizinle aynı emoteyi vermeye çalışması takdire şayan.

"size karşı bir risk oluşturmadan ayrılmama" demenize anlam veremedim. Adımlarken laf atarak uzaklaştınız, bunun üzerine araca atlayarak yanınıza gelmeyi planladık. Ekstradan verdiğimiz emotelerin hiçbirine uymadınız, yürüyüşünüze devam ettiniz. Size silah çekmeyen birine karşın silah çektiniz ki dört kişiyiz, her neyse korkarak silahınıza sarıldığınızı düşünürsek bunu yapabilirsiniz, fakat  emote konusunda hatalısınız. Dört kişiye karşın nasıl korkusuzca gelerek tehditvari konuşup, ailevi bir değere küfür edip adımlayabiliyorsunuz şaşıyorum doğrusu. Yaptıklarınız ortada, kurallar ortada.