Konu: Vice OOC market  (Okunma sayısı 273 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.10.2019 14:57
OOC markette VIP,15 yetenek puanı,Ekstra slot gibi özellikler olmasaymış sunucu çok daha iyi olurmuş VIP'nin tam özelliklerini bilmiyorum ama umarım o özellikler kafamdaki gibi diğer oyunculardan üstün kılacak özellikler değildir,15 yetenek puanı vesaire gibi şeylerinde gelmesi saçma olmuş,Ekstra slot ise multiaccount'u tetikleyebilir bence bunların gözden geçirilmesi gerek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

elv

*
v2 Oyuncusu
#1 - 28.10.2019 15:18
Ne yazık ki sunucuda şuan pay to win durumu var. Parayı veren düdüğü çalar mantığı yani. Dün biraz market öğelerini inceledim;
VIP'da diyorlar ki, "Normalde en fazla 3 eve, 3 arabaya ve 3 işyerine sahip olabilirsin ama VIP satın alırsan bu rakamlar 6'ya çıkar" bu birinci pay to win.
Senin dediğin gibi yetenek puanı durumu da pay to win. Durumu olmayan birisi yetenek puanları için oyunda saatlerce aktif kalması gerekirken, durumu olan birisi "şıp" diye marketten yetenek puanı alıp ne rolü yapacaksa onunla ilgili yeteneğe puan verir. Ben bunu doğru bulmuyorum. Ha şöyle bir durum var, bisiklet ve obje paketleri vs. için para verilmesini mantıklı buluyorum çünkü, hem samp'ın araç sınırı 2000 olduğu için herkes bisiklet alırsa (hem ucuz, hem vergisi ve yakıtı yok vb.) sunucuda araba kullanan kalmaz, obje paketleri de bir zamandan sonra sunucuya yük bindirip bazı oyuncuların sistemlerini zorlayacağından dolayı parayla satılması mantıklı. Fakat pay to win durumlarını asla desteklemiyorum, @Manifesto  bu durumu gözden geçirmeli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 28.10.2019 15:25
Sunucuda OOC bakiye ile Gold Vip,Plat Vip,Diamond Vip gibi şeyler satılmakta bu sunucuda böyle birşey olacağını pek düşünmemiştim açıkçası biraz P2W mantığını destekliyor gibime geldi.Siz ne düşünüyorsunuz?

OOC markette VIP,15 yetenek puanı,Ekstra slot gibi özellikler olmasaymış sunucu çok daha iyi olurmuş VIP'nin tam özelliklerini bilmiyorum ama umarım o özellikler kafamdaki gibi diğer oyunculardan üstün kılacak özellikler değildir,15 yetenek puanı vesaire gibi şeylerinde gelmesi saçma olmuş,Ekstra slot ise multiaccount'u tetikleyebilir bence bunların gözden geçirilmesi gerek.

Ne yazık ki sunucuda şuan pay to win durumu var. Parayı veren düdüğü çalar mantığı yani. Dün biraz market öğelerini inceledim;
VIP'da diyorlar ki, "Normalde en fazla 3 eve, 3 arabaya ve 3 işyerine sahip olabilirsin ama VIP satın alırsan bu rakamlar 6'ya çıkar" bu birinci pay to win.
Senin dediğin gibi yetenek puanı durumu da pay to win. Durumu olmayan birisi yetenek puanları için oyunda saatlerce aktif kalması gerekirken, durumu olan birisi "şıp" diye marketten yetenek puanı alıp ne rolü yapacaksa onunla ilgili yeteneğe puan verir. Ben bunu doğru bulmuyorum. Ha şöyle bir durum var, bisiklet ve obje paketleri vs. için para verilmesini mantıklı buluyorum çünkü, hem samp'ın araç sınırı 2000 olduğu için herkes bisiklet alırsa (hem ucuz, hem vergisi ve yakıtı yok vb.) sunucuda araba kullanan kalmaz, obje paketleri de bir zamandan sonra sunucuya yük bindirip bazı oyuncuların sistemlerini zorlayacağından dolayı parayla satılması mantıklı. Fakat pay to win durumlarını asla desteklemiyorum, @Manifesto  bu durumu gözden geçirmeli.

VIP paketler, eklentiler birçok sunucuda hatta tüm oyunlarda bulunuyor ki mevcut sunucu masraflarını karşılamak amacıyla yapılan şeyler. VIP paketlerinin içeriğinin tek amacı, oradaki ürünleri "toplu" halde almak isteyen bir kullanıcıya biz sana bunu derledik, ihtiyacın olanı seçersen, tek tek ayrı ücretler ödemek yerine tek paket halinde daha uyguna alabilirsin, hem sunucumuza destek olursun, hem de karakterini şekillendirebilir/özelleştirebilirsin demek. Ayrıca forumda da hem Donate'in tagini, hem de isterse kendisine özel rütbeyi vererek bu durumu onun için de keyifli hale getiriyoruz.

Pay to win mantığını biraz yanlış anladığınızı düşünüyorum. Örneğin şu andaki sunucuların birçoğunda VIP veya market ürünü aldığınız zaman 2x maaş geliri, ucuza silah, ekstra meslek geliri gibi şeyler elde ediyorsunuz. Yani pay 2 win = OOC para veriyorsan, oyunda maddi olarak karşılığını alırsın demektir. Evet biz VIP alana 2 kat maaş, 2 kat ekstra oyun parası, oyunda mal, mülk, ev, araba verseydik pay2win olurdu. Ancak şu anda satılan ürünlerin oyunda hiçbir maddiyatı yok.

Bu arada Ekstra Slot, şu anda hesabınıza tıkladığınızda 3 slot var. Bir tanesi ana karakter, bir tanesi alt karakter, bir tanesi de Premium slotu. Eğer size 1 ana, 1 alt karakter yeterli gelmiyorsa 3. slotu da VIP paketlerle açıp alt karakterinizle farklı roller yapabilirsiniz, tek amacı budur.

Yani eleştirileriniz bir yandan doğru ve haklı, başka bir konuda daha söylediğimiz gibi Yetenek vb. puanları değerlendirilecek.(Ki şuanda da sadece yetenek expi olarak veriyor ve süresi var) Ancak bunun dışında pay2win mantığını yanlış anladığınızı düşünüyorum. Mevcut sunucular arasında belki de en az oyun içi karşılık veren/oyundaki karakterin maddiyatına dönük şeyler eklemeyen bir Market yaptık.

Görüşleriniz için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok