Konu: Yeni ortaokul-lise sistemi  (Okunma sayısı 276 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.02.2020 15:07
Milli eğitim bakanı artık karne ortalamasıyla geçilemeyeceğini, öğrencilerin her dersten geçmek zorunda olduğunu açıkladı. Fikirleriniz neler?

Bana göre gayet yerinde bir karar. Okulda öğretilen her ders başlangıç düzeyinde ve kolaylıkla geçilebilir. Öğrencilerin düzgünce eğitim alması, yeterli olmayanların elenmesi gerek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 22.02.2020 15:13
hocalarda hoca olsa devamsızlık yapmak yerine gider tüm derslere çalışırdım
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 22.02.2020 15:15
hocalarda hoca olsa devamsızlık yapmak yerine gider tüm derslere çalışırdım

Hocalarla anlaşamaman engel değil ki istersen dersinde uyur, boş vakitlerinde çalışırsın sınavdan önce bi gün çalışsan bile geçersin eğitim sistemi ve konular kolay gayet
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 22.02.2020 15:17
Yetersiz ders alan öğrenciler(özellikle meslek liselerinde) bu durumdan fazlasıyla etkilenecek diye düşünüyorum. Meslek lisesi bir nevi tımarhane olduğu için genellikle ders işlenmiyor, işlense bile pek bilgi aktarımı yapılamıyor. Neyse ki bitirdim okulu, kafam rahat.
Üstelik olarak her öğrencinin her derste kendini ön plana atamayacağını da unutmamak gerek. Benim lise dönemim boyunca İngilizce ortalamamın 90, Edebiyat-Dil Anlatım ortalamamın 75 olmasına nazaran Fizik-Kimya-Matematiğim yerlerde sürünüyordu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 22.02.2020 15:28
Her öğrencinin anlama yeteneği aynı olmadığı için, bundan önce ilk olarak derslerin değişmesi daha mantıklı olurdu. Herkes yazılara boğulmuş olan kitaplardan anlam çıkaramıyor olabilir. Zaten derslerin yoğunluğu ve isteksizliği yüzünden elde bir şey kalmıyor. Ek olarak arkadaşın da dediği gibi zaten Meslek Liselerinde dersleri anlamak çevre yüzünden zorlaşıyor.  Sonra hocaların 'Ders anlatmıyorum' lafinın ardından o dersi dinlemek isteyen ne dinleyebilmiş oluyor nede başka bir şey.  Bunun yanında birçok detay daha var.

Bunlara bir çözüm bulunmadan direkt olarak her dersin ortalaması 50 olup o dersten geçmeyen olursa sınıfta kalır olayı uygun değil  bana göre. Sisteme denk gelenlere kolay gelsin, ne denilir ki.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 22.02.2020 19:47
Çok kötü birşey, öğrenciye hayvan gibi bir yük bindiriyor neye çalışacağımıza şaşırdık, ama şunuda getirmeleri lazım.

Matematiği daha iyi anlayabilmek için MEB'in bize bununla ilgili bir ansiklopedi ve ya detaylıca öğrencinin anlaşılacak şekilde anlatılması/kitaplar vermesi gerekiyor, herkesin matematiği çok kötü.

Finlandiya'daki gibi doktor olmak nasıl zorsa öğretmen olmakta o kadar zor olsun, bizim ülkenin velileri hala şu kafada "Bizim çocuk avukat olamıyor, bari öğretmen olsun." kafasından çıkmalı.
« Son Düzenleme: 23.02.2020 01:02 Barzini »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 22.02.2020 21:13
 Matematiğin kötü olmasının nedeni ezberci zihniyet. Adama sadece formül ver ispat verme olacağı bu zaten. Eğitim Sistemi sorunlu ancak en büyük sorun Öğretmenlerde. %90'ı eve gideyim paramı alayım rahatça tatilime bakayım havasında. Ben kendi okulumda hatalı eğitim sistemine direnen tek kişi oldum ve Cimer vs. kullanarak hocaların denetlenmesini istedim sonucunda benim ismim bulundu ve başım yandı.

Bu düzen böyle yapacak bir şey yok kabul edeceksiniz! Çünkü bozuk bir sistem vardı sizin anneniz babanız ses çıkarmadı benimkilerde çıkarmadı onlar çıkarmadığı için biz sürüneceğiz siz ses çıkarmadığınız için oğlunuz 14 yaşından 30 yaşına kadar işsizlik ve okul derdi  yüzünden eriyip gidecek. Suçlu sen ben anne baba herkes. Tüm eğitim sistemi Dersi ezberle geç, sınavı ezberle geç, mezun ol torpil varsa gel. Ses çıkarın kendi çocuğunuz ve sevdikleriniz için susmayın. Şu yazdıklarımla dalga geçecek bir çoğunuz biz bunlarla dalga geçecek hale geldik. Her şey ile dalga geçecek hale geldik.

Yıllar boyunca Geometri derslerinde üçgenin iç açılarının neden 180 olduğunu sordum hiç bir hoca kanıt göstermedi "Sen orasını boşver 180 olduğunu bil yeter" genç yaşlarda hocalar böyle cevaplar verdiği için bir süre hiç bir şeyin nedenini sorgulamayan oranizma haline gelmiştim üçgenin iç açılarının neden 180 olduğunu yıllar sonra youtube'da öğrendim.

İngilizce bilen, kendini geliştiren ve iyi üniversite / iyi bölümlerden mezun olan arkadaşlarında yavaş yavaş işsiz kalmasıyla beraber dengeler iyice değişmeye başladı Odtü'de Makina okuyan direkt iş buluyordu, bir süre sonra ingilizce şart sonrasında kendini geliştireceksin en az 10 sertifika yabancı ülkede çalışma vs. vs. eklendi en son geldiğimiz nokta;

"Çok iyi üniversite, 1-2 tane yabancı dil, Sertifikalar, Ülke dışına çıkmış olmak, Okuldan iyi not ortalaması ile mezun olmak"   <  "Sağlam Torpil"

Sol taraf da eksiğiniz varsa zaten hiç iş aramayın torpil arayın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 22.02.2020 21:43
Anlayıp anlamama olayı zaten lisede başlıyor. Ben sözel yapabilirken sayısal yapamıyorum. Bu sistemin altında kalacağım içinde büyük ihtimal sınıfta kalacağım. Saçmalığın daniskası, herkesin kendine göre bir yeteneği vardır ama sayısal ve sözeli eşit tutan çok az kişi olacaktır. Umarım öğretmenler durumumuzu iyi anlarlar ve gereğini yaparlar. Yoksa seneye 10. , 11. ve 12. sınıflara tek şube açılacak.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 22.02.2020 23:13
bir dersten kalırsak sınıftamı kalıyoz
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 22.02.2020 23:23
gereksiz balığa ağaca tırman demek gibi bir şey fizik sevmeyen adama fizik öğretemezsin
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok