Matematiğin kötü olmasının nedeni ezberci zihniyet. Adama sadece formül ver ispat verme olacağı bu zaten. Eğitim Sistemi sorunlu ancak en büyük sorun Öğretmenlerde. %90'ı eve gideyim paramı alayım rahatça tatilime bakayım havasında. Ben kendi okulumda hatalı eğitim sistemine direnen tek kişi oldum ve Cimer vs. kullanarak hocaların denetlenmesini istedim sonucunda benim ismim bulundu ve başım yandı.
Bu düzen böyle yapacak bir şey yok kabul edeceksiniz! Çünkü bozuk bir sistem vardı sizin anneniz babanız ses çıkarmadı benimkilerde çıkarmadı onlar çıkarmadığı için biz sürüneceğiz siz ses çıkarmadığınız için oğlunuz 14 yaşından 30 yaşına kadar işsizlik ve okul derdi yüzünden eriyip gidecek. Suçlu sen ben anne baba herkes. Tüm eğitim sistemi Dersi ezberle geç, sınavı ezberle geç, mezun ol torpil varsa gel. Ses çıkarın kendi çocuğunuz ve sevdikleriniz için susmayın. Şu yazdıklarımla dalga geçecek bir çoğunuz biz bunlarla dalga geçecek hale geldik. Her şey ile dalga geçecek hale geldik.
Yıllar boyunca Geometri derslerinde üçgenin iç açılarının neden 180 olduğunu sordum hiç bir hoca kanıt göstermedi "Sen orasını boşver 180 olduğunu bil yeter" genç yaşlarda hocalar böyle cevaplar verdiği için bir süre hiç bir şeyin nedenini sorgulamayan oranizma haline gelmiştim üçgenin iç açılarının neden 180 olduğunu yıllar sonra youtube'da öğrendim.
İngilizce bilen, kendini geliştiren ve iyi üniversite / iyi bölümlerden mezun olan arkadaşlarında yavaş yavaş işsiz kalmasıyla beraber dengeler iyice değişmeye başladı Odtü'de Makina okuyan direkt iş buluyordu, bir süre sonra ingilizce şart sonrasında kendini geliştireceksin en az 10 sertifika yabancı ülkede çalışma vs. vs. eklendi en son geldiğimiz nokta;
"Çok iyi üniversite, 1-2 tane yabancı dil, Sertifikalar, Ülke dışına çıkmış olmak, Okuldan iyi not ortalaması ile mezun olmak" < "Sağlam Torpil"
Sol taraf da eksiğiniz varsa zaten hiç iş aramayın torpil arayın.