Neden bütün gün boş boş gezdiğimi rol yapmadığımı soran kişilere tek tek anlatmaktansa buraya bir açıklama yapsam yeterli diye düşünüyorum, şu sıralar boş boş gezip fazla rol yapmıyorum ve oyundan tamamen soğudum sebebi şu ki; çoğu kişi birliklere dağılmış veya bölgelere ayrılmış. Ben @JusT4MyFunN ( Emin ) arkadaşım ve @TheKillerF5 ( Taha ) arkadaşım, bir birliğe bağlı olmayı değil, sivil olup herkesle çeşitli eğlenceli roller yapmak istiyoruz. Ve bunu her denediğimizde maalesef başarısız oluyoruz, ufak bir sürtüşme yaşandığında kavga çıktığında konuşup anlaşmak yerine 1 dakika geçmeden silahını çekip vuran insanlardan cidden bıktık. Sorun yaşadığım birisiyle barışmaya gittiğimde(sırf birliği olduğu için) Ordan destek alıyor ve küfürler edip karakterimi küçük düşürmeye çalışıyor hiç barış yoluna gitmiyor karşılık verirsem CK olacağımı bildiğim için yanından bile geçmiyorum ki, tek bununla değil. Sırf siviliz diye bize racon kesip, kölesi yapmaya çalışan insanlarda var. Lütfen bunu yapan arkadaşlar vazgeçin.
Yazdığımı zamanını ayırıp okuyan herkese teşekkürler, böyle yapan arkadaşlar umarım farkına varıp sivil karakterlere daha fazla baskı uygulamaz.
Sivil olarak gidip rol yapmanız başka birlikler gözünde saçma geliyor. Sonuçta bundan birkaç gün önceye kadar il-legal bir oluşuma sahiptiniz ve o birlik için çaba sarf ediyordunuz. O yüzden sivil rol yapmanız, şu saatten sonra biraz saçma. Karakterlerinizi yönetim şeklini yanlış seçmişsiniz diyebilirim. İl-legal bir birlikten çıkıp sivil rol yapmak aşırı derecede zor bir şey. Sokakta çok az sivil rolü yapan var ve senin/sizin il-legal olduğunuzu bir çok kişi biliyor. Sivil rollerden pek keyif alabileceğinizi ya da istediğiniz gibi bir sivil rol gerçekleştirebileceğinizi -bu karakterlerde- sanmıyorum. Eğer çok fazla sivil rollere geçiş yapmak istiyorsanız NC atıp yeni bir başlangıç yapmalısınız. Aksi durumda yani bu karakterlerle sivil rol yapmaya kalktığınız sürece diğer insanların size karşı tutumları pek hoş olmayacaktır. İnsanlar size düşman olabilir ki buna karşı çıkamazsınız çünkü il-legal bir karakter yönetiyorsunuz. Her ne kadar şuan sivil olarak takılsanız dahi geçmişte yaşadıklarınızı silip bir kenara atamazsınız. Bir birlik size karşı tutum sergiliyorsa onu değiştiremezsiniz. Bunu kural ihlali olarak sayamazsınız. Çünkü zamanında onlara karşı bir düşmanlık başlatmışsınız ve düşmanlık sergilemişsiniz. Siz sırf sivile geçtiniz diye o birlik kucağını açıp sizinle dost olamaz, aşırı saçma olur. Tavsiyem, "NC atıp yeni bir başlangıç yapmalısınız."