Anket

Sunucu Gündüzleri Kapalı Kalsın mı?

Çok mantıklı bir fikir daha yaratıcısını görmedim DESTEKLİYORUM
85 (18.6%)
Öyle şey mi olur DESTEKLEMIYORUM
270 (59.1%)
kararsızım
14 (3.1%)
manifesto diyorsa doğrudur
88 (19.3%)

Toplam Oy Verenler: 457

Konu: Sunucu Gündüzleri Kapalı Kalsın  (Okunma sayısı 5255 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#180 - 10.06.2021 03:24
Selamlar.

Öncelikle bu olayı kesinlikle desteklemiyorum, bunun da beraberinde kendime göre geçerli saydığım sebepler var. İlk olarak arkadaşlarımızın dediği gibi sınav haftalarına girmiş olmamız. Sunucuda fark edilmese bile sabah rol yapan ciddi bir kitle var, ciddi kitle dememin sebebi de şu; insanlar genel olarak saat 18:00'dan sonra oyuna giriş sağlıyor. Meslekler dışında da kendi birliğim için konuşmam gerekirse 90 kişilik oluşumun yaklaşık 25'i sabah aktif rol çeviriyor. Yaşları küçük olan arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre, saat 21:00'dan sonra bilgisayar başında bulunamıyorlarmış. Genel olarak verilen saat bu.

Bu aralar uyku düzenimi düzelttiğimden dolayı sabah ve öğlen saatleri de oyunda bulunabiliyorum, sabahları 40 oyuncu çeken, 90 kişilik birliğim (ortalama 90, fazlası oluyor) sınav zamanları sebebiyle 25-30'a düştü, yaklaşık 20 kişi aktif rol çeviriyor. Bütün hood bölgelerini detaylı takip ettim, sorun tek bende değil, tüm birliklerin de durumu bu yönde. Tamamen yasakların kalkması ve sınavların gelmesi yüzünden oluşan bir durum.

Kendi gözlemlerime göre konuşuyorum, bunu tüm arkadaşlarımla "acaba biz mi yanlış bir şey yapıyoruz?" diye düşünürken beraber kararlaştırdık. Fırtına öncesi sessizlik diyorlar ya, tam olarak o. Daha öncesinde Vice Roleplay V3'e geçmeden önce, son zamanlarda sunucu 220-275 max çekiyordu. Sebebi ise insanların sürekli aynı şeyi yapmaktan sıkılmasıydı. Şu an geçmiş güncellemeye oranla daha fazla yapılabilecek şey olduğundan ve SAMP kitlesinin ciddi artış göstermesinden dolayı 400 kişiyi görebiliyoruz. (Bu arada 275 kişinin falan, max 75'i rol yapıyordu, 3 kişi saatlerce köşelerde rol yaptığımızı bile hatırlıyorum.) Benim düşüncem, sunucu büyük bakıma girdikten hemen sonra açılış 600-900 kişi arasında olacak. Aktif olarak sunucu 800 çekecek. Çünkü V2'den V3'e geçtiğimizde sayı 275ten, 500'e kadar çıkmıştı. Benim düşüncem sınav haftaları ve büyük güncelleme bekleyişi. Kısacası saat 5'ten önce de açık kalsın sunucu, rol roldür, kısıtlarsak sıkılanlar olacaktır.

Aklıma geldi, bu saatlerde karakterler, kendi kişisel gelişimlerini aktif olarak tamamlıyorlar. Spor olsun, meslek olsun... Bu tür şeyleri genelde sabah saatleri yapıyorlar. Eğer 17:00'den önce kapalı kalırsa, insanlar karakterlerine bağlanmak için yaptıkları şeyi, aynı anda yapmaya başlayacak. Dahilinde zaten "yok sıramı çaldı, gym yaparken kafama sıktı" gibi şeyler dönecektir forumda, zor şeyler yani. Herkesin aynı anda mesleklere ve spor aletlerine veya diğer sistemlere abanması muhteşem bir kaos ortamına sebebiyet verir. Üstelik roleplay'e 1-2 haftalık bir ara, insanların içindeki RP aşkını coşturuyor ve mükemmel bir rol ortamı oluşmasına sebebiyet veriyor. Bırakalım olduğu gibi kalsın ya?
« Son Düzenleme: 10.06.2021 03:31 KSZ »
Like
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
quakeN, KSZ, Rowe, Karpat, ble55phemy, Arslan_,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#181 - 10.06.2021 04:23
Sonuna kadar desteklediğim tek konu, sabah saatlerinde oyuna girince mutlu olamıyoruz.  :'(
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#182 - 10.06.2021 04:27
Evet gündüzleri roller akşama göre çok daha az bu bir gerçek ancak şuan yazın gelmesi, Haziran sonu sınavların bitimi ve yaz güncellemesi ile oyuncu sayısının çok artacağını düşünüyorum. Bu artışın gündüz hatta sabah rol yapanları bile etkileyeceğini düşünüyorum. O yüzden böyle bir kısıtlamanın iyi olmayacağı düşüncesindeyim.

Ekstra olarak sabahları, gündüzleri para kasıp, akşam zamanlarını sadece rollere ayıran insanlar olduğunu düşünüyorum bu yüzden bu sistemi Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#183 - 10.06.2021 04:42
Aktif rol ortamı oluşumunda etkinlik ekibinin çok büyük katkısı var, uzun süredir etkinlik düzenlediklerini görmedim veya denk gelmedi.

Bu yoruma katıldım, eklemek istediğim birkaç şey var.

Açık konuşacak olursam sistemsel meslek kasan kitleyi önemsemiyorum.  Ama hood onaylı birlik içerisinde uyuşturucu satan oyuncuları önemsiyorum. Yapana yapmayana saygım var fakat meslek kasmaya sunucuya yeni başladığım günler dışında hiç ama hiç yeltenmedim. Belki ileride yeni sistemler gelirse fikrim değişebilir.

Her zaman gececi tayfaya dahil olduğum için sabah-öğlenleri de görme şansı buluyorum. 00:00 - 14:00 süreleri zarfında her ne kadar birkaç saatinde uyuklasam da şahit oluyorum. Rengarenk açılan gece kulüpleri bir saat açık kalıp kapanıyor, rol kitlesi dağılıyor ve geriye kalanlar gececiler. Gececiler ise rol ortamı arıyorlar, genel kesim böyle. Diğer kesim ise payday kasan, meslek kasan arkadaşlarımız.

Etkinlik olarak ise sadece ve sadece Ocean Bar açık oluyor. Herkese açık bir kapsama alanı olduğu için de her türlü sorunla karşılaşabiliyoruz. Yalan yok, genelde geceleri OOC olarak da eğlenmeyi isterim ve eğer orada tanıdığım insanlar varsa troll yapmaya yeltenirim. Fakat başkaları varken yapmam. Herkesin rolüne saygı duyarım fakat giriş ücreti vermeden girebildiğimiz bir mekanda çıkacak olan sorunları tahmin edebiliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Rol zevki bozmanın lüzumu yok. Kimse de kimseye gece saatinde olan bir rol için güvenli bölge ihlali için ceza vermek/şikayet açmak istemez, genel olarak kişi uyarılır.

Eğer geceleri gece kulüpleri sabah saatlerine kadar açık kalacaksa veyahut sabah saatlerinde pub, lounge veya kahvaltı mekanları açık olacaksa desteklemiyorum.

Fakat sabah-öğlen kesimlerinde hiç rol olmayıp tabiri caizse herkes sistemlere abanacaksa destekliyorum. Böylelikle skin, map işlemleri sadece bakım günleri işlemez ve süreklilik olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#184 - 10.06.2021 16:44
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#185 - 11.06.2021 08:41
Kepenkleri indirmek yerine gündüz rollerine katkı sağlamalı yönetici ekibi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#186 - 11.06.2021 11:12
yok kalmasın
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#187 - 11.06.2021 11:52
Bilgisayar başında olduğum sürece gündüzleri girdiğimde genel olarak kendi arasında rol çeviren kişileri görebiliyorum, onları 16.30 ya da 18.00'e kadar sunucudan uzak tutmak; zamanla başka sunuculara istemsizce yöneltmekle aynı anlamı taşır. Vice Roleplay'in akşam kilidinin kalkmasını beklerken bir başka yere emek verip, sonrasında tamamiyle uzaklaşmaya başlayabilir. Sabahları kafesini açanlar, kafelere gidip arkadaşlarıyla rol çevirenler, Idlewood'da rol çevirenleri görmek mümkün. Ayrıca Ocean Bar'da takılan bir kitle var. Bir yandan mantıklı geliyor, her gün sunucu geliştirilebilir. Gözden kaçan eksiklikler bir sonraki gün kapalı kaldığı saatlerde tekrar gözden geçirilebilir. Eğer haftalık bir bakım yetmiyorsa yönetim bakım sayısını yükseltebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#188 - 11.06.2021 16:43
Desteklemiyorum, nedeni; Açıkcası böyle bir şey baştan savmak gibi olmuş. Bunun üzerine gidip, çözmek yerine, direkt olarak "Sunucuyu 17:00'da açabiliriz." demek biraz garip. Bunun yerine akşam olan etkinlikleri sabahlarıda yapabiliriz. Sunucudaki tek rol kavramı mekanlardan ibaret olması biraz saçma, insanları bir araya getirmenin farklı yolları olması lazım.
Vice ekibi, böyle bir durumun üstesinden gelebilecek bir durumda olduğunu düşünüyorum. :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok