Selamlar.
Öncelikle bu olayı kesinlikle desteklemiyorum, bunun da beraberinde kendime göre geçerli saydığım sebepler var. İlk olarak arkadaşlarımızın dediği gibi sınav haftalarına girmiş olmamız. Sunucuda fark edilmese bile sabah rol yapan ciddi bir kitle var, ciddi kitle dememin sebebi de şu; insanlar genel olarak saat 18:00'dan sonra oyuna giriş sağlıyor. Meslekler dışında da kendi birliğim için konuşmam gerekirse 90 kişilik oluşumun yaklaşık 25'i sabah aktif rol çeviriyor. Yaşları küçük olan arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre, saat 21:00'dan sonra bilgisayar başında bulunamıyorlarmış. Genel olarak verilen saat bu.
Bu aralar uyku düzenimi düzelttiğimden dolayı sabah ve öğlen saatleri de oyunda bulunabiliyorum, sabahları 40 oyuncu çeken, 90 kişilik birliğim (ortalama 90, fazlası oluyor) sınav zamanları sebebiyle 25-30'a düştü, yaklaşık 20 kişi aktif rol çeviriyor. Bütün hood bölgelerini detaylı takip ettim, sorun tek bende değil, tüm birliklerin de durumu bu yönde. Tamamen yasakların kalkması ve sınavların gelmesi yüzünden oluşan bir durum.
Kendi gözlemlerime göre konuşuyorum, bunu tüm arkadaşlarımla "acaba biz mi yanlış bir şey yapıyoruz?" diye düşünürken beraber kararlaştırdık. Fırtına öncesi sessizlik diyorlar ya, tam olarak o. Daha öncesinde Vice Roleplay V3'e geçmeden önce, son zamanlarda sunucu 220-275 max çekiyordu. Sebebi ise insanların sürekli aynı şeyi yapmaktan sıkılmasıydı. Şu an geçmiş güncellemeye oranla daha fazla yapılabilecek şey olduğundan ve SAMP kitlesinin ciddi artış göstermesinden dolayı 400 kişiyi görebiliyoruz. (Bu arada 275 kişinin falan, max 75'i rol yapıyordu, 3 kişi saatlerce köşelerde rol yaptığımızı bile hatırlıyorum.) Benim düşüncem, sunucu büyük bakıma girdikten hemen sonra açılış 600-900 kişi arasında olacak. Aktif olarak sunucu 800 çekecek. Çünkü V2'den V3'e geçtiğimizde sayı 275ten, 500'e kadar çıkmıştı. Benim düşüncem sınav haftaları ve büyük güncelleme bekleyişi. Kısacası saat 5'ten önce de açık kalsın sunucu, rol roldür, kısıtlarsak sıkılanlar olacaktır.
Aklıma geldi, bu saatlerde karakterler, kendi kişisel gelişimlerini aktif olarak tamamlıyorlar. Spor olsun, meslek olsun... Bu tür şeyleri genelde sabah saatleri yapıyorlar. Eğer 17:00'den önce kapalı kalırsa, insanlar karakterlerine bağlanmak için yaptıkları şeyi, aynı anda yapmaya başlayacak. Dahilinde zaten "yok sıramı çaldı, gym yaparken kafama sıktı" gibi şeyler dönecektir forumda, zor şeyler yani. Herkesin aynı anda mesleklere ve spor aletlerine veya diğer sistemlere abanması muhteşem bir kaos ortamına sebebiyet verir. Üstelik roleplay'e 1-2 haftalık bir ara, insanların içindeki RP aşkını coşturuyor ve mükemmel bir rol ortamı oluşmasına sebebiyet veriyor. Bırakalım olduğu gibi kalsın ya?