Konu: [25.01.2020 - Otto Stahlschmidt - Bernardo Calogero] MG  (Okunma sayısı 715 defa)

0 Üye0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.01.2020 00:29
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Otto Stahlschmidt  @Cyanoptera Bernardo Calogero @Justice
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Matthew Nelson ( @Allen ) - Theodore Price  ( @Scealten ) - Matthew Neustadter ( @Heavenly )
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.01.2020  - 22:47 (( SS'te tarih 1 saat geri ))

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, 25.01.2020 tarihinde 00:35 saatleri arasında Little Italy'de bir çatışma yaşandı ve bu çatışmaya Rayen Delta karakterim dahil oldu, karakterim olayda bulunduğundan dolayı bir sürü kişiye aranma dosyası açıldı, Otto Stahlschmidte adlı karakter Rayen Delta adlı karakterimde sivil rolde iken IC olarak üzerime ateş açtı, bu olayın öncesinde normal yumruklaşa kavga dönerken kavga bir anda şiddetlenip silahlı çatışmaya döndü ve karakterime ateş açıldı, bu sebeple tabanca kullanıldı. CCTV kayıtları bu bölgeyi görmediği için Otto Stahlschmidt adlı karakteri hakkında tam kanıtlara sahip değildi. Bunun üzerine 25.01.2020 - 22:20 civarı @Scealten adlı VCPD üyesi Theodore Price ile olay yerinde(Little Italy mekanı) mekanlarında kamera kayıtları almak için yöneldik, Bernardo Calogero yani @Justice adlı arkadaş bu ss'i sildiğini söyledi, SS atmalarını istedikten sonra attığı SS'te zaman olmadığı için, ne zaman yapıldığı hakkında bir fikrim olmadığından, chatlog temizlenmesinden ve Otto Stahlschmidt yani @Cyanoptera adlı kişi aralarında MG yapıldığını düşünerek bu şikayeti açmış bulunuyorum. SS'te zaman olmadığı ve Otto rol karakteri OOC bir şekilde Bernardo ile anlaşıp VCPD üyelerini çıkmaza sokmak istedi hakkında beni tedirgine soktuğundan dolayı şikayet açılmıştır. Asıl MG konusu bu konu hakkında Bernardo Calogero karakteri bilgilendirilip bir an önce IC kamera kayıtlarını Bernardo karakterine OOC olarak söylemesidir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/VQoAaZ.png
Ek açıklamalar(varsa): Olay zamanı ve öncesi hakkında kişilerin PM'lerin okunmasını talep ediyorum, ne kadar istemesem de bu şüphe ve arkadaşın SS'te yazdığı şey beni çok ilgilendirir.

« Son Düzenleme: 26.01.2020 00:38 Naves »

#1 - 26.01.2020 00:35
Forum ban talep ettim ama yinede ufak bir savunma yapayım, bu arkadaş anlasın.

Şikayete konu olan Bernardo karakteri Little Italy'de aynı rolde AK-47 ile ateş açan karakter. Kendisinin kendi barının  bar kamerasını silmesi çok olağan çünkü kendi yüzü ve işlediği suç kamerada detaylı detaylı açığa çıkacaktı. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar didip, bir şeyler çıkarmaktansa biraz düşünseniz, normal bir insanında aynı şeyleri yapacağını görürdünüz. Bernardo karakterinden kendisini ifşa edecek kamera görüntülerini isteyip elinize geçmeyince böyle mızmızlanıp şikayet açacaksanzı yapacak bir şey yok. Yönetim buraya kadar okuduysa zaten olayı çözüp, sonuçlandıracaktır. İnsanlarda rol zevki bırakmadınız, şahsen iki gündür gözaltı gözaltı diye hapise atmayıp rollerimi engellediniz. Bir sunucunun yönetimi ne kadar iyi olursa olsun, PD kadrosun böyle rol yapan insanlar olduğu sürece (kanıt olmadan kanııt varmış gibi işlem yapmak, kendi gördüğünü kanıta dönüştürüp somut olmayan yollarla ilerlemek) illegal oyuncuların zevkini sömürüp, platformdan soğutmaya devam edersiniz. Bir de kendi yetkili ekibinizden somut kanıt olmadan gördüğünüzle rol yapamayacağınızı öğrenip, uyarı alırsınız.

@Badu isimli yetkili yukarıda yazdığım somut kanıt durumunu yalanlamayacaktır. Bizzat kendisi gelip zaten böyle yapmamanız gerektiğini söyledi. Sorgulayan bir rolcü olmasaydı, orada belkide çoktan kendi gördüklerinizle işlemi yapıp, hapise şutlayacaktınız. İnsanları aptal yerine koyup, kanıtları göstermeyip kanıt uydurmaktansa; önüne sunup işte böyle deyin.

Dalga geçer gibi yazılarınızı hiç saymayacağım; https://i.hizliresim.com/VQoAQy.png

İnsanların mağduriyetiyle eğlenmenizde aynı şekilde; https://cdn.discordapp.com/attachments/655596648407367680/670680339143721055/sa-mp-010.png
« Son Düzenleme: 26.01.2020 00:58 Cyanoptera »

#2 - 26.01.2020 00:40
Forum ban talep ettim ama yinede ufak bir savunma yapayım, bu arkadaş anlasın.

Şikayete konu olan Bernardo karakteri Little Italy'de aynı rolde AK-47 ile ateş açan karakter. Kendisinin bar kamerasını silmesi çok olağan çünkü kendi yüzü ve işlediği suç kamerada detaylı detaylı açığa çıkacaktı. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar didip, bir şeyler çıkarmaktansa biraz düşünseniz, normal bir insanında aynı şeyleri yapacağını görürdünüz. İnsanlarda rol zevki bırakmadınız, şahsen iki gündür gözaltı gözaltı diye hapise atmayıp rollerimi engellediniz. Bir sunucunun yönetimi ne kadar iyi olursa olsun, PD kadrosu böyle olduğu sürece (kanıt olmadan kanııt varmış gibi işlem yapmak) illegal oyuncuların zevkini sömürüp, platformdan soğutmaya devam edersiniz.

IC olarak yetki alanlarımı kullanarak seni gözaltına aldım, daha sonra emir ile salındın. IC olarak kanıt varmış gibi işlem yapmam benim IC hatam, OOC'a dökmenin pek bir anlamı yok, savunmalarınızı bekliyorum.

eğer davranışlarım hakkında şikayetçiysen bu konudan şikayet etmek yerine kendi konunu açabilirsin
« Son Düzenleme: 26.01.2020 00:48 Naves »

#3 - 26.01.2020 18:11
Öncelikle yazınızı okumaya tenezzül etmeyeceğim sebebi ise dün size olayı tamamıyla anlatmam ve sizin kanıt olarak saymıyorum dedikten sonra bu şikayeti açmanız. Sana attığım fotoğrafı savunma olarak kullanman da hayli bir komik. Orada gördüğün gibi kamera kayıtlarını siliyorum ve o çocuğun bana pmden yazmasının sebebi de "bana haksızlık yaptılar, rollerimden geri kalıyorum" gibi söylemlerdi. Log kontrolü yapılabilir bana herhangi bir zorlama yapılmadı, yapılamazda. Benim kamera kayıtlarını silmem tamamen kendimi korumak amaçlıydı. Sana IC olarak mekanımızda bulunan kameraların yerini gösterdiğimde, haa tamam anladım. Demiştin. Kamera kayıtlarını silmem de tamamen bundan ibaret. Kendi AK47 ile ateş ettiğim video kayıtlarını size vermemi mi düşünüyordunuz gerçekten? Kamera kayıtlarını silerkenki fotoğraf da zaten mevcut yukarıda. Gerekli rol sergilendi daha ne uzatılıyor bu konu anlamış değilim.

Ek olarak; Bu gibi saçma bir şikayette OOC sicilimin kirlenmesi gerçekten komik olur. Son sözlerim bunlardı, gerekli geri kalan kararları yöneticiler verir umarım. İyi roller.
« Son Düzenleme: 26.01.2020 18:14 Justice »

#4 - 26.01.2020 18:25
Öncelikle yazınızı okumaya tenezzül etmeyeceğim sebebi ise dün size olayı tamamıyla anlatmam ve sizin kanıt olarak saymıyorum dedikten sonra bu şikayeti açmanız. Sana attığım fotoğrafı savunma olarak kullanman da hayli bir komik. Orada gördüğün gibi kamera kayıtlarını siliyorum ve o çocuğun bana pmden yazmasının sebebi de "bana haksızlık yaptılar, rollerimden geri kalıyorum" gibi söylemlerdi. Log kontrolü yapılabilir bana herhangi bir zorlama yapılmadı, yapılamazda. Benim kamera kayıtlarını silmem tamamen kendimi korumak amaçlıydı. Sana IC olarak mekanımızda bulunan kameraların yerini gösterdiğimde, haa tamam anladım. Demiştin. Kamera kayıtlarını silmem de tamamen bundan ibaret. Kendi AK47 ile ateş ettiğim video kayıtlarını size vermemi mi düşünüyordunuz gerçekten? Kamera kayıtlarını silerkenki fotoğraf da zaten mevcut yukarıda. Gerekli rol sergilendi daha ne uzatılıyor bu konu anlamış değilim.

Ek olarak; Bu gibi saçma bir şikayette OOC sicilimin kirlenmesi gerçekten komik olur. Son sözlerim bunlardı, gerekli geri kalan kararları yöneticiler verir umarım. İyi roller.
olayda tutukladığımız arkadaş Rocco Civello (( @MertBaskan  )) senin orada bulunmadığını söylüyor, o olayda kanıtları sildiğine dair bir zaman dilimi göremiyorum. Sana açılan şikayeti tenezzül bile etmiyorsan bu şikayeti kabullenmeyi deneyebilirsin, ciddiyetini korursan iyi olur.

güncel kanıtlar:

#5 - 26.01.2020 19:15
Bulunduğum ortamlarla olsun ve yaptığım rollerle olsun ve bunu bilmemene vurarak bu cevabı yazıyorum. Emin ol ki ciddiyetim senden daha yüksek konumlardadır. IC olarak kameraların yerini gösterdiğim fotoğrafları neden atmıyorsun? Haa, anladım dediğin kısmı niye atmıyorsun? Olay bu kadar açık ve nettir. Kimse kimseyi kurtarmıyor ben kendimi yakalanmamak için kurtarıyorum bunun da neyini anlamıyorsun çözmüş değilim. AK47'li ateş ettiğim kamera kayıtlarını tabii sileceğim salak mıyım ben kendimi yakalatayım?

#6 - 26.01.2020 19:16
Ve görmeme olayına gelirsek. Ben sana elli kere ne dedim? Kameraları gösterdikten sonra ve göstmereden önce dedim ki çatıdan ateş ettim. Adam beni nasıl görecek çatıdan sıkarken? Herkes başkaları gibi MG yapıp ismini okuyup "aha adam çatıda orada" diyemiyor değil mi?

#7 - 26.01.2020 19:21
Bulunduğum ortamlarla olsun ve yaptığım rollerle olsun ve bunu bilmemene vurarak bu cevabı yazıyorum. Emin ol ki ciddiyetim senden daha yüksek konumlardadır. IC olarak kameraların yerini gösterdiğim fotoğrafları neden atmıyorsun? Haa, anladım dediğin kısmı niye atmıyorsun? Olay bu kadar açık ve nettir. Kimse kimseyi kurtarmıyor ben kendimi yakalanmamak için kurtarıyorum bunun da neyini anlamıyorsun çözmüş değilim. AK47'li ateş ettiğim kamera kayıtlarını tabii sileceğim salak mıyım ben kendimi yakalatayım?
nezaket sınırını aşmazsan iyi olur, kanıtlarda her şey yazıyor şikayet nedeni dahil, eğer ciddiyetin yüksek olsaydı bu şikayeti düzgün bir dille cevaplayıp savunmanı yazabilirdin. SS'lerden birisinde senin o olayda görülmediğin yazıyor, söyleceğim bu kadar. Savunman bu kadarsa bekleyelim

görülmeme olayı hakkında, o role katılım sağladın mı bilmiyorum birisi şahitlik edip kanıt sunabilirse herhangi bir sorun yoktur demektir

#8 - 26.01.2020 19:23
Nezaket sınırları hakkında açıklamayı sen mi yapıyorsun bana? ne sanıyorsun sen alttan alltan insanlara laf falan sokup insanların oturup susacağını falan mı? Adama attığın pmlerde bile hala ukala ukala mesajlar atmışsın adama. Neyse ben daha ilerletmeyeceğim yetkililer zaten kamera kaydını da neden sildiğimi anlar adamın da beni "neden görmediğini" anlar yazdıklarımdan sonra. Yetkili uğrayana kadar daha mesaj yazmayacağım.

#9 - 26.01.2020 19:32
nezaket sınırını aşmazsan iyi olur, kanıtlarda her şey yazıyor şikayet nedeni dahil, eğer ciddiyetin yüksek olsaydı bu şikayeti düzgün bir dille cevaplayıp savunmanı yazabilirdin. SS'lerden birisinde senin o olayda görülmediğin yazıyor, söyleceğim bu kadar. Savunman bu kadarsa bekleyelim

görülmeme olayı hakkında, o role katılım sağladın mı bilmiyorum birisi şahitlik edip kanıt sunabilirse herhangi bir sorun yoktur demektir

O çok istediğin orada olduğumun kanıtını çektiğim videolardan birisinde buldum beş dakika içinde atıyorum, konu da kapanır.