Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21591 defa)

#280 - 14.09.2021 18:31
piyasada rakibi yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#281 - 18.09.2021 16:36
 :manifdog
« Son Düzenleme: 16.12.2021 21:10 Gaki »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#282 - 24.09.2021 12:11
Ne kadar çok ban yesem de kaliteli sunucu, piyasada rakibi yok. Hoşuma gitmeyen tek tarafı illegal düzende yönetimin etkisine fazla maruz kalıyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#283 - 24.09.2021 14:19
Valachi'ye karşılık bir tane ONAYLI çete olabilir.
Valachi şehirdeki mobsterleri kontrol etsin, onlara destek çıksın, ya da ceza kessin.
Çete'de şehirdeki kartel, motorcu ve sokak çetelerini kontrol etsin, destek çıksın, ya da ceza kessin.

Çete ve Valachi şehri yöneten birlik olma rekabetine girer. İşte bu rekabet de, biz oyuncuların açtığı birlikler üzerinden ilerler. Birlik ismi vererek örnek vereceğim. Mesela, Castucci ve İrlandalıların şehirde yaptığı önemli işler, kazandığı paralar Valachi'yi güçlendirsin. Buffalo ve Idlewood'un yaptığı önemli işler, kazandığı paralar Çeteyi güçlendirsin.

Ki Kasparov ve Idlewood'un onaylı birlik sürecine girmesi de bu senaryoda çok fazlasıyla iş yapar. İki oluşumunda onaylı birlik olduğunu düşünelim.
Idlewood üzerinden anlatıyorum. Idlewood onaylı birlik oldu. Çeteler kendi masasını kurduğunda Idlewood'un bir oyu 4 oy sayılsın. Hood onaylı birliklerin 2, hood onayı olmayan birliklerin de 1 sayılsın. Idlewood'a karşı gelebilmek için ya da Idlewood'a saldırabilmek için masada en az 4 oya ihtiyaç olsun. Bu da nasıl olur. İki tane hood onaylı birlik birleşir. Bir hood onaylı, iki hood onaysız birlik birleşir. Dört tane hood onaysız birlik birleşir. Ya da bütün birlikler birleşir.
Tabii Idlewood yanına eğer bir tane birliği alırsa eğer o birliğin oyu da Idlewood hanesine yazılacak. Örneğin Idlewood, yanına bir tane onaysız oluşumu aldı. Toplamda 5 oy var. Karşı tarafın onlara saldırması için, kararlarına karşı gelmesi için masada 5 oyu toplaması gerekecek. Özetle, saldırmak için, yaptırım uygulamak için oy sayılarının eşit olması ya da rakipten fazla olması gerekiyor. Küçük bir istisna onaylı birlik, onaysız birliğe saldıramaz. Sadece para cezası kesebilir ya da işine bir süre el koyabilir. Onaysız birliğin, onaylı birliğe fear-rp yapması zorunludur.

Valachi'nin masasındaki birliklere saldırmak için de, saldıracağı oluşum ile aynı oy sayısına eşit olacak ya da fazla olacak.  Kasparov'a saldıracak, oluşumun/oluşumların minimum 4 oyu toplaması gerekir. Kasparov'un yanında olan, destekleyen oluşumların oyu sayılmaz. Çünkü hedef Kasparov olduğu için direkt olarak onunla aynı oya ulaşması gerekir. Ama Kasparov yanındaki diğer oluşumlarla o birliğe karşı savunma yapabilir. Saldırmak için de oy sayısı eşit ya da fazla olacak.

Valachi'nin masasındaki birlik ile Çete'nin masasındaki birlik beraber iş yapabilir mi? Elbette yapabilir. Fakat şunu bilmeleri gerekir. Yaptıkları iş Valachi ya da Çete'nin aleyhine sonuçlanırsa, yaptırıma maruz kalabilirler. ((Masadaki oy sayısı bir süreliğine düşer, para cezası, birlik kapatma, CK))

Birliklerin daha realistik rol yapmaları açısından böyle bir senaryo aklıma geldi. Çünkü mobster birliği ile çete birliğinin sırt sırta vermelerini şahsi olarak doğru bulmuyorum. Ki yıllardır ita-ame rehberinde geçen bir kural vardır: "Zencilerle mümkün olduğunca iş yapmayız, içli dışlı olmayız." Bu kural Avrupa kökenli mafyaların hepsinde vardır. Şimdi bazılarınız bana 2010 RP'si yapmıyoruz gibi şeyler söyleyecekler. Bana bunu söyleyecekler çete ve mobster arasındaki farkı anlat dediğim zaman. "Çeteler sokakta/kasabalarda olur. Idlewood'da zenciler, El Corona'da hispanikler, kasabalarda motorcular olur." diyerek cevap verecek kişiler.

Vercetti ve Diaz senaryosuna benzeyebilir. Fakat Vercetti ve Diaz karakterlerini sağlıklı bulmuyorum. Bence guest olarak kalmaları daha iyi olur.

Basit bir şekilde anlatmaya çalıştım, şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kafanıza takılan bir şeyler olursa mesaj atabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 24.09.2021 14:25 karizmatik devrimci »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#284 - 08.10.2021 03:31
güzel günler geçirdim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#285 - 25.10.2021 23:22
sana bişey diyim mi usta... buram buram kalite kokuyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

BiA

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında OyundaydıSelf Control Güncellemesinde Oyundaydı
#286 - 28.10.2021 14:18
Boş zamanımda eğlence, zevk alabildiğim bir yer. Kalite, kalite.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#287 - 12.12.2021 21:05
acilen bi norteno çetesi açılmalı yoksa ben açıcam
Hmmm
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
Manifesto,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#288 - 16.12.2021 20:09
Keşke vaktim olsa daha çok takılabilsem geç farkettigim bir sunucu iş güçten vakit ayırdıkça severek oynadıgım oyun
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok