Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21366 defa)

#410 - 07.07.2024 23:39
Bir zamanların samp efsanesi, simdi icin ticari kaygılarla ayakta tutulan platform

Vice icin her sey olmasi gerektigi gibi gitti. Kuruldu, büyüdü, prime donemini yasadi, meyvelerini yedi ve simdi durgun zamanlarını yasiyor. Belki bazi ilahi kisiliklerden cok daha affedici bir platform oldugu da soylenebilir. (beko, stance...)

Onca yıldan sonra 2019da acildiktan birkac gun sonra sunucuya ayak basmis biri olarak insana gercekten bir seyler katan bir platform oldugunu soyleyebilirim. Yalniz yazim kurallari degil, insan iliskilerinde de ne kadar garip, ilginc kisiliklerin var oldugunu en azindan anonim ve zararli olmayan bir yerde ogrenmis oluyorsunuz.

Ve takdir edilesi bir sey: insanlik disi her turlu dramadan kendisine camur atilmadigi surece uzak durup kendi isiyle ilgilenen sayili degil tek sunucu olmayi da ayriyeten basarmisti vice.

simdi zeppelin donemine geri donmek mumkun olsaydi...

kod yazma, sunucu açma işlerinden hiç anlamam. ilgi alanım da değil. ancak yeterli donanıma ve ekibe sahip olsaydım ve sunucu açmaya karar verseydim. şahsen para kazanmak önceliğim olurdu. çünkü hem sunucunun kalıcılığı için hem de benim boşa kürek çekmemem için para kazanmam lazım.

yoksa ben salak mıyım gecemi gündüzümü, aylarımı, yıllarımı bir avuç ergenin eğlencesi için heba edeyim. o ergenler bana para kazandırmadığı sürece ne onların küfrünü yerim, ne de nazını çekerim.

şimdi diyecekseniz "ulan devrimci nickinden utan amk, paragöz olmuşsun." ama agalar ne yapayım? büyüdükçe liberalleştik ve kapitalleştik.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#411 - 08.07.2024 04:05
Bir zamanların samp efsanesi, simdi icin ticari kaygılarla ayakta tutulan platform

Vice icin her sey olmasi gerektigi gibi gitti. Kuruldu, büyüdü, prime donemini yasadi, meyvelerini yedi ve simdi durgun zamanlarını yasiyor. Belki bazi ilahi kisiliklerden cok daha affedici bir platform oldugu da soylenebilir. (beko, stance...)

Onca yıldan sonra 2019da acildiktan birkac gun sonra sunucuya ayak basmis biri olarak insana gercekten bir seyler katan bir platform oldugunu soyleyebilirim. Yalniz yazim kurallari degil, insan iliskilerinde de ne kadar garip, ilginc kisiliklerin var oldugunu en azindan anonim ve zararli olmayan bir yerde ogrenmis oluyorsunuz.

Ve takdir edilesi bir sey: insanlik disi her turlu dramadan kendisine camur atilmadigi surece uzak durup kendi isiyle ilgilenen sayili degil tek sunucu olmayi da ayriyeten basarmisti vice.

simdi zeppelin donemine geri donmek mumkun olsaydi...

kod yazma, sunucu açma işlerinden hiç anlamam. ilgi alanım da değil. ancak yeterli donanıma ve ekibe sahip olsaydım ve sunucu açmaya karar verseydim. şahsen para kazanmak önceliğim olurdu. çünkü hem sunucunun kalıcılığı için hem de benim boşa kürek çekmemem için para kazanmam lazım.

yoksa ben salak mıyım gecemi gündüzümü, aylarımı, yıllarımı bir avuç ergenin eğlencesi için heba edeyim. o ergenler bana para kazandırmadığı sürece ne onların küfrünü yerim, ne de nazını çekerim.

şimdi diyecekseniz "ulan devrimci nickinden utan amk, paragöz olmuşsun." ama agalar ne yapayım? büyüdükçe liberalleştik ve kapitalleştik.

Zift in kit sağolsun her 2 haftalık periyotlarla gelir Vice ile ilgili düşüncesini yazar oldu, bu sefer de başka madde gündeme gelmiş. Yakın zamanda oynasanız da oynamasanız da fark edebileceğiniz bir durum var esasen. Hatta takriben 2022'den beri. Gözlemlemişsinizdir ne rol ne oyun hayatımda koronadaki aktifliğimde değilim, diğer yöneticiler de aynı şekilde. Yine haftalık periyotlarla buradayım ve elimden geldiğince bir oyuna vakit ayıracaksam %80 vice/samp oluyor fakat artık hayatımıza da bir noktada bakmamız gerektiği için o aktifliğimiz düştü eskiye nazaran, Vice Online ve webde yaptığımız diğer harici işler de cabası.

Haliyle, aslında 2-3 yıldır Vice'ı yöneten şey kitlenin kendisi. Bildiğiniz gibi Vice gökten inme adminlerin olduğu, kurucunun kankalarının torpil geçildiği, tepeye getirildiği bir platform değil. 3 sene önce gördüğünüz lead adminler de alttan başladı, bugün gördüğünüz sunucuyu çekip çeviren tüm Yetkili/Yetkili+/Genel Yetkili kadrosu da "kitle" içerisinden gelip "burada zaman geçirmeyi oyuncuyken sevdiği için" "yönetimin de bir parçası oldu." Az çok geniş pencereden bakabilen ve iki artı iki dört'ün hayat karşılığını hesaplayabilenler bunu fark eder :)

Bu  insanlar Vice'ı neden sevdi? Vice'da ekip ruhu nasıl oluştu? Bunu çözerseniz sürekli diğer platformlardan ne farkı var yauvvvv diye kafayı kırdığınız noktayı da çözersiniz. SAMP'ta daha önce büyük buluşmalar yapan oldu mu? 10 yıllık sunucular kendilerini sır gibi saklarken (gayet haklılar) vice istanbul'da izmir'de oyuncusuyla ekibiyle 100 kişiyle görüşmeler yaptı, yayınlar açtı, ekibe giren herkesle arkadaş/dost/kardeş oldu, hatır gönül bir ton mevzu girdi oraya. Yapılan yardım, iyilik vb. anlatılmaz, kimseye de anlatmadım ama platformda gelmiş geçmiş benimle real görüşen/tanıyan 50-60 farklı insandan duyarsınız insanların üzerinde az çok bir emeğimin/hatrımın olduğunu. Bununla beraber  Vice'da "sunucu" değil "topluluk" oluştu. Bakın bu ay içerisinde real görüştüğüm 9-10 oyuncu oldu ve tamamı oyuncu çocuklar, ekiple hiçbir bağları yok/geçmişte de olmadı.

Sunucuyu çekip çeviren kişilerden örnek vermiştim. Hangisinin ticari kaygısı var? Tamam arada bir birbirimize hediyeler alırız, gelinir-gidilir, misafir olunur, ama emin olun para almak değil çoğu Vice'dan tanıdığı insanlara/arkadaşlarına bol bol jest yapıp maddiyatı düşünmeden harcayan kişiler.

Haliyle, buradan para kazanan, tüm bu platformun devamlılığını sağlayan ve 5 yıl önce bu "marka"yı kurarak (bu bile para) bir ticarete atılan kişi olarak benim. SAMP'ta örnek verdiğiniz olaylar yaşanırken geçtiğimiz ay İzmir'deki girdiğim samp mahkemesinden story atmıştım. Oraları hesaplamak huyunuz değildir, 2 sene öncesinin parasıyla 15.000 - 20.000 tl masrafım oldu o işlere. Şu an ne masraflar yapıldığını ben söylemeyim:)

So, bir düşünün. İnsanlar bu platformu ayakta tutmasa, bunca insana bahsettiğim işleri yapıp/dostluk ortamı kurup/geçen sene alayınızn anasının babasının datalarının gezdiği ortamda insanlara dava açıp, başına iş gelen çocukları/oyuncuları kollayıp koruyabilir miydik?

Bakın bilale anlatır gibi anlattım yine anlatıyorum, Vice'ı ayakta tutan şey kitlesinin kendisi. 15 sene boyunca açılan bütün 90 player görünce kendini ilah zanneden samp platformları lsrp'den özenip "community"iz şöyleyiz böyleyiz diye anlattı durdu. Hepsi kendi kankalarına birlik yöneticiliği verip sabah akşam silah basan adamlardı. Community nedir? lsrp gelsin öğrensin, lol.

Vice'ı 4 yıldır(Haliyle ilk kurduğum kadro 10 yıldır samptan edindiğim kişilerdi) kendi kitlesi yönetiyor. karizmatik devrimci, zift in kift bu yolu seçmek yerine (3-5 yıldır platformda olan asi rolcüler) şu an bir gy'nin seçtiği yolu izleseydınız muhtemelen biriniz mavi biriniz yetkili günde 5-10 saat keyifle zaman geçiren ve geçirirken de platformu ayakta tutan kişilerden biriydiniz, yapamayacak adamlar da değilsiniz. Tüm olay bu yani. Gelmekte olan para gelmeseydi de kusura bakmayın ama bahsettiğim marka parası, hosting ücretleri, domainler, discord yönetmeleri, reklamlar(düzenli olarak yapılması gerekiyor) forumuna ayrı, saldırısına ayrı, geliştirmesine ayrı yazılımcı ücreti bla bla. Cebimden her ay 20-30 bin lira parayı nasıl çıkarırdım? Çok şükür aç açıkta değiliz ama o kadar da değil :)  Benim de bu yaşımda 7/24 ilgilenmem için buradan ciddi bir gelirimin olması gerekir, yoksa başı boş kalıp forumlarda ağladığınız diğer platformlara döner. Vendetta'da Cynydlan dahil tüm adminler sunucuyla niye ilgilenemedi? Adamların hayatlarına bakmaları gerekti.

Haliyle, burayı seven adam marketten alışveriş yapar, onlar için ortamın kontrolünü, otoritesini, kurallarını sağlayacak, yönetecek, yaşatacak adil bir yönetim ekibi "gönüllü" şekilde gün içerisinde saatlerini verir (Tüm Yetkili kadrosu 18-20 yaş üstü, yaş ortalaması 25 civarı, işi gücü okulu, statüsü olan ve hiçbir maddiyat almadan bütün gün bu platformla ilgilenen kişiler) ortam kendini devam ettirir. Gayet basit matematik.

Haliyle platforma "Ticari kaygı" demek fazla basit ve dışarıdan yetersiz gözlem olur. Platform samp'ın 2008'den beri yaşattığı bir kültürün son uzantısı, arkadaşlık/hobi ortamının kalesi aslına bakarsanız. SAMP öldü, eski tadı yok, eskisi gibi geçinemiyoruz diyen eski rolcüler de (sizler dahil) ve vice'ı çok sevmesine rağmen bırakan eski oyuncularımız da/ekip üyelerimiz de tekrar aynı tadı yaşasın ve yeni primelar yaşasın diye biz de yeni bir yere yelken açmakla (gta5) uğraşıyoruz ve tüm yatırımımız/emeğimiz birkaç yıldır bildiğiniz gibi oranın üzerine. Bir nevi var olan bu kültürü devam ettirmek de asli görevimiz aslında. 2022'de başlanan Vice5 projesine her ay çöpe atılan(geçmiş yıllarda açamadığımız için) 4-5 bin ortalama masraf da örneğin hesaba katılmaz. Yaptığımız iş bu, bir nevi yatırım. Kullandığımız script/forum bile aylık 50-60 dolar civarı para alıyor sadece web tarafı için ve 2yıldır açılmayan bir platform. Hostingini yazılımını vs. katmıyorum bile. Yani maddiyata gireceksek olay tamamen ekosistem. Bunun yanında geçen yine instagram storyimde dogum günü konusunda atmıştım. Mesela benim şimdiye kadar bakmadığım/çok düşünmediğim bir bakış açısıydı, bugüne kadar 40.000 insanın geçtiği bu vice ortamında, 12-13 yaşında başlayan çocukların bugün 17-18'ine basmış olması ve gözlerinde yarattığım "tolga abi" figürüyle "abi çocuklugum sayende güzel geçti" mesajlarının bir gün çok ciddi şekilde karşıma çıkacağını da düşünmezdim : )  Bu da ayrı bir sorumluluk ister istemez. Burada x bir kişi her ay harçlıgından cebinden maaşından 800 lira 1000 lira 200 lira arttırıp partner - vip - skin alıyorsa haliyle bir sorumluluğun ve karşıya vermek istediğin bilinç gelişiyor.
Mükemmel
17
100
8
agree
7
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
sledgehammer, Drewgunn, ByRevenge, Merh0, VagRainn, gökdeniz, Swuo, Apollon,
Mirmanu, Gerath, HANZEL, ENGHalilBey, Sylas, Bluff, Ağaçkakan, lastgunmobster,
Acero,
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci, Apollon, Gerath, ENGHalilBey, Sylas, lastgunmobster, behzatc4530, Acero,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
agree tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci, Apollon, Gerath, ENGHalilBey, Bluff, lastgunmobster, Acero,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#412 - 11.07.2024 01:01
nasıl yani @Anomaly ve @behzatc4530 aylık kemiksiz 25k maaşla çalışmıyor mu

funny
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
behzatc4530,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#413 - 11.07.2024 08:50
nasıl yani @Anomaly ve @behzatc4530 aylık kemiksiz 25k maaşla çalışmıyor mu

kelle hariç 25
Like
2
pwnt
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Manifesto, Anomaly,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
pwnt tepkisini veren kullanıcı(lar):
Anomaly, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#414 - 16.07.2024 03:09
 ???
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#415 - 16.07.2024 13:12
2 yıldır oynuyorum, kalitesini bir kez bile bozduğunu çizgisini bir an olsun aştığını görmedim yönetim ekibi gerçekten ağır eforlar sarf ediyor tebrik ediyorum ve başarıların devamını diliyorum.

Yanlış anlaşılmaların kurbanı olsak ta, yiğidi öldür hakkını yeme.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Manifesto,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#416 - 17.07.2024 22:15
Yer yer eleştirip saçma bulduğum şeyler olsa da hakkını vermek lazım. Rol yapılabilen bir yer. Onlarca sunucu gelip geçti, tecrübe ettiğim kadarıyla bütün rp sunucularından eskiler de dahil daha kapsamlı bir rol ortamı sunuyor. Gerçekçiliği tartışılır, ama rol zenginliği tartışılmaz. En beğendiğim yanı da şüphesiz o zaten. Rol zenginliğinin olması.

Samp kitlesine yorum yapmayacağım. İyiler de kötüler de var. Özellikle içinde nadide oyuncular oluyor bazen çok tatlı. Emeklerine saygı duyuyorum gerçekten. Bazen kitlenin kendisinden doğan bir doldurulmuşluk da oluyor, bunu yönetim ve oyuncularda da veryansın eden bir tabloda görmek mümkün. Çok keyif aldığım dönemler de oldu Vice'da, gerek oyun dışı yoğunluklarımın artışı, gerek eski arkadaşlarımın oynamayışı rol motivasyonumu Vice için azalttı diyebilirim. Yine de fırsat bulsam girip takılırım diyebileceğim bir yer.

Şu oyunu hakkıyla hiçbir şekilde psikolojik sorun yaşamadan oynayabilen insanı takdir ederim gerçekten.  ::)
funny
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
devils stick syndikat, Valhalla, Randy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#417 - 18.07.2024 19:23
Yer yer eleştirip saçma bulduğum şeyler olsa da hakkını vermek lazım. Rol yapılabilen bir yer. Onlarca sunucu gelip geçti, tecrübe ettiğim kadarıyla bütün rp sunucularından eskiler de dahil daha kapsamlı bir rol ortamı sunuyor. Gerçekçiliği tartışılır, ama rol zenginliği tartışılmaz. En beğendiğim yanı da şüphesiz o zaten. Rol zenginliğinin olması.

Samp kitlesine yorum yapmayacağım. İyiler de kötüler de var. Özellikle içinde nadide oyuncular oluyor bazen çok tatlı. Emeklerine saygı duyuyorum gerçekten. Bazen kitlenin kendisinden doğan bir doldurulmuşluk da oluyor, bunu yönetim ve oyuncularda da veryansın eden bir tabloda görmek mümkün. Çok keyif aldığım dönemler de oldu Vice'da, gerek oyun dışı yoğunluklarımın artışı, gerek eski arkadaşlarımın oynamayışı rol motivasyonumu Vice için azalttı diyebilirim. Yine de fırsat bulsam girip takılırım diyebileceğim bir yer.

Şu oyunu hakkıyla hiçbir şekilde psikolojik sorun yaşamadan oynayabilen insanı takdir ederim gerçekten.  ::)

Psikolojik sorunlarımı bu oyun çözüyor desem? Arada kendimi şımartayım diyorum ve vice'a giriyorum.
Haha
2
funny
2
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Elif, Acero,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
devils stick syndikat, Acero,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#418 - 27.07.2024 13:24
Merhaba ben Çelik, Vice'ın V2 döneminde 19-2020 senesinde sunucuyu oynamaya başlamıştım. Forum hesabımın yeni olduğuna bakmayın yaptığım bazı ergenliklerden ve hakaretlerden dolayı forum hesabım banlanmıştı aslında forum hesabımın banlanması daha iyi oldu hatalarımdan ders çıkartabiliyorum. Çok sosyal birisi değilim ama Vice Roleplay sayesinde sosyal medya'da kendilerine kardeş diyebileceğim çok iyi arkadaşlıklar edindim, buna Vice Roleplay oyunu vesile oldu. Forum hesabımın banlandığı süreçte farklı sunuculara göz atmak istedim ancak buna pişman oldum ve Vice Roleplay'in bir kez daha, daha iyi bir topluluk olduğunun farkına vardım. Yeni bir sunucu açtığınızı düşünün ama oyuncu çekebilmek için kişiye hood onayı, sistem onayı, araç ve silah verecek kadar alçaklara düşmüşsünüz... Maalesef günümüzde olan çoğu sunucular bunu yapıyor, Manifesto'nun verdiği örnekler boş değil dostlar. Oyuncu çekebilmek için nefret kustuğunuz sunucuya girerek sağda solda olan çocuklara sunucunuza reklam yaptırıyorsunuz ne güzel dünya ::) Gerçekten verecek mi diyerek test ettim ve gerçekten verdi... Utanmasa oyuncu çekebilmek için adminlik verecek. Vice Roleplay gibi bir sunucunun olmasına şükrediyorum ve sunucu kapatılasıya kadar oynamaya devam edeceğim. Samp kitlesini doğru yönlendirdiğin için tekrar teşekkürler Tolga abi.
Şahısın hakaretleri bulunduğu için Spoiler olarak göstermek istiyorum;
Spoiler: GösterGizle

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#419 - 27.07.2024 16:48
Merhaba ben Çelik, Vice'ın V2 döneminde 19-2020 senesinde sunucuyu oynamaya başlamıştım. Forum hesabımın yeni olduğuna bakmayın yaptığım bazı ergenliklerden ve hakaretlerden dolayı forum hesabım banlanmıştı aslında forum hesabımın banlanması daha iyi oldu hatalarımdan ders çıkartabiliyorum. Çok sosyal birisi değilim ama Vice Roleplay sayesinde sosyal medya'da kendilerine kardeş diyebileceğim çok iyi arkadaşlıklar edindim, buna Vice Roleplay oyunu vesile oldu. Forum hesabımın banlandığı süreçte farklı sunuculara göz atmak istedim ancak buna pişman oldum ve Vice Roleplay'in bir kez daha, daha iyi bir topluluk olduğunun farkına vardım. Yeni bir sunucu açtığınızı düşünün ama oyuncu çekebilmek için kişiye hood onayı, sistem onayı, araç ve silah verecek kadar alçaklara düşmüşsünüz... Maalesef günümüzde olan çoğu sunucular bunu yapıyor, Manifesto'nun verdiği örnekler boş değil dostlar. Oyuncu çekebilmek için nefret kustuğunuz sunucuya girerek sağda solda olan çocuklara sunucunuza reklam yaptırıyorsunuz ne güzel dünya ::) Gerçekten verecek mi diyerek test ettim ve gerçekten verdi... Utanmasa oyuncu çekebilmek için adminlik verecek. Vice Roleplay gibi bir sunucunun olmasına şükrediyorum ve sunucu kapatılasıya kadar oynamaya devam edeceğim. Samp kitlesini doğru yönlendirdiğin için tekrar teşekkürler Tolga abi.
Şahısın hakaretleri bulunduğu için Spoiler olarak göstermek istiyorum;

lmao. Platformun her yeri bunlardan kaynıyor. Rodeo, Richman, Idlewood cart curt 5000 tane sunucu açılmıştır bugüne kadar. Vice'ın zaten yaptığıyla, samp'ı getirdiği yerle artık kendini anlatmasına ya da kanıtlamasına gerek yok. Rodeo'nun reklamını biz de yapalım sorun yok, 3-4 yıl önce duyuru atıyordum gelip Vice'a reklam yapmaya çalışanların serverını gidin burada oynayın diye.  Yani adamlarla aramızda zaten ekstra bir vizyon ve IQ farkı da muazzam derecede var. Eskiden kendini beğenmişlik olmasın diye çok dile getirmezdim ama gerçekten öyle artık, fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir diye güzel bir söz var. Millet 1 yaptığını 10 gibi anlatırken haliyle biz de artık 100'e yakın yaptığımız şeye 100 diyelim en azından. Kötü ortamları görün, reklamları karşınıza çıksın, ortama girince discord olsun chatleri olsun yönetim anlayışı olsun ne kadar boktan olduğunu süzün ki Vice'a gelip oynarken tekrar bizim değerimizi anlayın, benim de derdim o : )  Birkaç yıl önce nispeten çok daha kaliteli ve üst düzey yönetilen sunucular vardı (Vendetta, Goat, 19) ama son 1-2 yıldakilerin tamamı çöp gerçekten. Hamachi server gibi takılırlar en fazla, kaliteli ürün çıkarmadan yapabilecekleri tek şey bu tarz arkadan dönen laflar.

Halen daha mevzunun mod, sistem, (alıntı olmayan mod???) market vb. olmadığın da anlayamadılar. Böyleleri var olduğu için zaten bizim değerimiz platformda anlaşılıyor.

Vice aslında o kadar da muazzam ya da über bir seviyede değil, rakiplerimiz(olduğunu iddia edenler) çok low-profile. Haliyle çok kasmadan bile en ölü halimizle yine en iyisi olabiliyoruz. Olay o : )

Ayrıca haklılar, evet. 2014-15'den beri "fikir/hayal" olarak tasarladığımız SAMP sunucumuz 2019'da nihai olarak açıldı ve bugün 5. yılına ulaştı. Birkaç yıldır tasarlanan ve hayal edilen GTA 5 projemiz de nihayet açılacak öyle ya da böyle ve orası da baştan aşağı Vice Öncesi / Vice Sonrası dönem olarak değişecek, korkunun ecele faydası yok.
Mükemmel
1
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
Acero,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok