Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21358 defa)

#390 - 21.11.2023 20:05
Son zamanlarda gidişatını değiştirdiği için uzaklaştığım sunuculardan. Zamanında çok güzel rollerim geçti, sadece yaşandı ve bitti saygısızca.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#391 - 22.11.2023 03:39
Bazen geliyor bazen gidiyorum. Sunucuya girip Admiralim ile turluyorum. Elimi taşın altına sokasım var fakat o taş çok ağırmış gibi geliyor. Tüm mekanların sahibi var, sahibi olmayan mekanlarınsa pahası çok ya da vergi kilidinde. 2 yıldır bu şekilde uğrayıp hevesim kursağımda kalarak çıkıyor. Belki bir gün...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#392 - 28.12.2023 23:47
Bayağıdır sunucuya girmiyordum. Tekrar dönmeyi düşünüyorum. Admin dostlarım, foruma pek vakit ayrılmıyor sanırım. Bugün karakter başvurusu yaptım. Ve bir tanede ticket attım. 5+ saat geçti.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#393 - 05.01.2024 13:27
Bu yazım Vice Roleplay hakkındaki düşüncelerimden daha çok Vice Roleplay illegal yönetim hakkındaki düşüncelerim olacak.

İllegal birliklerin yapabildiği maksimum roller mekan satın alıp orayı işletmek veya hoodda toplanıp diyalog rolleri çevirmek. Bunun acilen değişmesi gerekiyor. Birlik içerisi quest roller de bir yere kadar zevk verip sonrasında sıkmaya başlıyor.

Uzun yıllar SAMP platformunda çeşitli sunucularda bu oyunu oynadım, fazlasıyla tecrübe edindiğimi söyleyebilirim. PD rolünden tutun, gangster rolüne kadar, yapmadığım rol neredeyse kalmadı. Bu kısımları kısa tutup hızlıca bu düzeni nasıl değiştirebiliriz, bunun hakkında konuşacağım. Forum kısmında AR-GE konusunu bulamadığım için, buraya yazmanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum.

Sunucuda olan illegal mantığa göre halihazırda Valachi, Garza ve Shadow birlikleri şehrin ortakları, oyuncuların kurduğu birlikler ise bu şehir ortaklarının kolları yani crewleri, bu gayet güzel bir sistem ama henüz oturtulabilmiş değil. Kim kime çalışıyor, kim kimden emir alıyor belli değil. Olması gereken bu üç şehir ortağı birliğin, kendi altlarına oyuncuların kurduğu birlikleri çekmek için yarışa girmeleri. Şu an için bir oyuncu birliği üç şehir ortağıyla da çalışabiliyor, mantıksız. Güç, para, şöhret ve daha fazlası için her illegal oluşum ön planda olmak isteyecektir, bu şehir ortakları için de geçerli. Yani, şehir ortakları kendi alt kollarına oyuncu birliklerini çekmek için birbirileriyle yarışa girebilir, bu oluşan kaos hem sunucudaki PD oluşumuna rol çıkartacak, oyuncuların illegal birliklerine de rol çıkartacaktır. Çıkacak rollerden birisi şöyle olabilir, Valachi oluşumu, Garza oluşumuna bağlı bir crewi kendi safına çekmeye çalışırken, bu Garza oluşumunun kulağına gittiği zaman, Garza bütün crew birliklerini toplayıp, Valachi birliğine gözdağı verebilir, mekan kurşunlama gibi, oldukça basit ama eğlenceli rol, bu kapsamda daha ne roller çıkacağını siz hesap edin.

Bana aşırı mantıksız gelen bir konu daha var. Sunucuda belli bir zaman geçirmiş, gerek yaptığı roller gerek kazandığı savaşlarla adını duyurmayı başarmış bir birliğe, henüz daha yeni şehre gelmiş ve yeni kurulmuş bir birlik sadece DM konusunda bileği sağlam olduğu için rahat rahat kafa tutabiliyor. Gerçekten garip. Burada hepimiz birbirimizle rol yapıyoruz, başka birisi yok. Verilen emeklere saygı duymalı, rollerimizi buna göre şekillendirmemiz gerekiyor. Kendini henüz kanıtlamamış bir birlik, kendini kanıtlamış bir birliğe kafa tuttuğunda, sorgusuz sualsiz CK izinleri kendini kanıtlamış birliğe verilmeli ki herkes ibret alabilsin.

Son zamanlarda bulunduğum illegal oluşumda girdiğim bir kaç savaş rolü oldu, bu sunucuda savaş rollerinin mantığını hala çözebilmiş değilim zaten, kim neye göre savaş kazanıyor veya kaybediyor? Foruma daha fazla düşürdüğü adamın ss'ini atan mı? Son yaşadığımız savaşta karşılaştığım bir durum vardı, 1 ve 2 numaralı illegal oluşum diyelim bunlara. İki oluşum da hood onaylı, kendisini kanıtlamış oluşumlar. Bu iki oluşum gerçekleşen rollerin sonucunda savaşa girebilir, gayet normal bir durum, ama savaş nasıl sona erecek? Masada kim haklı, kim haksız bunu konuşarak mı? Gerçekçilik dışı. Tabii ki de PK veya CK war ile sona erecek, başka türlü bunun önüne geçilemez çünkü. 1 numaralı oluşum, 2 numaralı oluşuma PK+CK War teklif etti diyelim, 2 numaralı oluşum ise bunu kabul etmiyor, PK+CK War olayını kabul etmeyen 2 numaralı oluşum otomatik olarak savaşı kaybetti ve boyun eğdi dememiz gerekmiyor mu? Mantıklı olan bu bana göre.

Herkese keyifli roller, bol eğlenceler. :)

Hocam o iş öyle ilerlemiyor. Daha önce 99 ve Breeze Roleplay'da oynamış birisi olarak söylüyorum: Sunucu kapasitesine göre yani oyuncuların kapasitesine göre sunucu şekillenir. Şimdi sunucudaki oyuncuların rol seviyesi belli. İstersen intihar etmeye çalış düzelmez.

Ha şimdi diceksiniz ki sunucu kötü mü? Hayır kesinlikle. Sunucu yönetimi ve LSPD'yi gerçekten iyi gördüm. Bu konuda çok başarılı olduklarını ve hiçbir şekilde haklarının yenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta sadece diğer oyunculara değil, bizede, sizede oyun oynama imkanı sağlıyorlar.
« Son Düzenleme: 05.01.2024 13:31 Duck »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#394 - 18.02.2024 09:58
iyi güzel ama illegal bitti gibi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#395 - 14.03.2024 02:22

yaz aylarına kadar illegal çok düşük seviyede olur diye düşünüyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#396 - 06.04.2024 22:41
forumuna ilk gireli neredeyse 5 yıl olacak, yüzlerce drama ve çeşitli olaylardan sonra hala ayakta.

ama bitmiş, açık kalmasını zevk üzerine buluyorum. Vde de sampta yaptığı gibi bir çıkış yapabilecek mi diye de merak etmiyor değilim fakat umarim bu sefer dramalardan uzak kalır

şans vermekten geri durmayıp omurgasızları yaratan şanlı platform

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#397 - 14.06.2024 19:37
bir gün son kez oyuna girdik, ama son olduğunun farkında değildik.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#398 - 21.06.2024 15:18
forumuna ilk gireli neredeyse 5 yıl olacak, yüzlerce drama ve çeşitli olaylardan sonra hala ayakta.

ama bitmiş, açık kalmasını zevk üzerine buluyorum. Vde de sampta yaptığı gibi bir çıkış yapabilecek mi diye de merak etmiyor değilim fakat umarim bu sefer dramalardan uzak kalır

şans vermekten geri durmayıp omurgasızları yaratan şanlı platform

Muhtemelen dramalardan 5 yılda en çok uzak kalmaya çalışan platform olmuştur ki o yüzden tüm okların hedefi oldu. Vice Roleplay'a kadar SAMP'ta sunucusunu "şirketleştiren" adam yoktu, üzerine sunucusuna saldıranlara dava açan dahi yoktu geçen ay 3 yıldır süren mahkemenin storysini attım instagram hesabımda. İki yıl öncesine kadar "duyurular" kanalından 7/24 birbirlerine söven founderların sunucularında koşturuyordunuz halen daha, gelip çok bilmişlik yapmadan bir durup düşünmek lazım bu adamlar neyi doğru yapıyor diye. Açık kalması kesinlikle zevk haklısın, sen bu foruma ilk kayıt olduğunda rol öğrendiğiniz zamanlarda da samp'ın 2015 abileri gelip "samp mı kaldı" diyordu mesela. Halen daha yıl 2024'ken bu "döngü" yü anlayamamış olmanız üzücü. SAMP kitlesinin daha zeki olmasını bekliyor insan :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#399 - 21.06.2024 15:25

Biz bu PD baskınlığının ve istenilen realistik illegal rol çerçevesinin 3 katı daha zor yerlerde Valachi'yi kurup, büyütüp, bugünlere getirdik. Ne yazık ki sokakta MTA savaşı yapan birlikler görmek istemiyoruz 6 aydır. Eğer bu doğrultuda kendinizi uyarlayamıyorsanız evet, illegal o pencereden bitiktir.

roleplay hayatımda güvende hissederek oynadığım tek platform. 10 yılın sonunda San Andreas defterini kapatıyorken bile hala sıkılmadan oynatabiliyor. salute  :sampanya:
:sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok