Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21560 defa)

#260 - 29.04.2021 22:15
Ticket ve rapor atarken sadece sizin attığınızı unutmamak lazım. @Noptech @FireX
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#261 - 11.05.2021 21:05
Yönetim ekibiyle, sistemleriyle, genel olarak her şeyiyle harika. Fakat oyuncu alımlarının zorlaştırılması tarafındayım. Gittikçe rol kalitesinin kötüleştiğini düşünüyorum, benim gibi düşünen birçok insan tanıyorum. Çekilen troll videolar sunucuya ne kadar kolay oyuncu girebildiğinin bir kanıtı zaten, siz de farkındasınızdır. Yine de etkinliklerle desteklenen roller, yönetim desteği falan her şey harika. Her ne kadar durumlar böyle olsa da  :vays: :nays:

Geçen marttan beri (diğer hesabım dahil) buradayım ya V2 permi alamaz mıyım  :'(
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Solitario,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#262 - 12.05.2021 02:28
sardı sarıyoo 8)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#263 - 13.05.2021 00:08
Sunucuya başladığım ilk aylarda Manifesto'nun Steam hesabına "GTA Online varmış sende sanırsam girelim mi beraber?" yazmıştım. Bana kendisi "Müsait değilim ama gireriz. Sen girene kadar ViceGaming diye bir oyuncu platformumuz var orada beraber oynuyoruz dilersen sen de gel." deyip Discord'un adresini vermişti. Sanalda gördüğüm en iyi sunucu sahiplerinden biri olmuştu o günden beri. Bir sorun yaşadığımda forumdan kendisine PM atmıştım, kendisi de sorunun nedenini bulmak için kendi tahminlerini yazmıştı. Normalde başka bir kişi olsaydı belki de terslerdi ya da hiç cevap vermezdi. Teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#264 - 13.05.2021 02:00
Buraya yazarsam hiç bir şey değişmeyecek ancak yine de düşüncemi belirteyim. Sunucuya bu kadar kişinin eğitimsiz bir şekilde alınması beni rahatsız ediyor. Karakter Başvurularının cevapları veriliyorsa başvurunun ne anlamı var? herhangi birisi oradan bakıp soruları biraz değiştirip kullanabiliyor. (ki böyle yapınca o başvuru her türlü kabul ediliyor, aynı olsa bile)  Ayrıca rol bilmeyen çoğunluğu geliştirmeye yönelik değil, onlara istedikleri ortamı vermeye yönelik hareket ettiğini düşünüyorum yönetimin. Birlik tanıtımlarına biraz göz attığınızda tanıtım oluşturma kuralları'nın ihlal edildiği bir çok tanıtım görüyorsunuz. Üstelik çoğu tanıtım gerçekçilikten öteye geçmiş ve onaylanmasını asla bekleyemeyeceğiniz türden tanıtımlar oluyor.  bazı birlikler, 9 kişiyle 2 BOSS karakteri olan bir birlik yönetiyorlar vesaire vesaire... Buraya şikayetlerimi dökmek için bunları yazmıyorum. Sunucunun biraz daha ciddi bir oturuşa geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira şuan sunucunun bel kemiği olan illegal tarafı yöneten ekip(buna FM diyoruz) sadece tanıtımları arşive atıp çıkartıyor veya tanıtımları onaylıyorsa büyük eksiklikler vardır. 9 kişiyle 2 BOSS olarak başlamak açıkcası hiç kimsenin aklına yatan bir şey değil. En azından o kişilere tavsiye/öneri verilebilir veya bu tanıtımla devam edemeyecekleri söylenebilirdi. Ancak bunun yapılmadığını düşünüyorum. İllegal alanda büyük eksikliklerin olduğu da bir gerçek. Bunların hepsinin ana nedeni eğitim almadan sunucuya salınan rol bilmeyen kitle. O kitlenin iyileştirilmesi için ayrı bir ekip toplanmalı ve kurdukları birliklere/yaptıkları organizasyonlara gidip yön göstermeliler. Şuanda kurulan rol destek gibi ayaklarına gelip insanların yardım istemesini beklememeliler. (ayrıca şunu da belirteyim, "tıpış tıpış gelip azımsanmayacak kadar kişi yardım istiyor." diyebilirsiniz ancak sunucu 600-700 çekiyor. Günlük 150 kişi giriyorsa geriye kalan 300 kişi onları bilmeden sunucuda rol yapıyor.) tabii bunlara yol göstermek gerekli. Herhangi birinden gördüğü rolü yaparak kendini geliştirmeli ancak 600 kişilik bir sunucudan bahsediyoruz. Her gün onlarca farklı olay yaşanıyor. Birkaç gün önce yaşadığım bir şeyi anlatmak istiyorum. C* adlı bir kişi kurduğumuz yatırım şirketine geldi ve 10.000$ ile kayıt oldu. Bir gün sonra(pazartesi) ödemelerin yapılacağı gün. Adam NC atıyor ve yeni kurduğu karakter ile gelip parasını istiyor. ICde adını soruyorum ve bu isimle kayıt olan birinin olmadığını söylüyorum, aldığım pm "Kanka ben C*, nc attım kusura bakma dün gece söylemiştim" Yani bu durumda ne yapılabilir bilmiyorum, yarım saat adama parayı veren onun karakteri olduğunu mu söyleyeyim, NC atıp parasını istemesine mi üzüleyim. Oysa tanıtımda geçen cümlede bu durumları zaten özetlemiştik. "Karakterinizin bir hafta ödemeye gelmemesi veya NC atması durumunda aboneliğiniz iptal edilir."

Kısaca bir insanın istedikleri kurallardan üstün olmamalı. Bir kişi "ben bu şekilde tanıtım, bu şekilde rol istiyorum." dediğinde "Hayır, bu şekilde kurallarımız var. O şekilde yapamazsınız." diyen bir yönetim bekliyor insan. Ona yardım etmek için söylediklerini kabul eden bir yönetim değil.

Herşeyi iyileştirmek için ne yapılırdı? karakter başvurularının cevaplarının verilmesi yasaklanır ve cevapları içeren konular başvuru atmamış üyelere görünmez hale getirilirdi. 50 veya 100 kişilik bir kontenjan belirlenir, sunucuya adapte edildikten sonra diğerleri sunucuya alınırdı. Böylelikle kontrolü elinde tutarak büyüme sağlanırdı. (kimseye "hata yaptınız!" demiyorum, burnumu da sokmuyorum ancak benim fikrimce böyle olmalıydı)

Ama bu kadar şey yazdıktan sonra azımsanmayacak kadar iyi yönünden birkaç şey yazmamak da doğru olmaz.

Sunucuda her türlü şey için bir imkan bulabiliyorsunuz. Hapishanedesiniz ve karakterinizin cinsel açlığı mı var? BianchiHUB. Bir gece kulübü sahibisiniz ve güvenliğe ihtiyacınız mı var? Özel Güvenlik Şirketleri(bir elin parmak sayısından fazla var) Bir sanatçı mısınız? şarkı çıkarıp para kazanmak mı istiyorsunuz? ViceTube... diye uzun uzun gider de gider.

Ama benim en çok Vice'a bağlanma sebebim senaryosu, her güncellemede ayrı bir farklılık katılıyor ve açıkcası insan kendi  kendine "neden oynamayayım ki?" diyor. Ben de bu kurbanlardan birisi olarak oynuyorum. İlk güncellemelerde tarla, sonradan hırsızlık sonradan ev geliştirme derken her alanda istediğiniz şekilde kendinizi buraya bağlıyorsunuz.

Bu kadar yazdım ancak şunu da belirteyim;
Sunucu gidişatından memnunum. Her istediğim rolü her açıdan gerçekleştirebiliyor ve ortam sağlayabiliyorum. Bu yazıyı düşüncelerimi paylaşmak için yazdım. "Sunucu şuan rezalet bir durumda, oynanmaz" kafasıyla değil.

küçük bi güncelledim
« Son Düzenleme: 13.05.2021 02:17 BLood »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Klauf,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#265 - 18.05.2021 14:55
SA:MP'e ara vermiştim, okulumun da bitmesi üzerine tekrardan bir hevesle platforma geri döndüm. Platforma dönerken de biraz araştırma yaptım, araştırmalarım neticesinde oynayabileceğim sunucuların arasında en iyisi Vice Roleplay görünüyordu. İlk deneyimim olacak, göreceğiz.  :vice:
Hmmm
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
Gaki,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#266 - 21.05.2021 12:49
Vice Roleplay'de 1. yılımızı doldurduk.  :o :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#267 - 28.05.2021 21:36
Vice roleplay kapsamında 1. sırada diğer serverlere göre ama bu bir oyun olduğunu unutmayalım.  Bir oyunda ne kadar az ön planda olursanız o kadar az zevk alırsınız. Ön plana çıkmak için para sahibi olmak yada çok kaliteli rol yapmanız lazım. Çoğu insan vice rp güzel deyip gelmemesinin sebebi para kazanmanın zor olması. 10 kişilik arkadaş gurubum var vice'a çekmeye çalışıyorum ama adamın bana dediği giderin ooc de para kasarım daha iyi. Bir bakıma haklıda  bir gün harıl harıl trucker yapacağına en kötü dışarda 80 tl günlük iş bile yapabilirsin. Biraz ic paranın kazanılmasını kolaylaştırabilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#268 - 06.06.2021 01:39
Açık, dürüst bir yorum yapacağım. V1 dönemi > V3 

Ne açıdan? Sistem açısından eleştirmek emeklere hakaret olur. Sistem açısından elbette V3 > V1, fakat günümüzde TR mafyasını özenmiş, çete rollerini S1F1R B1R denilen diziden algılamış insanlar birlik veya oluşum açarak ortalığa DM saçıyor. Tabii bu Vice Roleplay'ın sorunu mu? Hayır, değil. Bu günümüz modern Roleplay'ın problemi. Mecburen elbette Vice'ı etkiliyor. Vice'ı şu yönden eleştiririm; V1'de bulunan motifler, temalar ve index'ler artık tarihe karıştı(bknz: Montana'lı başvuru sistemi, klavye sound'lu giriş ve forum page'i). Vice'ı en büyük Vice yapan bu motiflerdi fakat yönetim çok çalışarak bu motiflerin yerini tutacak şeyler yapıyor. Yerini tutar mı? Elbette tutar fakat, eski göz hitabını vermez. TR mafyasından Vice motiflerine değindikten sonra TR mafyasına(Oluşum mafyaları) devam edeceğim.

Kavimler göçü gibi sağdan soldan akın etmiş kişiler, biraz da olsa role katkı sağlasa da Amerikan kültürüne aykırı hareketler sergiliyorlar. Bunun için zaten Oluşum Mafyaları adı altında bir konu açılmıştı. İnsanlar sadece Winner politikası izliyor. Rol düşünen, ve bunu eden insanlar nadir. Vice'ın en büyük yarası kendi konseptine(?) bağlı rol yaptığını sanan oluşumlar. Şimdi biri çıkıp demez mi "VCPD yanında halt mı etmiş?"
Hayır, bir halt etmedi. Fakat az da olsa insanlar bu oluşumu tercih etmelerinin nedeni Polisiye türlerini beğenmeleri, konsepte bağlı kalınabiliyor.

Ortaya karışık şekilde sağdan girip ortadan çıktım ve yakındığım konularla birlikte sunucu için bir şeyler ekledim. Son söz olarak ise " :vays: :nays:" diyorum.
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
goktugcnga, Gewf, varyete, Wroxy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#269 - 22.06.2021 17:56
Karakter Başvurusu yaparken çıkan testin kaldırılması ve rol bilmeyen oyunculara gereksiz fazla tolerans gösterilmesi dışında bir problem yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok