Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21461 defa)

#130 - 05.10.2020 19:11
en zevk aldığım sunucu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#131 - 06.10.2020 14:13
Manif'in attığı 500/500 olayı ciddi anlamda duygulandırdı. Vice için verilen emeği uzaktan veya yakından, başından beri biliyorum ve işlerin bu raddeye vardığını görmek cidden insanı mutlu ediyor. En güzeli de sunucu ile ilgili yeni bir şikayet buldum. Adminler çok ilgisiz, sunucu 500/500 çekerken limit artırmıyorlar. Relog attığımda başkası giriyor, bu hoş değil. Umarım en yakın zamanda düzelir...

Çok haklı. Kırk yılın başı oyuna girelim dedik, giremedik.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#132 - 06.10.2020 21:38
ilk 3 günlük izlenimim; bu sunucu :o 8) :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#133 - 08.10.2020 02:42
@Flexman son jenerasyonda gördüğüm en iyi oyunculardan biri. Sıfırdan bu sunucuya geldiğinde yaşadıklarını yakından takip ettim, hep arkasında durdum. Kendisi verdiği kararlarla kendini düzeltmekle kalmadı, verdiği emeklerle bugün aramızda admin. Vice'ın olayı bana kalırsa aslında birazda bu. Böyle insanların bu platform altında geliştini görmek güzel, daha nice kendisi gibi oyuncuların yetiştiğini/kendini geliştirdiğini görme dileklerimle. İyi forumlar :)
100
4
Mutlu
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
viekens, Pancake, LatinoTheReaper, Flexman,
Tepki yok
Mutlu tepkisini veren kullanıcı(lar):
AlyX, Flexman,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#134 - 09.10.2020 20:56
 Oyuncu sayısı gerçekten iyi fakat sayının bu kadar yüksek olmasını afk kick sisteminin yokluğuna da bağlıyorum. Her bölgenin aktif olması, bu kadar doluluk gerçekten güzel ama o bölgedeki herhangi biriyle role girmek için başında neredeyse yarım saat beklemek çok sıkıcı bir durum. Ya afk kick sistemi, ya da afk kalma olayına küçük bir kural gelmesi şart.
 Ek olarak, gerçekten çok iyi rol yapan oyuncular var. Bunun yanında da bir o kadar yeni oyuncu var. Yeni olması pek bir sorun teşkil etmese de, trolling ve çatışma odaklı kişiler ağırlıklı. Tabii bu sadece yenilerin olayı değil, genel bir oyuncu kusuru. İyileşmesi dileğiyle. Düzgünce rol yaparak kendini geliştirmek isteyenlere saygı duyulmalı fakat bahsettiğim tiplere kesinlikle taviz verilmemeli.
« Son Düzenleme: 09.10.2020 21:04 santacruz »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#135 - 19.10.2020 01:10
OOC markette gereksiz eşyalar var diye düşünüyorum.

Mekanın arka çıkış kapısı varsa niye oraya geçiş eklettirmek için 50VP veriyoruz ki?

Maske kullanmak neden 15VP?

« Son Düzenleme: 19.10.2020 10:48 BLood »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#136 - 25.10.2020 12:59
OOC markette gereksiz eşyalar var diye düşünüyorum.

Mekanın arka çıkış kapısı varsa niye oraya geçiş eklettirmek için 50VP veriyoruz ki?

Maske kullanmak neden 15VP?

SAMP'da  oyun ve client yapısı gereği birçok şeyi zorlanarak, ilkel şekilde gerçekleştiriyoruz. Binarysi sadece 2 çekirdekle çalışıyor örneğin ve birçok makinede sınırı üst seviyede kullanıyor. Bir sistem eklediğimizde bile çoğu zaman oyun makinasına update atmak zorunda kalıyoruz. Timer bazlı çalışan ve sürekli sorgu döndüren/makineye/sqle gönderen sistemler de sunucuyu ekstra yorar. Yani senin arabayla sunucuda geziyor olman bile belki bize %1 yük sağlıyordur örneğin. Bunun diğer bir örneği sunucu genelinde aynı anda en fazla 8 GYM'in çalışmasına izin vermemiz mesela. Çünkü aynı anda 50 GYM aleti çalışıyor olsa sistem yapısı gereği lagdan oynayamazdın örneğin,

Haliyle tüm mekanlara giriş çıkış, arka kapı, sunucunun her yerine yat, her yere açılır kapanır gateler eklersek bizi ekstra yorar ve yeni droplar yaratır. 1.(Burada SAMP'ın/GTA'nın kendi sunduğu özelliklerden bahsetmiyorum. Araç vs değil, bizim kodla yarattığımız/model olarak eklediğimiz şeyler.) 2. (Zaten birçok sunucunun aksine birçok yoğun sistemimiz hali hazırda var) ve bu yüzden marketteki birçok ürünün açıklamasını, neden tüm sunucu kullanmıyor da bazı kişiler kullanıyor'un cevabını birçok sistemin özel yükler taşıdığını ve mecburen herkese açık kullandırtamadığımızı söyleyebiliriz. Ayrıca bir diğer taraftan da elbette sunucunun birçok uğraşı, masrafı ve gideri varken de bunu kullanmak isteyenler destek olarak da bu ürünü VP ile aldığında bizim masrafımız bir miktar karşılanıyor.

Peki yormayan şeyler? Mesela bisiklet ve Maske,

Bisikleti açık yaparsak geçmiş sunucularda olduğu gibi sunucunun her yerinde zıplayarak gezen insanlar göreceğimize yüzde bir milyon eminim ki şu an bile VP ile almasına rağmen onlarca kural ihlali yapan var. Günde en az 15 BMX Bunny jaili atılıyordur. Maskeye gelirsek, maske ile ilgili birçok kuralımız var ve maskeyi de tamamen serbest ettiğimizde Idlewood'dan tut da birçok çatışma bölgesinde ve sokakta göreceğimiz 500 kişiden 300'ü maskeyle gezecektir. Oysaki gerçek hayatta bu oran çok çok azdır.

Yani burada olay gerçek para harcandığı için bir miktar caydırıcılık katmak. Örneğin tüm sunucuyu trolleyecek bir sistem varsa, bunu gerçek para ödeyerek/VP kullandırarak yaptırırsak trolleme ihtimali az da olsa azalır. (Yapacak olan kişi yine yapar o ayrı) ama sunucuya 2 saat önce girmiş bir karakterin her dakika gelip tüm sunucuyu sabote etmesini az da olsa engellemiş oluruz.

Yani yapılan ve ayarlanmış her şeyin bir mantığı var diyebiliriz bu bağlamda.
Mutlu
4
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Mutlu tepkisini veren kullanıcı(lar):
Flaviano, Flexman, Vigilante, zift in kift,
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
zift in kift,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#137 - 07.11.2020 10:14
Hak etmeyen insanlara çok fazla destek vermeleri dışında sorunu yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#138 - 17.11.2020 22:38
Başladığımdan beri herhangi bir eksiklik görmedim bile.
İşleyiş harika, düzen harika. Yönetim de işini yapıyor, bize de eğlenmek düşüyor :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#139 - 18.11.2020 15:03
Güzel ve yenilikçi sunucu, gerek sistemleri gerek yönetim ekibi olsun her şey düzenli duruyor. Rol yapan insanlar da birbirine karşı saygılı.
Tek kızdığım nokta serverın ilk açıldığı zamanlar keşke vice city haritasının buglarını düzeltip ondan sonra serverı açmaya girişmeleriydi direk buglu bir haritada test açılışı yapmaları şahsen platforma karşı güveni biraz kırdı ama tekrardan toparlandığını düşünüyorum. Yönetim ekibine başarılar diliyorum :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok