Konu: [27.12.2019] İş yerinde izinsiz kavga.  (Okunma sayısı 292 defa)

#0 - 27.12.2019 22:22
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:
Mikey_Xu @Proxy
Peter_Ching @chingkong
Jonathan_James @Bilal
Olaya dahil olan şahit karakter adı:
Charlotte_West @Skaduush
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:

27.12.202019 21:29
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
24-) GÜVENLİ LEGAL ROL ORTAMLARI

Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

İş yerimde rol esnasında 3 kişi bir birleriyle atışmaya başladılar IC olarak sakinleştirmek istesem de yaptığım role karşılık vermediler ve kavga etmeye başladılar. OCC olarak kural ihlali yaptıklarını söylediğimde durdular ve OCC olarak kavga etmeye başladılar.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 27.12.2019 22:30
Şimdi öncelikle merhabalar, bugün böyle bir durumla karşılaşmak beni üzdü tabi. Olayı anlatacağım size;

Ching ile bir mekana giriş sağladık, içerideki mekana daha önce geldiğimden dolayı Sung adlı karaktere önceki içkisinden hazırlamasını istedim, sanırım onu duymadığım için tekrar seslendim ve Jonathan adlı karakter bana bir şeyler söyledi. Ona bakıp önüme döndüm, bu sırada "Jonathan" bu lafı söylediği için Ching arkadan duymuş bulundu ve omuz atarak ikimizin arasına geçti. Jonathan adlı karakter Ching'in omuzunu tutup sıktı, Ching'de geriye çekilip herife gülmeye başladı, ben de Ching katıldım. Daha sonra bu haraketi yaptığı için Ching onun boynundan tuttu ve deske kafasını koydu, kulağına gidip fısıldadı. Daha sonrası Jonathan Ching'i dirseğiyle itti, ben de Ching'e böyle bir haraket yapıldığı için adamın kafasında bardak kırdım. Bunu yaptıktan sonra ooc bölümler gerçekleşti, izinsiz kavga falan. Bizim bundan haberimiz yok arkadaşlar, yani dirsek olayından sonra veya omuzu sıkma olayından sonra ben orda oturup izleyecek değilim. İşin "realistik" kısmından haberim var, ama diğer kısmından bihaberim. Sung'un attığı ssler yarım yamalak, tamamını ben atacağım size;

Yaptığımız "rolü" veya başka şeyi sorgulamak yerine, rolün bitmesini beklemelerini söyledim. Çünkü bizim böyle bir kuraldan haberimiz yoktu, hatta onlara bunu yapmamasını ısrar ettim. Şikayet açın dedim, Ching adlı karakter ise "böyle bir olaydan haberimiz yok, pm yolu ile anlatır mısınız?" dedi, yaptığımız şeyin "realistik" kısmı tamamiyle doğru. Jonathan karakterine rol imkanı vermediğimiz söyleniyor, ama dirsek atıldıktan sonra elimdeki viskiyi yudumlayacak değilim arkadaşlar, tabii ki kafasında kıracağım. Başka söyleyeceğim bir şey yok. Teşekkür ettim. Beni ve birliğin işleyişini bilen bilir, şu kısıma kadar şehiredeki bir insan ile ilgili herhangi bir sorun veya kavga yaşamadık IC olarak, her yaptığımız rolü "realistik" şekilde yansıttık. Ama dediğim gibi, bugün böyle bir olay yaşanması şahsen beni üzdü.

#2 - 27.12.2019 22:38
OOC kavganız benim adıma sorun değil. Şikayet yapılan kural ihlali üzerine açılmıştır.

#3 - 28.12.2019 00:20
Adıma açılan suçlamalardan ziyade sslerden belli meta yaparak diğer arkadaşı geldi ve omuz attı akabinde aynı üslup ile cevap verip önüme bakar emote verdim kendisi kavgayı başlatan taraf oldu ben kasıtlı olarak belini tutmaktadır diyordum orada zaten. Akabinde arkadaş ard arda vurmaya başladılar ki mekan sahibide bu konuda şahidim olacaktır sistemsel olarak düştükten sonra rol b den bölünce yorumumu yaptım pek umrumda olan bir rol değildi şikayetçi değilim eğer kendileri olacaklarsa admin ssleri inceleyip kararı verebilir.

#4 - 28.12.2019 00:22
Benim şahsıma bir şikayet olacaksa, meta ard arda yumruk spawnlama sistemsel olarak üstünlük sağlamak ve bıçağa rağmen hala vurmaya devam etmeleri fear yapmamaları ile ilgili şikayetçi olabilirim. Ooc kavga etmedim neyse onu yazıp rol bölündüğü için b den bende yazdım ilk bölen kimse ona bakabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 28.12.2019 00:24 Bilal »

#5 - 28.12.2019 00:33
Zaten dirseğim ile itmişim zar atmamız gerekir orada üstünlük kimde olacağına dair ona göre kafamda bardak veya türevi şeyler kırabilirsiniz.

#6 - 28.12.2019 00:51
Öncelikle cevabının içinde kendini suçladığını görebilirsin, orada iki kişiyiz değil mi? Meta olayı ile başlıyayım, iki kişi girdik mekana zaten. Ching karakteri arkada durmuş benim içki almamı bekliyordu. Bana laf salladın, ben de önüme döndüm. Devam ettirmedim, fakat Ching karakteri bunu görünce sana omuz atarak deske geldi. Sen de onun omuzunu sıktın, o da bırakmanı söyledi. Ching karakteri geriye gidip güldü, seni kafandan tutup deske yatırdı kulağına fısıldadı. Bu sürede dirsek attın (Hatırlatayım, Ching karakteri seni yatırdığında ben senin arkana geçer diye emote verdim.) ona dirsek attığını görünce kafanda bardağı parçaladım. Dirsek attıktan sonra parçaladım, bıçağı çıkartmana izin dahi verilmedi. Fear rp konusuna gelecek olursak, neye karşı fear yapacağız? :)

#7 - 28.12.2019 01:00
Merak etme, ne yaptığınız rol ne de başka bir şey gram umurumda değil, senin umursamadığın gibi. Size insan gibi rolü bölmemeniz gerektiği şikayetiniz varsa rolden sonra açabileceğinizi söyledim. Israrla üste çıkmak adına rolü böldünüz, ses etmedim. Bir de arkadaş OOC kural ihlalinden sonra durduğumuzu söylüyor. Hiç rolü böldüklerini ve rol yaptırmadıklarını sürekli roleplay ihlali yaptıklarını söylemiyor, uyardığım halde. Fear rp ihlali diyor arkadaşımız, iki kişiyiz seni yumrukluyoruz ve köşeye sıkışmış durumdasın. 1.90 boyundaki koca çınar kardeşimize bir şey olmasının mümkünatı var mı? Tabi yok, bana bıçak saplıyor. Dirseğin ile ittiğinden bahsetmişsin, zaten seni köşeye sıkıştırmışız ve kaçacak yerin yok. Seni tutan ben olduğuma göre beni itiyorsun ve akabinde arkadaşım kafanda bardağı kırıyor, sonrasında ise ben yumrukluyorum. Neyin üstünlüğünü anlatıyorsun bana? Yoksa 1.90 olduğun için iki kişiye birden üstünlük mü kurdun? Yumruk spawnlamak nedir, her vurduğum yumruktan sonra bir tane daha emote vermem mi gerekiyor? Bu yazıyı yazarken bile ciddiye alamıyorum söylediklerini, kulağa mantıklı gelen bir cümlen dahi yok.
Arkadaşlara ilk sorduğum soru da böyle bir ihlal varsa söylemeleri yönündeydi, aktif olarak kuralları takip edemiyor olabilirim. Gördüğüm kadarıyla da yeni bir kural, görmeme veya unutma durumu olabilir. Bunu insancıl bir dil ile belirtmek yerine direkt olarak şikayete dökmelerine de diyecek bir şeyim yok. Karakterimin o gün içindeki psikolojik durumu ve yapısı gereği yapmam gereken rolü yaptım.

#8 - 28.12.2019 11:53
Kural yeni eklendiği için bu seferlik sadece uyarıyorum. Her çok oyunculu oyunun olduğu gibi, bu oyununda kuralları var.

Evet, gerçekçi bakarsak işyerlerinde kavga edebilirsiniz. Lakin, ortamın düzenini sağlamak için bu tarz kurallar eklememiz gerekiyor. Lütfen daha dikkatli olun.

Ayrıca, rol esnasında /b kullanan kişileri de uyarmış olayım. Bir sorun varsa, rolü bölmek yerine ekran görüntüsü alıp şikayet oluşturabilirsiniz.