Konu: Roleplay'de Gözlemlenenler  (Okunma sayısı 113 defa)

#0 - 27.12.2019 11:06
Roleplay'e başladığınız dönemden itibaren gözlemlediğiniz olumlu ya da olumsuz yöndeki durumları konu altından iletebilirsiniz. Örnek olarak,

- Roleplay'ın ciddi anlamda rol yapma maksadı haricinde, sistemselliğin detayına kapılıp da üstün görülmeye yönelik uğraş verilen bir konseptten ibaret olduğunu düşünmekteyim. Level, aktiflik verileri ve yönetim tarafından olumlu görülme arzusu, örnekleri.

Basit bir örnek. Gözlemlerinizi bekliyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 27.12.2019 13:00
Dediğin durumu fazla  özgüven/ego gibi adlandırabiliriz sanırsam. Ben roleplay'e başladığımdan beri en çok gözüme çarpan konu, insanların kendi yapılarını oyuna vurup ve bunun ile karşı tarafa oynayamadıkları zaman kin tutmaları. Sadece kendi istediklerinin olmasını düşünerek davranıyorlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 27.12.2019 13:04
Rolplaye ilk basladigimiz donemlerde her seyi yeni yeni ogrendigimiz icin sistemlerin detayli olup olmamasi cok da onemli degildi acikcasi. Eminim 1 2senelik rolculer icin belki hala boyledir bu durum, ama cok uzun suredir oynayan oyuncular biraz da bazi seylerin sistemsel olmasini daha cesitli olmasini bekler. Farklilik arar. Benim görüsüm bu, her seyin tabii sistemsel olmasini istemeyiz abi graffiti sistemi, evi dekore etme sistemi hep bir farklılık ve hava katiyor. Cunku uzun suredir bunlar olmadan rol yapan insalariz. Teni seyler gormek farkli hava ve heves katiyor. Yonetimin gpzune olumlu gozukme gibi birsey demissiniz, bu da oyun ve forum ici aktif birisi oldugunuzdan olabilir. Ben cok iyi hatirliyorum rolde ilk 1 2senemde sadece rol yapardim forumdan kimseyi tanimazdim kimse de beni tanimazdi, girip rolumu yapardim. Ama bir sure sonra forumu da kullanmaya baslayinca ister istemez kullanici ismin duyuluyor. Ben hic dediginiz gibi dusunmedim ama siz bu dediklerimden oturu boyle dusunmus olabilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 27.12.2019 13:12
Rolplaye ilk basladigimiz donemlerde her seyi yeni yeni ogrendigimiz icin sistemlerin detayli olup olmamasi cok da onemli degildi acikcasi. Eminim 1 2senelik rolculer icin belki hala boyledir bu durum, ama cok uzun suredir oynayan oyuncular biraz da bazi seylerin sistemsel olmasini daha cesitli olmasini bekler. Farklilik arar. Benim görüsüm bu, her seyin tabii sistemsel olmasini istemeyiz abi graffiti sistemi, evi dekore etme sistemi hep bir farklılık ve hava katiyor. Cunku uzun suredir bunlar olmadan rol yapan insalariz. Teni seyler gormek farkli hava ve heves katiyor. Yonetimin gpzune olumlu gozukme gibi birsey demissiniz, bu da oyun ve forum ici aktif birisi oldugunuzdan olabilir. Ben cok iyi hatirliyorum rolde ilk 1 2senemde sadece rol yapardim forumdan kimseyi tanimazdim kimse de beni tanimazdi, girip rolumu yapardim. Ama bir sure sonra forumu da kullanmaya baslayinca ister istemez kullanici ismin duyuluyor. Ben hic dediginiz gibi dusunmedim ama siz bu dediklerimden oturu boyle dusunmus olabilirsiniz.

Buna şu örneği verebilirim, bir oyunda tüm itemleri elde etmeye başlarsın çok eğlenceli olur sonrasında itemler biter ve full bir karakterin olur. Oyun sana ve senin gibi olan oyunuclar için yeni bir güncelleme çıkartır bu seni tekrardan oyuna bağlar. Bunun gibi olayları sisteme dayatmak gayet makul çünkü artık bir süre sonra sıkılıyorsun. Yeni başarımlar gerekiyor. Tabi ki her insanda olduğu gibi oyuna kendini iyi hissetmek, kaliteli zaman geçirmek ve eğlenmek için giriyorsun. Bunları yaparken de ister istemez etrafında bir çevre oluşuyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 28.12.2019 23:49

Buna şu örneği verebilirim, bir oyunda tüm itemleri elde etmeye başlarsın çok eğlenceli olur sonrasında itemler biter ve full bir karakterin olur. Oyun sana ve senin gibi olan oyunuclar için yeni bir güncelleme çıkartır bu seni tekrardan oyuna bağlar. Bunun gibi olayları sisteme dayatmak gayet makul çünkü artık bir süre sonra sıkılıyorsun. Yeni başarımlar gerekiyor. Tabi ki her insanda olduğu gibi oyuna kendini iyi hissetmek, kaliteli zaman geçirmek ve eğlenmek için giriyorsun. Bunları yaparken de ister istemez etrafında bir çevre oluşuyor.

Bunlar elbet sunucu temelini oluşturan, olması gereken detaylı sistemlerden. Sözüm, rol ile sistemsel durumu ayırt edebilen kitleye değil. Roleplay sunucusundaki sistem detayının (level, aktiflik) yalnızca bir freeroam eklentisinden ibaretmiş gibi düşünerekten, Roleplay'den bağımsız olarak tamamen onun en iyisi olma arzusunda ilerleyen kitleye. Yapması gereken konseptten daha çok, o sisteme yükleniyor. "Sunucu 80 kişi, herkes nerede?" sorusunun yanıtı da bu bahsettiğim durumda saklı. "En İyisi Olma Arzusu" kaynaklı tüm gün afk bırakılan karakterler, aralıksız kasılan meslekler ve benzeri. Henüz konseptin Roleplay olduğundan bir haber kişiler mevcut.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok