Konu: Geniş AR-GE (Meslekler, duvar kağıdı sistemi v.b)  (Okunma sayısı 372 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ska

*
v2 Oyuncusu
#0 - 21.12.2019 11:59
Öncelikle selamlar, sunucuda güzel duracak oyun zevkini arttıracak bir kaç sistem fikrim var ve yapılabilirse çok hoş olur.

1) Duvar Kağıdı Sistemi

Sistem: Duvar kağıdı sistemi evimizin içindeki duvarları kaplama ile (url ile) seçerek onları kaplamak örnek şöyle resimleri alarak duvar kağıdı olarak duvarlarımıza kaplayabilirsek çok hoş olur.
/duvarkagidi > Duvarı seçme > Duvarın kaplanacağı resim url'si https://productimages.hepsiburada.net/s/6/431/9740565839922.jpg gibi bir şekilde hoş olacağını düşünüyorum.

2) Elektrikli Arabalar

Sistem: SA-MP'da benzinle araçların çalışmasının yapılabildiği gibi elektrik ile çalışan arabalarda  yapılabilir diye düşünüyorum Benzin kısmına Batarya olarak şehrin bazı kısımlarında elektrik istasyonları açılabilir benzin istasyonları gibi bu araçların fiyatları yüksek vergileri düşük olur ve elektrik alırken de fiyatların benzinden biraz fazla olmasında sakınca yoktur diye düşünüyorum.

3) Odunculuk Mesleği

Odunculuk mesleği: Odunculuk mesleği orman bir bölgede ağaçları keserek kendi aracımıza yükleyip odunculara satılması gibi çok mükemmel bir meslek sistemi olarak görüyorum.. bir balta alırız ormandaki odun kesme bölgesinde odunlarımızı kesip Picador, yosemite, sadler gibi araçlarımıza yükleyerek götürebiliriz ve satabiliriz.

4) Avcılık Mesleği

Avcılık Mesleği: Avcılık mesleğinde bir tane avlanma bölgesi olacak ve bu bölgede av silahımızla (pompalı) ile gidip geyik, tavşan gibi hayvanları vurarak yerden derisini yüzerek (/geyikderiyuz), (/tavsanderiyuz) gibi komutlarla derisini ve çıkan eti gidip bir avcılık mağazasına veya ona benzer bir yere satabiliriz bunun karşılığında ete ve deriye göre para alabiliriz, bununla birlikte ormanın başka yerlerinde spawn olan hayvanlarıda öldürebilip onlarında derisini vesaire satabilelim fakat orası avlanma bölgesi olmadığı için polisler o civarda devriye atarsa veya kişiyi görürlerse ihbarla vesaire kişiye hapis cezası falan uygulanıp güzel rollerde çıkabilir.

5) Gelişmiş iş yeri
İş yerimiz var ve buraya ortak vesaire ekleyebiliyoruz fakat şöyle bir şey olması çok güzel olur iş yerimize işçi ekleyerek onlara saatlik maaş verebilmek, örneğin iş yerine aldığımız işcileri rütbelendirerek (Kordinatör vs, vs.) onlara saatlik maaş bağlayabilelim ve bu maaş iş yerimizin kasasından çıksın kasadaki para bitince kişilere ücret ödenmese yani kasada para biterse de iş yeri kilitlenebilir veya kişilerin maaşı birikerek kasaya para koyulduğunda alınabilir ( Sadece oyunda olduğumuzda gelen bir maaş)

6) Telefonlara Şarj?

Telefonlarımızın belli bir şarj süresi olsa ve bu süre ile birlikte kullansak hoş bir detay olabilir oyun için şarj etmek için bir iş yerinde veya evimizde /şarjatak gibi bir  komut ile takabilir ve 10 dakikada vesaire %100 şarj olmasını bekleyebiliriz yinede SA-MP için olurmu bilmiyorum.

Hangileri olur hangileri olmaz ise belirtirseniz sevinirim, teşekkürler.
« Son Düzenleme: 21.12.2019 12:34 Ska »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 21.12.2019 12:07
Duvar kağıdı sisteminin detayı güzel olmuş. Eklenirse hoş durur, ama zahmetli mi olur bilmiyorum.

Elektrikli arabalar da çok hoş bir detay. 2019-2020 Vice'ında rol yapıyoruz. Bunların sokakta görülmesi araç rolleri konusunda çeşitlilik katacaktır.

Odunculuk mesleği bana biraz zaman kaybı gibi geldi, yine güzel düşünülmüş bir meslek ama yine zahmetli.

Avcılık mesleği de aynı odunculuk mesleği gibi, uğraş gerektiren meslekler. Eğer yöneticiler yaparız diyorsa, bu konularda büyük çaba göstermeleri gerek. Sistemde bug olmaması için. Bu iki meslek yapılırsa bug olma ihtimaline çok açık. Zaten sunucunun bir çok sistemi bug dolu.

Gelişmiş iş yeri de hoş bir detay, rollere büyük olanak sağlayacaktır.

Deodorant sistemi geleceğine, telefon da şarj gelseydi razıydım. Tatlı düşünülmüş güzel bir fikir. Eklenmeli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 21.12.2019 12:20
Hepsi gayet mantıklı ve yapılabilir diye düşünüyorum. Destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 21.12.2019 22:26
Bir tek Avcılık içime sinmedi. Bilmiyorum bana hoş gözükmedi fakat

Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 22.12.2019 05:35
Bir tek Avcılık içime sinmedi. Bilmiyorum bana hoş gözükmedi fakat

Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 22.12.2019 15:56
Telefonlara şarj sistemi haricindekilerin tümü mantıklı gibi duruyor. Telefon, fazla tercih edilen bir sistem değil. Arama yapmak harici bir kullanımı da olmuyor. Tek vasıf için kullanılan bir sisteme kısıtlama eklenmesi pek doğru olmaz.

Diğer önerilerin açıklamalarını tam olarak okumadım, başlıktan da anlaşılabiliyor. Rolsel yöndeki kreatifliği arttıracak öneriler. Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 23.12.2019 10:52
hepsi birbirinden güzel öneri destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 23.12.2019 16:51
Duvar kağıdı ve telefon şarj olayını desteklemiyorum, şarj sistemlerine karşı değilim ama bu şekilde değil de farklı şekilde getirilebilir hatta tarifeler gibi detaylandırılabilir. Gerçek hayatta olduğu gibi salla kazan, sil süpür vs. olayları eklenebilir. Günümüzün çoğunu akıllı telefonlarla geçiriyoruz telefonun işlevi arttırılmalı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 24.12.2019 01:16
Çok iyi ama bazıları olmayabilir, olursa ne Âla.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok