Fazla bilinmeyen, hakkı yenmiş, göz ardı edilmiş ama efsane dizilerden birkaçını paylaşayım.
The Man in the High Castle 2. Dünya Savaşını Naziler kazansaydı ne olurdu sorusuna cevap vermeye çalışan bir dizi. Dizide dünya haritası bu şekilde. (Kırmızı: Nazi Reich, Mavi: Japonlar, Beyaz: Tarafsız Bölgeler)
Amerika haritası
Ve bütün heybetiyle Obergruppenführer John Smith..
Watchmen Harikalar ötesi Watchmen filmiyle kıyaslanması teklif dahi edilemese bile tek başına değerlendirilince harika bir dizidir. E tabi anlamak için biraz çizgi romanına hakim olmak gerekiyor.
HungEvi yanan ve bir anda her şeyini kaybeden lise öğretmeni, kız arkadaşının "aletine" yaptığı övgü dolu sözler sonrasında jigolo olmaya karar verir ve olaylar gelişir. HBO dizisidir, sağlamdır.
Secret CityHouse Of Cards'ın Avusturalya'da geçen versiyonu da diyebiliriz. Politik, siyasi dizi severler öneriyorum. Fringe'den Olivia Dunham başrolde.
BorgenBu da House Of Cards'ın Danimarka'da geçen versiyonu gibi bir şey. Son derece sürükleyici son derece harika bir dizidir. Ama koskoca Danimarka başbakanının işe Maybach S600'le değil de bisikletle gitmesine ben de çok kırgınım..Ne demişler, itibardan tasarruf olmaz. Siyasi-politik dizilerde şahsi sıralamam: Borgen > House Of Cards > Secret City
Jonathan Strange & Mr NorrellBitti diye yapımcılarına, yayınlandığı kanala translate çevirisi ile sitem dolu mailler attığım tek dizidir. Başka da bir şey demiyorum.
The NewsroomBir haberin ufak bir detayını dahi doğrulamak için canla başla çalışan kanal çalışanları, öte yandan gta şifrelerini örgütün şifreleri diye yayınlayan haber kanalı...İşte The Newsroom nasıl haberci olunur sorusuna harika bir şekilde cevap veriyor. Çok yoğun diyaloglar içermektedir altyazıyı takip ederken can verebilirsiniz. Hele ki ingilizce gelişsin diye bu diziyi ingilizce altyazıyla izleme gafletinde sakın ha bulunmayın, manyak olursunuz bak. HBO dizisidir, candır, awesomedur.
NikitaDışarıdan bakınca tırt bi dizi gibi dursa da içine girince şampiyonlar ligi gibi oluyor. Dövüş sahneleri tatmin edici.
LegionPsikoloji, şizofreni, psişik güçler...Ne ararsan var. Konusunu tanımlamakta gerçekten zorlanacağım bir dizi. En iyisi kendiniz izleyip kendiniz tanımlayın.