Kapanacak "Idlewood Uyuşturucu Şebekesi" birliği ve devam eden "White Park Üstünlükçüleri" birliği özelinde birkaç şeyden bahsedeceğim. Bu platformda kimse bir diğerinden üstün değil. Rol yapma tabanlı bir oyun oynuyoruz ve son zamanlarda rolünü yaptığınız karakterleri fazlasıyla kendi benliğinize uyarladığınızı düşünüyorum. Bir karakter bir karaktere karşı bir tık dahi olsa üstünlük kurduğunda sanki karşıdaki oyuncuya karşı da bir üstünlük kurduğunu zannedenler var. Oyundaki başarılar/misillemeler ile reel hayattaki delikanlılık doğru orantılı değil, birbirimizi kandırmayalım. Herkesin sınırını ve bunun bir "oyun" olduğunu bilmesi gerek. Biz Faction Management olarak, FM'yi geçtim Vice Roleplay ekibi olarak bunlara asla müsamaha gösteremeyiz.
İki birlik arasında günlerce yaşanan sürtüşmeler sonucu her zaman olduğu gibi bir taraf sitemler ve hayalkırıklığı eşliğinde birliğini kapatıyor, diğer taraf OOC bir şekilde seviniyor. İki taraf için de konuşuyorum; tanıtımlara atılan youtube linkleri, görderme içerikli SS isimleri gibi şeyler sadece sizin saygınlığınızı düşürür.
White Park bazında düşünelim. Talep ettiğiniz guest roller, aktif ettiğiniz prison rolleri vs. oldukça olumlu yönde geri bildirimler verdi ve teşekkür ediyorum. Rol tabanı kuvvetli dostlarsınız, bu belli oluyor. Fakat arkadaşlar hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir. Bazı oyuncuların sicili kabarık, yasaklanmalar var. Son günlerde yaşanan durumlar bazında hiçbir şey yapmamış gibi, suçsuz gibi davranamazsınız. İki birlik arasında bir savaş olacaksa bu savaşı "OOC kışkırtma" ile kazanmaya çalışmak savaşı kuralına göre oynamamaktır. Hali hazırda savaşta olduğunuz birlik oyundan soğuyup birliğini kapatıyorsa bu sizin rollerinizi de etkiler, bununla OOC övünmeniz sizi yüceltmez. Savaş, laf yemek, yumruk yemek, kaçırılmak, öldürmek, ölmek hepsi birer "rol"dür zaten.
Yaşanan tüm olaylar, bilgisayar başında çürütülen onca saat keşke sadece "rol" olarak kalsa ve bu tür şeyler yaşanmasa... İki taraftan da kimsenin masum ayağına yatmasına gerek yok, herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli. Savaş rolünün inanılmaz bir zevki vardır, iki taraf da bunu yitirdi. Bence buna üzülmelisiniz. OOC kin gütmek yerine bir kez olsun beraber oyun oynamak için paylaşılan platform yararına orta yol bulunmaya çalışılabilirdi diye düşünüyorum. Umarım bundan sonra bu ve benzeri durumlar ile karşı karşıya gelmeyiz. Herkese kolay gelsin, iyi eğlenceler.
Okunması adına bir saatliğine kilit.