Kafama takılan soruları sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim.
1. Bu firmalar gerçekten pahalı bunda bir sıkıntı yok fakat açtığımız firma gerçekten para kazandırabilecek mi?
2. Firmalara sürekli yeni özellikler getirmeyi düşünüyor musunuz? Ayrıca lojistik firmasının illegal bir tarafı da olabilir mi? Mesela kaçakçılık gibi. Riskli ama daha fazla para.
3. Lojistik firması aldığımızda, bir tane ofis ücretsiz olarak bize verilecek mi? Veya ne gibi şeyler içeriyor sonuçta 500.000 veriyoruz.
4. Lojistik firmasında, firmayı kuran kişi de taşımacılık yapabiliyor mu?
5. Lojistik firması 500.000$ iken Rent a Car firması 800.000$. Lojistik firmasına göre Rent a Car daha fazla mı kazanıyor yoksa ikisiyle de güzel kâr edebilir miyiz?
5. Rent a car firması neden bu kadar pahalı? 800.000$ kabul fakat yanı sıra araç da almamız gerekiyor. Kendi şahsi görüşümce bana pahalı geldi. Bu kadar paraya değecek mi?
6. Misal lojistik firması kurduk, bunu birlik olarak da kullanabiliyor muyuz? Yoksa birlik ayrıyeten açmamız gerekiyor mu? Eğer kullanabiliyorsak, şoförleri legal diğer kişileri illegal olarak rol sergiletmemizde sakınca var mı yoksa tüm üyeler illegal mi sayılıyor?
Bazı sorularına cevap vereyim, lojistik firmasında genel müdür rolündeyim.
1-Evet firmalar kar elde edebiliyor ama pek yüksek birşey bekleme lojistik için, fiyatları ayarlayabilirsin sanırım fakat şuan yönetim tarafından belirlenen fiyatlar baz alınıyor, iki tane lojistik firması var şuanda.
4- Tabii ki de taşımacılık faaliyetlerinde bulunabiliyor, firma tarafından bize verilen roller sadece rolsel etkide bulunuyor bu etkiyi vermekte senin elinde olan bir şey. Yani ben genel müdür bir başkası patron yardımcısı rütbesinde de olsa yinede yapabiliyor.