Yaklaşık iki-üç gündür aklımda olan bir ar-ge, son güncelleme notundan sonra düşündüğüm noktadan bir ekleme geldiği için konuyu açmak istedim.
Koku sistemi eklendi.
- /incele komutunu kullanarak bir kişinin koku durumunu görebilirsiniz.
- Zaman geçtikçe deodorant kullanmazsanız kokunuz artar, belirli bir zaman sonra ise kötü kokmaya başlarsınız.
- Kötü kokmaya başlayan bir kişide ara sıra kötü koktuğuna dair durum mesajı çıkar. Diğer oyuncular bunu görürler. Role dahil edilebilir.
- Marketten deodorant ürününü satın alıp /envanter üzerinden kullanarak kokunuzu giderebilirsiniz.
- Kötü kokarak rezil olmayı istemiyorsan kendine iyi bakmalısın!
Buna ek olarak deodorant yerine veya onunla birlikte parfüm getirilebilir, parfümün aromaları olabilir, kaliteliğine göre kalıcılığı olabilir fakat bu kadar detay yerine ortalama 3-4 saatlik kokusu kalabilir, aynı şekilde bildiri /ame'den geçilebilir.. Sigara ve alkol tüketiminde aynı şekilde /incele bölümündeki yaydığı koku bölümünde değişiklik olabilir, aynı şekilde belli sürede bir /ame'den bildiri geçebilir. Buna bağlı olarak kişisel bakım için iyileştirmelere gidebilir, 3set vücut çalıştktan sonra ter kokusu, ardından duş, diş fırçalamak gibisinden çok, bu sistemle bağlantılı gelişime gidilebilir.
Seksapalite belli orandan sonra iyiye gidebilir, ne durumda olduğunu bilmiyorum eğer öyleyse kusuruma bakmayın. Vücut oranı örneğin güçlülük 2, dayanıklılık 2 olduktan sonra seksapalite artabilir. Sağlık durumu, alkol ve sigara kullanım oranına göre tetiklenebilir, fazla içimde istemsiz kusma olabilir. Aslında çok detay gerektiren şeyler, nasıl bakarsınız bilmiyorum. Fakat eğer /incele bölümünde bulunuyorsa bunların eklenmesi taraftarıyım. Abartı detay olmasının taraftarı tabii ki değilim, her şey sisteme kalmamalı. Ama istemsiz gerçekleşen şeyler için sistem fena olmaz diye düşünüyorum. Cilt durumu için de kişisel bakım ürünleri olabilir, buna belli olarak da seksapalite artabilir, tekrar belirtmek istiyorum; Bunları tabii ki rol içerisinde tutmak daha keyifli veyahut daha mantıklı olur ama bazı şeyler istemsiz gerçekleşiyor. /incele komutunda bulunan çoğu şey de buna örnek. Karakterin sağlığı, kişisel bakımına dikkat etmeyi gerektirecek şeyler gerekli diye düşünüyorum. Aklıma gelen ufak şeylerde güncel tutuyor ve konudaki yorumlarınızı merakla okuyor olacağım, teşekkürler.[/list]