Konu: Ceset sistemi.  (Okunma sayısı 360 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.11.2019 17:30
Öncelikle belirtmek isterim ki Samp bu şekilde bir Plugin'i destekler mi bilmiyorum.

İllegal ve legal roller sırasında birileri ck olduğunda he gömdük gitti bitti, ambulans geldi götürdü zıttırı pıtttırı diyerek geçiyoruz.
Maalesef böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Mesela illegal bir olay döndü diyelim, A kişisi B kişisi Tarafından öldürüldü. Hemen yönetici çağrılmalı , Yönetici kontrolünde kişinin yasaklanmasının hemen ardından yasaklanan kişinin yerine ''A kişisinin ceseti" Şekilde bir ceset animasyonu ve yazı koyulmalı ve sadece Adli tıp yetkilerinin görebileceği/ kullanabileceği bir komut olmalı ki bu Nasıl öldürüldüğünü, neresinde ne olduğunu gösteren /cesetbilgi tarzı bir komut olabilir.

Eeee bu cesetler öyle ortada duracak yakalanacak mıyız?

Cesetleri saklamak, yakmak, denize atmak veya gömmek için İllegal yönetiminde olan yöneticiler ile quest roller çeşitlendirilebilir diye düşünüyorum.
Eh ben Quest rol yapmak istemiyorum para vermek istemiyorum diyorsanız /cesetgöm gibi bir komut getirebilir.
Tabi ki de bunun basit bir süreç olmaması gerektiğini düşünüyorum.  Gömülen bir ceset gerek toprağın yapısından gerek yağmur ve doğa olaylarından ötürü bir şekilde bir süre sonra küçük bir kısımı da olsa yüz üstüne çıkabilir. Eh, adam öldüren serseri bir karakter iseniz bazı şeylerin sonuçlarına katlanmanız gerekebilir.

Cesedi gömdük diyelim sonra ne yapacağız?

Dediğim gibi doğanın azizliği yüzünden çözülmüş tonla cinayet mevcut. Gömdüğünüz ceset yer yüze çıkacağını tahmin edebileceğimiz gibi bunun düzeltilmesi de mümkün kılınabilir. Gömdüğümüz cesedin yanına her 24 saatde bir giderek /cesetkontrol tarzı bir komut yardımı ile bunu 1 hafta yanii 7[süreyi salladım :p] kere yapmanız sonucu cesedi yok etmiş sayılabilirsiniz.

Cesedi gömdük ama bu 7 günlük süreç içerisinde bulunabilir mi?

Evet bulunabilir, cesedin gömüldüğü noktaya geldiğimizde "Burnunuza kötü kokular geliyor" ,"Bastığınız toprağın yumuşaklığını hissediyorsunuz" gibi alana girildiğinde gelen emotler sistemsel olarak otomatikman verilebilir.

Çok kötü kokulardan şikayetci olan bir sivil ihbar verdi ne olacak?

Gömülen bir ceset araması için rollerin dallandırılması adına Yangın Departmanı devreye girerek Polis departmanı ile kordineli/paralel yönetimli kazılar yapmalı diye düşünüyorum. Kazı yetkisinin sadece Yangın departmanı yetkililerinde olması, Yangın departmanı üyeleri için Rol olanağı sağlaması amacı ile verilmesi gerektiğinin taraftarıyım.

Sonuç olarak Polis Departmanı, Yangın Departmanı, Medical Departman, İllegal üyeler, Legal üyeler, gibi bir çok tarz oyuncuya hitap eden bir Plugin olacağını düşünüyorum. Fikir ve görüşlerinizi belirtmenizi'de rica ederim.

İyi Forumlar, iyi roller.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 22.11.2019 21:47
Çok hoş bir sistem olacağını düşünüyorum kesinlikle destek!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 22.11.2019 22:05
Güzel bir arge fakat işin detayı çok. Bunu SAMP altyapısı desteklemeyebilir. Yanlış hatırlamıyorsam bağlı bir polis objesi bulunuyordu, ölen kişi o objeye bürünebilir. Fakat dediğin yağmur ile görünebilir hal alması imkansız gibi duruyor. Gömdük bitti misali olabilir. /cesetgom komutu ile uygun bir toprağa gömülebilir. Yakın bir zamanda ceseti bagaja koyma argesi kabul edilmişti, o sistem bu şekilde ilerleyebilir. cesetin üstünde kimin ceseti olduğu görünebilir.

Bahsettiğim obje
Spoiler: GösterGizle
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 22.11.2019 22:08
Güzel bir arge fakat işin detayı çok. Bunu SAMP altyapısı desteklemeyebilir. Yanlış hatırlamıyorsam bağlı bir polis objesi bulunuyordu, ölen kişi o objeye bürünebilir. Fakat dediğin yağmur ile görünebilir hal alması imkansız gibi duruyor. Gömdük bitti misali olabilir. /cesetgom komutu ile uygun bir toprağa gömülebilir. Yakın bir zamanda ceseti bagaja koyma argesi kabul edilmişti, o sistem bu şekilde ilerleyebilir. cesetin üstünde kimin ceseti olduğu görünebilir.

Bahsettiğim obje

Hayır, bu sistem bir serverda var isim veremiyorum malesef ve evet destekliyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 22.11.2019 23:33

Bahsettiğim obje

Aynen öyle Bagaja koyma ar-gem kabul edilmişti, Bunun üzerine bu sistem çok güzel gelmiş bu tarz sistemler görmek çok hoş, bu obje ölen ceset için uyumlu bence fakat adamı gömmek için envanterde kürek olsa daha iyi olur çünkü toprağı elimizle kazarak açmayacağız sonuç olarak bu sistem ile rol yapma keyfini başka hiçbir yerde bulamayacağıma inanıyorum cidden bu sistemde eklenirse sadece bu 2 sistemle bile çok güzel roller çıkacaktır buna inanıyorum.
DESTEKLİYORUM.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 23.11.2019 19:09
Bu sistem ne zaman eklenecek acaba ?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 23.11.2019 23:33
destek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 24.11.2019 16:15
Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 13.12.2019 12:12
Benzer bir sistem düşüncemiz başından beri vardı, mermi kovanı, şu an bulunan numune sistemi gibi bir kişiyi Ck ettikten sonra cesedini kalıcı olarak orada bırakmak ve kişilerin bunu bir şekilde gizlemesi/rollerle yok etmesine dönük bir şeyler düşüneceğiz ancak şu an için kısa vadede yapmayacağız.

Bu argeyi reddedilenlere atıyorum ancak birkaç ay içerisinde gelecek güncellemelerde yerini alacak.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok