Konu: [03.09.2026 - Maskeli #57866] Uygunsuz Roller  (Okunma sayısı 276 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.09.2026 02:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli #57866 / @?

Olaya dahil olan şahit karakter adı: kimse

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ekran görüntüsü

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Rahatsız Edici Roller ve Uygun Olmayan Profil

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sohbet kaydıma Idlewood'daki evimin soyulduğuna dair bir bildirim düştü. Dolayısıyla da kontrol etmek için oraya kadar gittim, vardığım zaman ise mülkümün önüne bırakılan komik /senaryo dikkatimi çekti. Soyduktan sonra bunu yazıp kapımın önüne bırakma rolü yapmış, karakterinin o anki motivasyonuyla beraber bunu yapmasına sebep olan şey nedir bilmiyorum. Öbür türlü bu rol için rızam yok, rahatsız edici bulduğumdan şikâyetçiyim. Beni ciddi anlamda tiksindirdi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Geçmişte bu tarz bir şikâyet görmüştüm, aynı hareket farklı kişiler tarafından başka bir oyuncuya daha yapılmıştı. (https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=192009.msg1533122#msg1533122) Bu rolü yapan kişiler de karşı tarafın rızası olmadan kendi kafalarına göre uygunsuz senaryolar attıkları için yaptırım aldılar, linkini bıraktığım şikâyetin referans alınmasını istiyorum. Maskeli kişiyi yetkililer etiketlerse sevinirim.

« Son Düzenleme: 03.09.2026 02:54 viviennewestwood »

#1 - 03.09.2026 11:25
Arkadaşımın susturması olduğu için onun hazırladığı savunmayı ben atıyorum:

Selamlar bu yaptığım tamamen rol doğrultusunda yapılmıştır kesinlikle bir troll veya rahatsız etme gibi bir amacım yoktur.
Jose Lawrance karakteri yakın zamanda Geneieve Ashford ve Jennifer Lawson ikilisi ile ev için bir role giriyor Jose karakteri evin fiyatını sorduğunda ise ikili fahiş fiyatlar söyleyerek Jose Lawrance karakteri ile dalga geçiyor. Hem bu rolün hemde sokaktaki diğer sakinlerin Geneieve karakterinden rahatsız olduğu için bu soygun rolü yapıldı anlamlı bir mesaj içermesi için tamı tamına on üç santimlik bir dildo kapının önüne bırakıldı.

Jose ve ikili arasında geçen konuşma
Spoiler: GösterGizle

O rol esnasında bir ss almamıştım zaten VCPD ss uygulamasını kullanan kişiler bilir orda yazılan yazıların tam ve eksiksiz bir şekilde çıktığı ve değiştirilemeyeceğini

Soygun rolü

Arkadaş bu rolden epey bir rahatsız olmuş sanırsam ama kendisine şunu hatırlatmak isterim yaşadığı yerde aktif bir çete var ve buradaki çete üyelerine karşı kötü bir tutum sergilemeye devam ettikçe bu rollerin devamı gelecektir sonuçta hepimiz rol yapıyoruz kimsenin amacı bir birine rahatsızlık vermek değil sadece yapılan rollerin devamını getiriyoruz. Savunmam bu kadar tarafımca gerekmedikçe başka bir ileti gelmeyecektir, iyi forumlar.

#2 - 03.09.2026 12:05
Kendiniz çizip kendiniz oynuyorsunuz, kendi çapınızda yaptığınız rolleri umursamıyorum. Jose Lawrance karakterinin kullandığı rahatsız edici /senaryo unsuru için iznim yok. 'arkadaş bu rolden epey bir rahatsız olmuş sanırsam ama kendisine şunu hatırlatmak isterim yaşadığı yerde aktif bir çete var' ibaresi, senin bu hareketi yapmanı haklı kılmıyor. Politika gereği senin mülkümün önüne bıraktığın /senaryo için rızam yok, bunlar onay gerektiren roller kapsamında değerlendirilir. Ayrıca aylar önce satın aldığım mülkü sizin Idlewood'da yalnızca iki haftadır yer alan birliğinizden bir karaktere para karşılığında satmadım diye bana karşı böyle roller yapamazsınız. Jose Lawrance'ye ev için ne gibi bir teklif yapabileceğini sormuşum, bunları söylemiş ve ben de onu rencide etmeyecek derecede onaylayarak o evi neden satmayacağıma dair sebepler sunmuşum. Hâl böyleyken bir de VCPD oluşumunda olduğum için evimi durduk yere dağıtma rolü yapmışsınız, sizin ya da sizin birliğinizdeki tek bir karaktere karşı ofansif rol izlemedim.

Ya da herhangi bir agresif tutumda bulunmadım. Ayrıca oluşum lideriniz @Aytuk ile de bu ev hakkında bir rol yapmıştık, kendisinin rol kabiliyetini beğendiğim için ona bu evi kiraladım. Herhalde aktif olarak oynamıyor, hâlâ orada yaşama rolü yapıyorsa korkarım ki set liderinizin kaldığı yeri dağıtma rolü yapmışsınız.

"Buradaki çete üyelerine karşı kötü bir tutum sergilemeye devam ettikçe bu rollerin devamı gelecektir." cümlesini destekleyecek türden bir rolümü buraya ekran görüntüsü olarak bırakmanızı talep ediyorum. Şu zamana kadar fraksiyonunuzdaki hiçbir oyuncuyu rol sırasında provoke etmedim, agresif tutum falan da izlemedim.
« Son Düzenleme: 12.09.2026 12:10 viviennewestwood »

#3 - 03.09.2026 15:23
Selamlar, kendi kafanda yazıp çizerek olayı manipüle etmeye çalışmak gerçekten dediğin gibi çok basit. Birlik yetkilisi olarak konuyu netleştirmek ve üyemin savunmasını desteklemek adına son sözü ben söyleyeyim.
Arkadaş olayı öyle bir yere çekmeye çalışmış ki, sanki karakterine cinsel bir eylem uygulanmış ya da ağır bir tacize uğramış gibi bir mağduriyet yaratıyor. Uygunsuz roller kuralının ne amaçla konulduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, burada kimsenin karakterine zorla cinsel rol yapılması, organ teması, işkence edilmesi ya da OOC sınırlarının ihlal edilmesi gibi bir durum kesinlikle yok.
Idlewood’un göbeğinde oturup, o bölgede aktif olan çete üyelerine "ona binecek ayak yok, bknz: Jose Lawrance'nin özel jet tabiri" edasıyla tepeden bakmanın elbet bir karşılığı olacaktı. Bir de üstüne karakterinin VCPD bünyesinde bir polis olduğunu hesaba katarsak, yaşanan olayın mantığı daha da netleşiyor. Gerçek hayatta Compton, Watts veya Chicago Englewood gibi getto mahallelerinde yerel çetelerin bölgesinde yaşayıp üstelik bir de kolluk kuvveti olan birinin bu tarz küstah tavırlar sergilemesi, doğrudan çetenin radarında hedef olması demektir. Sokak çeteleri, kendi bölgesindeki bir polise ya da rakibine sadece silah çekmez, kapısının önüne onu küçük düşürecek, mahallede makara malzemesi yapacak objeler bırakarak ya da mülkünü darmadağın ederek mahalleye kimin hakim olduğunu gösterir. Sokak kültüründe polisle veya rakiple bu şekilde alay edip rencide etmek son derece doğal bir çete gözdağı yöntemidir. Jose Lawrance da yapılan bu saygısızlığı ve karakterinin polis olmasının getirdiği sürtüşmeyi karşılıksız bırakmayarak mülkünüzü diğer çetecilerle beraber soydu, kapınıza da tam bu getto kültürüne yakışır alaycı bir mesaj bıraktı.
Karşı tarafın karakterine uygulanan hiçbir cinsel temas, fiziksel zorlama ya da oyun dışı ihlal yoktur. Karakterinin yüzünü bile görmediğin bir soygun senaryosunda, kapının önüne bırakılan provokatif bir objeyi tutup "beni tiksindirdi, OOC rızam yok" kılıfına sokmak, rolde gelişen, yenilen lafın ve bazı şeylerin hazımsızlığını sunucu kurallarının arkasına sığınarak kapatmaya çalışmaktır. Mülkü soyulan ya da kapısına gözdağı senaryosu bırakılan her oyuncu "rızam yok" diyerek foruma koşacaksa, Idlewood gibi bir bölgedeki sokak dinamiklerinin ve illegal rollerin hiçbir anlamı kalmaz.
Kuralı kendi çıkarına göre esnetip rolde gelişen bir olayı sunucu kurallarını çarpıtarak ceza aldırmaya çalışan bu arkadaşı yetkililerin takdirine bırakıyorum. İyi forumlar  :-X
« Son Düzenleme: 03.09.2026 15:31 MKEITSTOP »

#4 - 03.09.2026 15:58
Mülkümün önüne atılan /senaryo beni rahatsız etti ve hâlâ bundan şikâyetçiyim. Yetkililer şikâyeti sonuçlandırmakta özgür. Ek olarak, bunu yapan karakterle aramda geçen rolü okudum ve bir sorun göremiyorum. Şahsına hakaret dahi etmemişim, küçümseme yok, agresif tutum da sergilememişim. Jennifer Lawson'un yazdıklarını bana mâl edip böyle bir role kalkışmışsınız. Ki bunu yapma hakkına sahip olduğunuzu halen düşünmüyorum, alakamız bile yokken gidip de böyle bir rol yaparsanız tabii ki çareyi forumda ararım. Ve kimse de kimseyi manipüle etmeyi denemiyor.

Ek açıklamalar(varsa): Geçmişte bu tarz bir şikâyet görmüştüm, aynı hareket farklı kişiler tarafından başka bir oyuncuya daha yapılmıştı. (https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=192009.msg1533122#msg1533122) Bu rolü yapan kişiler de karşı tarafın rızası olmadan kendi kafalarına göre uygunsuz senaryolar attıkları için yaptırım aldılar, linkini bıraktığım şikâyetin referans alınmasını istiyorum. Maskeli kişiyi yetkililer etiketlerse sevinirim.
« Son Düzenleme: 03.09.2026 16:09 viviennewestwood »

#5 - 14.09.2026 17:35
Savunma geçerli. K&A.