Konu: RK ihlalleri  (Okunma sayısı 90 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.08.2026 00:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jayson_Park @eskorix Aeron_Sanders @VJustice

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03/08/2026, 23:55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selam, Vice Mall'da bu arkadaşlar rastgele arabayı sürüyordu ve benden önce diğer kişilere de küfür edip aşağılayıcı role girişmişler aynısını bana da yaptılar motoruma çarpıp önlerine kırdığımda Vice Mall ara sokağında bana küfür etti arkadaşlar. Takiplerken kaza gerçekleşti ve arkadaşlar hala aşağılayıcı role girdiler ve karakter gelişimim de agresif birisi ve rütbe olarak da yüksek birisi olduğu için sıkması gayet doğal. Arkadaşları düşürdükden 3-4 dakika sonra tekrar araba sürmeye devam ettiklerini gördüm ve ss aldım. Rk ihlalinden işlem görmelerini talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): RK olduklarında saat 23:55 Araba sürmeye başladıklarında 23:58.

#1 - 04.08.2026 01:24
@eskorix @VJustice en kısa sürede savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 04.08.2026 16:24
@Luthien Şikâyete konu olayda yöneltilen RK iddiasını kabul etmiyorum.

Olay sırasında karakterim mermiyle yaralanmış, sonrasında herhangi bir şekilde olay yerine geri dönerek saldırıda bulunma, intikam alma veya çatışmayı devam ettirme gibi bir eylem gerçekleştirmemiştir. RK kuralının temel amacı, karakterin yaralanma sonrası olayı hatırlayıp geri dönerek avantaj sağlamasının engellenmesidir. Benim gerçekleştirdiğim herhangi bir geri dönüş veya intikam alma durumu bulunmamaktadır.

Çatışma sona erdikten sonra çevrede aktif bir tehdit kalmamıştı. Karakterimin kolundan vurulduğunu rol ile belirttim ve yaralı rolünü yaptım. Daha sonrasında tedavi olmak amacıyla arkadaşımın kullandığı araca yolcu olarak bindim.

Belirtmek isterim ki aracı kullanan kişi ben değildim. Ben yalnızca yan koltukta bulunan yaralı karakteri canlandırıyordum. Bu nedenle 3.7 maddesinde örnek olarak belirtilen "yaralı rolüne aykırı eylemleri" gerçekleştiren taraf ben değilim. Bunun dışında yaralı rolünü tamamen yok sayacak şekilde çatışmaya devam etmedim, fiziksel agresif rollere girmedim veya avantaj sağlayacak herhangi bir eylemde bulunmadım. Amacım yalnızca karakterimin hastaneye ulaşıp tedavi olmasıydı.

Olay sonrasında gerçekleşen rollerin de olay bütünlüğü içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çatışma sona erdikten sonra yerde kalan karakterlerin durumu ile ilgili herhangi bir sonuç rolü geliştirilmemiş, karşı taraf olay yerinden ayrılarak mevcut rol sürecini devam ettirmemiştir. Bir çatışma yalnızca ateş açma anından ibaret değildir; çatışma sonrasında tarafların oluşturduğu roller de sürecin bir parçasıdır. Karşı tarafın olay yerinde herhangi bir sonuç rolü gerçekleştirmeden ayrılmasıyla birlikte, kendi tarafları açısından bu rolün devam ettirilmediği ve olayın sonlandırıldığı kanaatindeyim.

Bu nedenle olayın devamında tarafımın gerçekleştirdiği eylemler değerlendirilirken, karşı tarafın çatışma sonrası rol sürecini nasıl sonlandırdığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Tarafım herhangi bir şekilde çatışmaya geri dönme, intikam alma veya avantaj sağlama amacı taşımamış; yalnızca yaralı karakter rolünü devam ettirerek tedavi sürecine yönelmiştir.

Bu sebeple üzerime atılan 3.7 kural ihlalini kabul etmiyorum. Yaşanan durumun RK kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçekleştirdiğim rol, yaralanma sonrası geri dönüp intikam alma değil; yaralı bir karakterin tedavi olmaya çalışmasıdır.
« Son Düzenleme: 04.08.2026 16:28 eskorix »

#3 - 04.08.2026 18:16
Kanka sizi düşürdükden sonra 1 saat olay yerinde bekleyip polislerin beni almasına göz mü yumsaydım. RK lı kişiler hiçbir şekilde araba süremez veya binemez ayrıca aracı süren kişi de RK lı sende. Olayı ıc şekilde etrafınızda toplanan kişilerden yardım isteyerek ambulans çağırmalarını vesayre isteyebilirdiniz bu şekilde arabaya binip hiçbir şey olmamış gibi araba sürüp gezmeye devam edemezsiniz ve olay yerinin uzağında hala gezmeye devam ediyordunuz hastane yakınında bile değildiniz.
« Son Düzenleme: 04.08.2026 18:18 Kadir3124 »

#4 - 04.08.2026 22:52
Merhaba, şikayet incelendi.

Yaralı rolleri kurallarına göre Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler kısmında "Süratli araç kullanmak" durumu da bulunduğu için, sadece sürücü konumunda olan Aaron Sanders karakterine işlem yapılacak, Jayson Park karakterinin araca nasıl bindiğiyle ilgili kanıt yetersiz olduğu için bir işlem yapılmayacak.