Konu: Bruno Toro İhlalleri  (Okunma sayısı 177 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.08.2026 00:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bruno_Toro @NoChadon

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Michael_Wolf @Michael_Wizard
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 31.07.2026 - 23:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Herkese selamlar, direkt konuya giriyorum. Aracımla gezerken Michael Wolf ile karşılaşıyorum, bana aracının çalındığını yardıma ihtiyacı olduğunu söylüyor ben de kabul ediyorum ve hurdalığa doğru yola çıkıyoruz. Hurdalıkta laf dalaşına girdikten sonra Bruno Toro kaçmaya başlıyor, biz de kovalıyoruz. Silah gösteriyorum araç içinden ve cam açıkken Bruno'yu herhangi bir şekilde etkilemiyor. Onun aracı Sultan bizimki ise İnfernus belirtmekte de fayda var yakalamakta zorlanmayacağımız bir araç yani. Kaçarken PD yanından geçiyor kasıtlı veya kasıtsız şekilde, ve PD barikatını dolanıyor. Her neyse bir süreden sonra takibi bırakıyoruz, ama o bizi takip etmeye başlıyor bu sefer de. IC'de Michael'e "siktir et" dememe rağmen geliyor tamir sırasında ve sonrasında aracımıza vuruyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 1. Video

2. Video

Ek açıklamalar(varsa): (Asıl olaylar 1. videonun başı ve sonunda ve 2. videonun sonunda. 1. videonun ortası kovalamaca.)

#1 - 01.08.2026 03:55
Herkese selamlar. Şikâyet metninde olayın tamamı yerine, yalnızca son bölümde benim yaptığım temaslar anlatılmış. Videolar baştan sona izlendiğinde ise 3.2 kuralını sadece benim üzerimden değerlendirecek kadar tek taraflı bir olay olmadığı açıkça görülüyor.

Öncelikle Michael Wolf’a ait Sultan’ı çalarak hurdalıktan uzaklaştığım doğrudur. Aracın Michael’a ait olduğunu veya beni takip etmeleri için IC sebepleri bulunduğunu reddetmiyorum. İtiraz ettiğim konu takip edilmem değil; araç çalındıktan sonra şikâyet sahibinin kuralları kendisi açısından rafa kaldırıp yalnızca benim son hareketlerimi şikâyete yazmasıdır. Bir aracın çalınması, peşine düşen tarafa 3.2 kurallarından muafiyet sağlamıyor.

İlk videonun yaklaşık 00:21–00:24 bölümünde gişeyi kendi geçişim için ben açıyorum. Kayıt sahibi ise gişenin kendisi için açılmasını beklemeden arkamdan aynı geçitten geçiyor. Gönderilen kuralın içerisinde “Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek” doğrudan 3.2 ihlali olarak yazılmış. Yani bu konuda ayrıca yorum yapmaya bile gerek yok; şikâyet sahibinin kendi videosu ihlali zaten gösteriyor.

Aynı saniyelerde kayıt sahibinin hız göstergesi 100 km/sa gösterirken arkadan aracıma yetişip vurduğu ve Sultan’ı savurduğu da görülüyor. Olaydaki ilk ağır araç temasını gerçekleştiren taraf ben değilim. Şikâyet metninde İnfernus’ın Sultan’dan hızlı olduğu özellikle belirtilmiş. Evet, aradaki hız farkını benim açtığım gişeden geçip 100 km/sa ile arkadan aracıma vururken zaten gayet net göstermişler. Ancak İnfernus’ın hızlı olması, yapılan teması kurallara uygun hâle getirmiyor.

PD ve barikat iddiası da anlatıldığı gibi değil. Öncelikle yalnızca bir polis departmanının yanından geçmek, doğrudan 3.2 ihlali sayılmıyor. Hurdalıkta taraflar arasında doğrudan etkileşim başladığı için güvenli bölge kurallarındaki devam eden rol istisnası da burada geçerlidir.

Bahsedilen yerde herhangi bir DUI/alkol kontrol noktası, dur ihtarı, trafiğe tamamen kapatılmış yol veya girilmesi yasaklanmış bir bölge bulunmuyor. Polisler yerdeki yaralı bir sivil ile ilgileniyor. Kurulan çevre güvenliği de yaralı sivili ve müdahale alanını korumak amacıyla oluşturulmuş. Polislerin yerleştirdiği her obje, hiçbir aracın geçemeyeceği bir kontrol noktası anlamına gelmez. Kuralda yasaklanan durum, polis tarafından geçişe kapatılmış bir yolu zorlamak veya barikatı dolanarak kapalı bölgeye girmektir. Videodaki olayda böyle bir kontrol noktası bulunmuyor.

Daha önemlisi, yaklaşık 02:14–02:18 arasında benim aracım kadrajda dahi görünmüyor. Ambulans ve olay yeri çevresinden kaldırıma çıkarak geçen kişi kayıt sahibidir. Dolayısıyla burada iki ihtimal var: Burası geçişe kapalı bir polis barikatıysa videoda barikatı dolanan kişi kayıt sahibidir. Geçişe kapalı bir barikat değil, yaralı sivili korumak amacıyla oluşturulmuş olay yeri güvenliğiyse de bana yöneltilen barikat ihlali oluşmamaktadır. İkisinin aynı anda doğru olması mümkün değil.

Silah konusunda verilen emote yalnızca “Tariel Kapanadze camdan silah gösterir” şeklindedir. Silahın Bruno’ya doğrultulduğuna dair herhangi bir emote bulunmuyor. Fear RP kuralındaki örnekte açıkça kişiye silah doğrultulmasından söz ediliyor. Emotede yazmayan “silah doğrultma” eylemini şikâyet aşamasında sonradan gerçekleşmiş gibi kabul edemeyiz. Ayrıca bu anlatımın, 3.2 üzerinden açılan araç sürüşü şikâyetine neden eklendiği de ayrı bir soru işaretidir.

Şikâyette “Michael’e siktir et dememe rağmen geliyor” denilmiş. Bu söz bana değil, Michael’e ve kendi araçlarının içerisinde söyleniyor. Bana iletilmiş herhangi bir söz, emote veya OOC anlaşma bulunmuyor. Bruno’nun başka bir aracın içinde Michael’e söylenen cümleyi uzaktan duyup rolün bittiğini anlaması bekleniyorsa, bunun için telepati gerekiyor. Üstelik aynı konuşmanın birkaç saniye sonrasında Michael’in “yarın onun kafasına sıkacağım” dediği de videoda duyuluyor. Bir taraftan rolün tamamen kapandığını söyleyip birkaç saniye sonra tehditlere devam etmek, şikâyet metnindeki anlatımla pek uyuşmuyor.

Tamir alanındaki bölüme gelirsek; kayıt sahibinin aracına temas ettiğimi ve ikinci videodaki teması inkâr etmiyorum. Tamir alanındaki teması, İnfernus’ı tamir bölgesinden çıkararak aracın tamir edilmesini engellemek amacıyla bilinçli şekilde gerçekleştirdim. İkinci videodaki temas da aynı şekilde görüntüde bulunuyor. Bunlar, hurdalıkta başlayıp gişe ihlali ve 100 km/sa ile yapılan ilk ağır temasla devam eden agresif rolün son bölümünde gerçekleşmiştir.

Bu bölümün kurallar kapsamında nasıl değerlendirileceği yetkilinin takdirindedir. Ben kendi yaptığım temasları videodan seçip saklamıyorum. Aynı açıklığı şikâyet sahibinden de bekliyorum. Çünkü şikâyet metninde benim son hareketlerim ayrıntılı şekilde anlatılırken kendi gişe ihlali, gerçekleştirdiği ilk ağır temas ve barikat olarak nitelendirdiği yerdeki kendi sürüşü nedense hiç yer almamış.

Sonuç olarak talebim yalnızca benim son temaslarımın bağlamdan koparılarak değerlendirilmemesidir. 3.2 kuralı uygulanacaksa şikâyet sahibinin kendi videosunda açıkça görülen 00:21–00:24 ve 02:14–02:18 bölümleri de aynı ölçütle incelenmelidir.

#2 - 01.08.2026 09:52
Şimdi kalktım ve yanıtı okudum, cevap verdim ama sayfam yenilendi tekrar yazıyorum. Öncelikle mesajını okudum ve inanılmaz şaşırdım. Bir saniyesini bile kesmeden açtığım kayıtta her şey açık açık gözükürken nasıl beni suçlayabiliyorsun? Kayıtta da açıkça görülüyor ki biz sana asla vurmadık sadece kovaladık, sadece 1. videoda kaza yaptık ikimiz birlikte, ben sana vurmadım veya sen de bana vurmadın nasıl oldu anlamadım ama bir kaza var ortada kasıtlı bir şey yok bu da apaçık gözüküyor videoda. En haklı olduğun kısım gişe kısmı onda da bir kovalamacadayken nasıl bir yol izlememi bekledin anlamadım."Gişeden geçeyim o geçene kadar kaçayım" diye mi düşündün yani. Kovalamacada olduğumuz için 20 dolarlık ücreti ödemedim. Ayrıca hurdalıktan Idlewood'a (oraya doğru kaçtığın için) binbir çeşit yol var PD etrafında yarım tur attık. O barikatın da kontrol noktası olduğunu söylemedim asla ama sen oradan geçtin ki bu kısımın kasıtsız olduğunu düşünüyorum sonuçta bilemezsin bunu. Aracın da belirttiğin aralıkta kadrajda gözüküyor dostum. Hiç boşuna algı yapmaya gerek yok ceza alacağının farkındasın çünkü modaratör olmana :D rağmen oynadığın oyunun asla roleplay ile alakası olmadığının farkındasın. O silahı da görüyorsun bu arada görmek zorundasın rol olarak, camımız açık durgun haldeyiz iki araçta da, ve o anki kovalamaca ortamı el verdiğince hızlıca emote atıp "silah gösterir" diyorum. İki kişiyiz, silahlıyız veya silahlıyım her neyse. Aracımız senden hızlı, sence korkman için yeterli değil mi? Bak bir de şimdi farkettim, "siktir et" dediği kısımda bana demiyor biz anlaşmadık demişsin. E zaten olay o ya hani sen çalmışsın aracı sana neden öyle bir söz söyleyeyim. Michael'a dedim bırakalım anlamında ki o da duyulabilir senin karakterin tarafından, duyulmasa bile videolarda da gözüküyor ki biz olayları kafamızda bitirdik ve yolumuza döndük. Sen ise flamelenip kinlenip tekrar gelip bize vurdun aracınla. Ayrıca ben neden ceza alıyorum onu hiç anlamadım. O belirttiğin 1. videodaki 2. aralıkta tek gördüğüm kovalanan bir araç var ve kovalayan bir araç var. Ben sağa sola hiç sapmadım açıkça gözüküyor sadece seni takip ettim. Kaç senedir bu sunucuda rol yapıyorum. En ufak bir tane bile ihlalim olmadı ve olmayacak inşallah. Kaç kişiye sıktım kaç kişiyle kavga ettim ic-ooc bir kere bak bir kere ceza almadım. Tek haklı sayılabileceğin kısım gişe kısmı onun da yasak olduğunu biliyorum fakat adamı kaybederim korkusuyla doğal olarak arkasından geçtim. Zaten bak ikimiz de tek yanıt atmasak da kimin haklı kimin haksız olduğu videolardan anlaşılıyor ben zaten en başta senin amacını anladım en baştan açtım kayıdı böyle yapacağını bilerek. Her şey apaçık ortada asla algı yapmaya çalışma yani bir de modaratörsün kendine bu oyunu bu tutumu yakıştırıyor musun? Benim tarafımca savunmam bu şekilde daha söyleyeceklerin varsa benim de söyleyeceklerim olur.

#3 - 01.08.2026 12:49
Selamlar, öncelikle olayın başını anlatayım. İlk olarak biz icdeki kız arkadaşım ile evime rol döndürmek için gittik ve otururken şikayet edilen arkadaşın ekipten bir kaç kişi evin kilidini kırdı chate kapı kilidinin kırıldığına dair mesaj geldi (alarm öttü tarzı bişey geliyor ya ondan) sonra dışarı baktığımda özür falan dilediler ben bıraktım role devam ettik evde sonra biz evden ayrıldık ve 2 dakika geçmeden tekrar bildirim geldi biz gene gittik ve bu sefer kavga çıktı kavga esnasında aracı çaldılar hırsızlıktan dolayı pd geldi dedi ne oldu burda falan sırf illegalin pdye sığınmaması gerektiğinden pdye konusmadım en son pd de gitti ve ben aracıma agpsten bakınca hurdada olduğunu gördüm biraz evin oradan uzaklaştıktan sonra yardım istedim ve hurdalığa gittik sonrası zaten belli eğer ihlallere gelicek olursak bizim de gişeden direk geçme gibi bir durumumuz var ama bu bence hata değil sonuçta adam kovalıyoruz gişenin kapanmasını bekleyemeyiz 5 saniyede kapanıyor ve direk kaçmasına sebep olur bu, çok saçma kısacası 2. videonun sonunda anlamlandıramadığım şekilde durduğumuz yerde araç ile çarpıp hiçbirşey olmamış gibi devam etmesi de var modaratör çıktığında hiç beklemiyordum biraz daha dikkatli olur falan misali. İlk ben admin yazmış sandım ihlalle ilgili sonuçlanması için Ayrıca ekipten arkadaşların memur geldiğinde beni dövdü diye şikayette bulunması da var https://www.hizliyukle.com/f/O081lOVp

#4 - 01.08.2026 12:54
Çok kasmaya gerek yok, sonuç olarak bir oyun. Ben sadece rol yaparken bölünmesini istemiyorum bütün akşam bu hırsızlık ve araç çalma ile uğraştım doğru düzgün rol yapamadıkta zaten ihlaller ise göründüğü gibi bir gelişme olursa adminler gerekeni yapar zaten iyi günler herkese  ::)

#5 - 01.08.2026 12:58
Yanıtını okudum. Kaydı bir saniye bile kesmeden açman gerçekten iyi olmuş; çünkü savunmanda görmezden geldiğin gişe ihlali ile arkadan temas da bu sayede kesilmeden izlenebiliyor.

Öncelikle “biz sana asla vurmadık, iki araç birlikte kaza yaptı” açıklaması görüntüyle uyuşmuyor. 00:23 civarında kayıt aracının göstergesi 100 km/sa iken Sultan’a arkadan yetiştiği, temasın ardından hızın 14 km/sa seviyesine düştüğü ve öndeki Sultan’ın savrulduğu görülüyor. Araçlar dayanışma içerisinde kendi kendilerine birlikte kaza yapmıyor; arkadaki araç öndeki araca temas ediyor.

Bu temasın özellikle kasıtlı yapıldığını kesin bir dille söylemiyorum. Kasıtsız olduğunu savunabilirsin, değerlendirmesini yetkili yapar. Fakat “kasıtsız temas ettim” demekle “asla vurmadım, nasıl oldu anlamadım” demek aynı şey değil. Görüntüde hız, araçların konumu ve temasın sonucu açık. Benim hareketlerimde niyet okumak kolayken kendi aracının temasında olayın bir anda çözülemeyen doğa olayına dönüşmesi biraz garip duruyor.

Gişe konusunda ise uzun bir açıklamaya gerek bırakmadan ihlali kendin kabul etmişsin. “Kovalamacadaydım, adamı kaybederdim” demen ihlalin sebebini açıklar; ihlali ortadan kaldırmaz. Kuralda “Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek” yazıyor. Hemen altında “kovalamacadaysanız serbesttir” şeklinde bir istisna bulunmuyor.

Ödenmeyen ücretin 20 dolar olması da mesele değil. 3.2 maddesinde fiyat tarifesi yok; 20 dolarlık gişe ihlali serbest, 100 dolarlık gişe ihlali yasak diye bir ayrım yapılmamış. Mesele para değil, benim açtığım gişeden geçmen.

“Gişeden geçeyim, o geçene kadar kaçayım diye mi düşündün?” diye sormuşsun. Açıkçası yalnızca kurala uygun şekilde kendi geçişini açmanı bekledim. Bu çok sıra dışı bir beklenti olmasa gerek. Beni kaybetme ihtimalin bulunması kuralları geçici olarak kapatmıyor. Aynı mantık kabul edilirse herkes yaptığı ihlale “ama adam kaçıyordu” diyerek açıklama getirebilir.

PD kısmında da kendi ilk iddianı ikinci mesajında kendin zayıflatmışsın. Şikâyette “PD barikatını dolandı” diyerek bunu 3.2 ihlali şeklinde sundun. Şimdi ise oranın bir kontrol noktası olmadığını söylüyorsun. Teşekkür ederim, benim söylediğim de zaten buydu.

Orada herhangi bir DUI/alkol kontrol noktası, dur ihtarı, trafiğe tamamen kapatılmış yol veya girilmesi yasaklanmış bir bölge bulunmuyor. Polisler yerdeki yaralı bir sivil ile ilgileniyor ve çevredeki objeler müdahale alanını korumak amacıyla kullanılıyor. Polislerin yaralının çevresine yerleştirdiği her obje, yanından geçen herkesin 3.2 ihlali yaptığı geçilmez bir sınır oluşturmuyor.

Burada iki ihtimal var: Burası geçişe kapalı bir polis barikatıysa kayıt aracının da ambulansın yanından geçerken kaldırıma çıktığı görülüyor ve aynı değerlendirme senin için de yapılmalı. Burası senin de söylediğin gibi bir kontrol noktası değilse bana yönelttiğin “polis barikatını dolandı” iddiasının dayanağı kalmıyor. İki mesaj arasında barikatın niteliğini değiştirerek iki ihtimalden de yalnızca beni sorumlu çıkarmak mümkün değil.

Aracımın kadrajda görünmesi, yerdeki yaralı sivili korumak için oluşturulan çevre güvenliğinin 3.2 kapsamında geçişe kapatılmış bir polis barikatı olduğunu kanıtlamaz. Zaten kendin de buranın bir kontrol noktası olmadığını açıkça söylüyorsun.

Silah konusunda da silahı görmediğimi söylemedim. Emoteyi gördüm; fakat emote “camdan silah gösterir” şeklinde. “Bruno’ya doğrultur” yazmıyor. O an aceleyle kısa emote atmış olman anlaşılabilir fakat yazılmayan hareketi forumda açıklama yaparken emote içerisine sonradan ekleyemezsin.

“İki kişiyiz, silahlıyız veya silahlıyım her neyse” şeklindeki açıklaman da kendi içerisinde pek net değil. “Her neyse” diyerek kanıttaki eksik kısmı tamamlayamayız. Görüntüde kanıtlanan şey bir kişinin araç camından silah göstermesidir. İki kişi olmanız ve İnfernus’ın hızlı olması da silahın Bruno’ya doğrultulduğu anlamına gelmiyor. Aracın beygir gücü Fear RP seviyesine eklenen bir çarpan değil.

Çalışır durumdaki bir aracın içerisindeyken gösterilen silahtan uzaklaşmayı seçtim. Kaçmak, tehlikeyi umursamamak değil; tehlikeden uzaklaşmaya çalışmaktır. Bana doğrultulmuş silah ve buna bağlı açık bir talimat bulunmadan araçtan inip teslim olmam gerektiğini sonradan varsayamazsın.

“Siktir et” sözü benim karakterime yöneltilmediği gibi, mesaj benim chatime de düşmedi. Görüntüde aracımı tamir ettirdikten hemen sonra bölgeden uzaklaştığım açıkça görülüyor. Bana ulaşan bir bağırma, emote veya rolün sonlandırıldığına ilişkin OOC anlaşma bulunmuyor. Dolayısıyla kendi aracınızda Michael’e söylediğin ve benim oyun içerisinde almadığım bir mesajı, sonradan benim uymam gereken bir bildirim gibi sunamazsın. Üstelik birkaç saniye sonra Michael’in benim karakterim hakkında “yarın onun kafasına sıkacağım” demesi, tarafınızda IC husumetin devam ettiğini de gösteriyor.

Tamir alanında aracınıza bilinçli şekilde temas ettiğimi ve ikinci videodaki teması inkâr etmiyorum. İnfernus’ı tamir alanından çıkararak tamir edilmesini engellemek amacıyla yaptım. Bunun değerlendirmesini yetkiliye bırakıyorum. Aramızdaki fark şu: Ben görüntüdeki temasımı “araçlar birlikte kaza yaptı, nasıl oldu anlamadım” diyerek görünmez hâle getirmeye çalışmıyorum.

Bu hareketin OOC flame veya kin nedeniyle yapıldığını söylemen ise kanıt değil, yalnızca niyet okuması. Araç hırsızlığıyla başlayan, gişe ihlali ve 100 km/sa ile arkadan temasla devam eden IC bir olay bulunuyor. Görüntüde OOC kin gösteren herhangi bir mesaj ya da davranış yok. Kendi yorumunu delilmiş gibi sunman, benim görüntüler üzerinden konuşmama “algı” demenden daha ironik duruyor.

Moderatör olmam üzerinden yaptığın kişisel yorumların da olayla ilgisi bulunmuyor. Moderatörlük araç fiziğini değiştirmediği gibi senin daha önce ceza almamış olman da bugünkü görüntüleri silmiyor. Geçmişte kaç kişiye ateş ettiğini, kaç kavga yaptığını ve hiç ceza almadığını uzun uzun anlatman olumlu bir geçmiş gösterebilir; fakat mevcut şikâyet açısından delil yerine geçmez. Herkesin ilk ihlalinden önce ceza geçmişi temizdir zaten.

“Moderatör olmana rağmen :D” yazmak gişe maddesine istisna eklemiyor. Ben görevim nedeniyle otomatik olarak haklı olmadığım gibi sen de kaç yıldır oynadığın için otomatik olarak kusursuz sayılmıyorsun.

Kendi temaslarımın değerlendirilmesinden kaçmıyorum. Talebim gayet açık: 3.2 uygulanacaksa videonun yalnızca senin işine gelen son kısmına değil, açıkça kabul ettiğin gişe ihlaline, 100 km/sa ile gerçekleşen arkadan temasa ve barikat olarak nitelendirdiğin yerdeki kendi sürüşüne de aynı ölçütle bakılsın.

Benim moderatörlüğüm üzerinden karakter değerlendirmesi yapman veya kendi ceza geçmişini savunma olarak sunman, görüntüdeki hareketlerin niteliğine cevap vermiyor. Ben kendi temaslarımı ve bunları hangi amaçla yaptığımı açıkça yazdım. Sen ise gişe ihlalini kabul ederken kovalamacayı kuralda bulunmayan bir istisna gibi sunuyor, 100 km/sa ile arkadan gerçekleşen teması da “iki araç birlikte kaza yaptı” diyerek öznesiz bırakıyorsun. Aramızdaki temel fark bu: Ben görüntüdeki kendi hareketlerimin sorumluluğunu tartışmaya açıyorum, sen ise görüntüdeki kendi hareketlerine isim vermemeye çalışıyorsun.

#6 - 01.08.2026 13:17
Dostum açık açık her şeyi yazdım ama anlatamadım galiba kendimi. Benim yaptığım tek bir ihlal yok asla kabul etmiyorum. Sen aktif kovalamaca esnasında Gişe Kural ihlali arayamazsın. Yapamazsın bunu akla mantığa sığmıyor. Sen de her şeyin farkındasın neyin ne olduğunu çok iyi biliyorsun. Rol bitiyor geri dönüp VDM atıyorsun flameleniyorsun. Videoda da açıkça var ve benim senin aracına vurmadığım ortada. Anlamadığım kısım en ufak temasta araçların nasıl savrulduğu. Kaldı ki temas eden ben değilim sadece yan yana gidiyoruz ki gözüküyor bak yanıt atmamıza bile gerek yok saniyesi saniyesine kayıt açık. Ayrıca sizin aranızdaki husumet de beni ilgilendirmiyor bana gelip anlatma bunları senin yaptığın bir ihlal var ve bu benim oyunumu etkiliyor banane adamın arabasından çalınmasından. Sen gelip benim oyunumu rolümü baltalarsan ve moderatörsen ben şikayetimi açarım ki haklıyım asla iddiaların doğru değil ve her şey ortada. Tabii ki yetkililer en doğru kararı verecektir. Ayrıca bak güzelce kendimi açıklıyorum hala "şu kadar sene oynadıysan haklı mı oluyorsun" diyorsun. Bahsettiğim şey bu değil ve sen de bunu biliyorsun. Asıl demek istediğim kaç sene oynamama rağmen asla hiçbir ceza almadım ki haksızsam tabii ki almaya da razıyım. Ama her şey ortadayken de bu şekilde algı yöneltmeye çalışmaya hiç gerek yok. Yetkililer kişilerin kaç saat oynadığına kaç senedir devam ettiğine, ooc siciline, statüsüne bakmadan en doğru kararı zaten verecek. Tarafımca daha fazla savunma gelmeyecek yeteri kadar kendimi açıkladığımı düşünüyorum ince ince tane tane. Yaptığım hiçbir ihlal yok asla kabul etmiyorum. Sonuçlanabilir.

#7 - 06.08.2026 02:32
Merhaba, şikayet incelendi.

Her iki tarafın da sürüş kurallarında hatalı olduğu noktalar bulunuyor. Bu nedenle inisiyatif kullanarak iki tarafa da ceza verilmeyecek, tek seferliğine uyarılıyorsunuz. Rolün devamını IC (oyun içi) şekilde ilerletebilirsiniz.